Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2000

Bruin vet en geel vet

We hebben lichaamsvet nodig. Het bied bescherming tegen de kou en houd onze huid en aders soepel. Er zijn twee soorten vetcellen. We hebben lichaamsvet nodig. Het bied bescherming tegen de kou en houd onze huid en aders soepel. Er zijn twee soorten vetcellen, bruin en geel (ook wel wit genoemd). Bruin vet is donkerder omdat het meer mitochondrien (energiecentrales) bevat, delen van cellen waar energie wordt opgewekt en verbrand. Omdat bruin vet zoveel mitochondrien bevat, is het erg actief en wordt er veel energie verbrand. Geel vet is veel minder actief en het is dat vet dat zich, vooral bij vrouwen, vaak ophoopt rond de heupen, dijen en billen. Bruin vet zit meestal dieper in het lichaam.

Lees meer

Ongesneden brood vers maken.

Vroeger kon je geen gesneden brood kopen. Ja nu hebben we weer ongesnede brood.
Een hele oude tip voor het weer vers maken van brood.
Neem een schone theedoek.
Maak hem vochtig onder de kraan.
Wring hem goed uit.

Wikkel je brood er goed in.
Eventueel met een touwtje eromheen.
Doe hem in een voorverwarmde oven.
Net zolang totdat de theedoek weer droog is.
Je brood is dan weer krakend vers.
Dit noemden ze vroeger OPPIEPEN.

Lees meer

Achtergronden en Plaatjes op je Smulweb-homepage?

Net als jij/u zocht ik ook een manier om plaatjes en achtergronden op de Smulweb-homepage te zetten. Helaas bood Smulweb maar drie kleuren om op je eigen homepage te zetten. Dus ik ben zelf op zoek gegaan.

En heb het even op een rijtje gezet. Heb je een plaatje gezien ergens op het web, of een achtergrond. Klik op dat plaatje met de rechterknop van je muis. Er komt dan een menuutje te voorschijn. Klik op 'Eigenschappen'. Opnieuw verschijnt er een menuutje met daarop het adres oftewel URL. 'Kopieer' dat adres (zet het evt. op een document met Word of Kladblok).

Lees meer

Stofwisselingssnelheid

Uw stofwisseling is het totaal van alle calorie-verbrandende veranderingen in uw lichaam. U kunt een schatting maken van uw eigen MB Uw stofwisseling is het totaal van alle calorie-verbrandende veranderingen in uw lichaam. Deze veranderingen benutten de energie die wordt gewonnen uit het voedsel dat u eet als brandstof en sturen essentiele fysiologische functies aan, zoals celvernieuwing, spijsvertering, hormoonafgifte en hersenactiviteit.

Laboratoriumonderzoek kan bepalen hoeveel calorieen u dagelijks moet verbranden, maar dergelijk onderzoek is voor weinigen weggelegd.

Lees meer

HEINZ - deel 3 - Creatief met Heinz

Heinz deel 3 KUNSTENAARS - Er zijn mensen die er gedichten over schrijven.

PLUK DE DAG

vanochtend na het ontbijt

ontdekte ik door mijn verstrooidheid,

dat het deksel van een middelgroot potje marmite

(het 4 oz net formaat)

precies past op een klein potje heinz sandwich spread

natuurlijk heb ik toen meteen geprobeerd

of het sandwich spread-dekseltje

Lees meer

HEINZ - deel 2 - Anderen over Heinz

Heinz deel 2 LIEFHEBBERS - Ik heb ontdekt dat er ook mensen zijn die er anders over denken. The Children of the Corn hebben zich getransformeerd in The Children of the Sandwich Spread ('Forget peanut butter and jelly. The really cool kids eat sandwich spread on their white bread. You'll learn why so many folks in England love the taste of Heinz vegetable spread and why the sandwich spread movement took so long to form.')

"The site outlines, among other falsehoods, wait, um, unproven theories, as the Ten Sandwich Spread commandments. Now, Webby could debunk all of these, but we'll stick with two.

Lees meer

Hoe kook je groente

Tips Je moet om te beginnen de groente eerst met koud water goed wassen. Als er veel zand aan zit, bijvoorbeeld bij worteltjes, kun je een borstel gebruiken.

Grote wortels en aardappels moet je schillen. Als ze nog klein zijn, kun je ze schrappen met een mesje. Soms is het al voldoende als je ze goed wast. Bij bladgroente moet je verwelkte bladeren verwijderen. Bij wortels en prei de 'topjes en staartjes' eraf halen. Dan moet je de groente in (kleinere) stukjes snijden.

Kook water (eventueel met wat zout) in een pan. Kook de groente met de deksel op de pan totdat ze gaar maar nog wel knapperig is. Kook de groente niet te lang, want de smaak en de vitamine gaan dan verloren.

Lees meer

SCHAR UNDERDOG VAN DE NOORDZEE

Wat je moet weten over Schar!!!!! Een veel voorkomende klant aan onze kust is de schar, een klein bodemvisje dat door vissers die op hoger gewaardeerde platvissen uit zijn, gevangen wordt. Toch biedt schar veel mogelijkheden.

RUWE SCHOL

Schar behoord tot de famillie platvissen met maar liefst 35 geslachten en 106 soorten. Bij de meeste zitten de ogen op de rechterkant, terwijl de vis op de linkerzijde zwemt. Een gril van de natuur waarbij de schar stilaan evolueerde van pelagische vis (die vrij rondzwemt) naar bodemvis. Zo kon hij zich beter beschermen tegen zijn belagers, want als beschutting neemt hij-zoals de meeste bodemvissen-de kleur van de bodem aan. De buikzijde blijft hoe dan ook altijd wit.

Lees meer

Nog steeds niet afgevallen?

Werkt uw schildklier te traag? Wat moet u doen als u gezond eet, voldoende aan lichaamsbeweging doet en er toch geen verandering komt in uw gewicht? Laat eerst door uw huisarts onderzoeken of er geen medische oorzaak is, zoals een te traag werkende schildklier.Als u vier of meer van onderstaande vragen met 'ja' beantwoordt, zou u last kunnen hebben van een traag werkende schildklier. Laat dit door uw huisarts onderzoeken.

* Is uw gewicht de afgelopen maanden zonder duidelijke oorzaak geleidelijk toegenomen?

Lees meer

wat betekent..........?

Termen die je veel in recepten tegenkomt. A LA; voluit;a la mode de..bereid op de wijze van.

ASPIC; een gelei gemaakt van vis,vlees,wild of gevogelte.Verkrijgbaar in potjes.

BAIN-MARIE;het verwarmen van gerechten door ze in een schaal in een heet waterbad te plaatsen.Dit bad is meestal een groet pan met water die op het fornuis warm wordt gehouden.

BARDEREN;het met lappen spek omwikkelen van groot vlees en gevogelte.

BLANCHEREN;het met koud water opzetten,aan de kook brengen en eventueel afschuimen van groente-,vlees-,benen-,gevogelte boillon enz.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten