Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 2000

Het complete fitness-boek 7

Weight Watchers, Calorieverbrandings workout Bij een calorieverbrandings Workout gebeurt precies dat wat het woord zegt: er worden calorieen verbrand! Natuurlijk gebeurt dat bij ieder soort lichaamsbeweging, maar calorieverbrandings oefeningen zijn speciaal bedoeld om dit aspect maximaal te bewerkstelligen. Bij deze workout worden vooral de grote spiergroepen getraind en verbrandt u een belangrijk aantal calorieen, die brandstof leveren aan de geactiveerde spieren.

Omdat het programma niet al te zwaar is, kunt u er langer mee doorgaan, waardoor het verbrandingseffect maximaal wordt.

Lees meer

Hypoglykemie

Wat is het? Wat zijn de symptomen? Waardoor onstaat het? Wat is eraan te doen? Hypoglykemie is het tegenovergestelde van suikerziekte. De suikerstofwisseling werkt niet goed waardoor het bloedsuikergehalte in het bloed te laag is.

Hoewel hypoglykemie i.t.t. suikerziekte wel te 'genezen' is, kan iemand zich tijdens een 'aanval' van hypoglykemie heel belabberd voelen.Zweten en koud zijn - Koude handen, voeten,armen en benen - Een prikkelend gevoel in vingertoppen en voeten - Wazig zien - Hoofdpijn - Angstig en verward zijn - Duizeligheid - Flauwvallen - Een slap gevoel na de maaltijd - Geeuwhonger - Oorsuizingen - Woedeuitbarstingen.

Lees meer

ALLERGOEDKOOPSTE MAALTIJDEN

Verzameling van de allergoedkoopste maaltijden voor krappe tijden Voor mensen die tijdelijk heel krap zitten wil ik hier de goedkoopste maaltijden verzamelen.In diverse paragraven per soort behandeld. Dus een paragraaf aardappels, een paragraaf rijst enz. zodat het zoeken iets gemakkelijker is. Jij kijkt wat je hebt staan en haalt hier een idee op. Goed is om altijd een vooraadje smaakmakers te hebben. Uien, tomaten(blik of vers), kruiden,wat spekjes, wat blikjes annanas, champignons, stukje kaas om te raspen en wat je maar lust en goed houdbaar is zodat je alle kanten uit kan. Ook de vriezer kan goede dienst doen om groente, vlees e.d in de reclame in te kopen en later te gebruiken.

Lees meer

Eetzucht en vraatzucht

wat is het verschil? Eetzucht en vraatzucht - wat is het verschil?

De meeste mensen die lijnen, hebben wel in meer of mindere mate last van eetzucht. Sommigen hunkeren dan naar chocolade, anderen naar koekjes of gebak. Bij de meesten gaat het wel om suiker, hoewel sommige mensen erg naar vet verlangen - vooral naar slagroom en harde kaas. Anderen, die normaal geen drankprobleem hebben, kunnen plotseling naar een glas alcohol smachten. Het verlangen naar suiker wordt veroorzaakt door de schommelingen van de bloedsuikerspiegel. De andere verlangens kunnen veroorzaakt worden door voedselallergie of misschien een gistprobleem.

Lees meer

Oosterse garneer technieken.

De oosterse garneringen zijn prachtig en met enig oefenen, niet zo moeilijk te maken. Snijd een wortel in 7,5 cm grote stukjes en scil ze. Leg ze 4 minuten in kokend water. Kerf ze in de lengte in met een scherp mes. Snijd in elk stukje wortel driehoekige groeven van boven naar beneden en snijd ze kruislings in plakjes.Snijd een wortel in 7,5 cm grote stukken en schil ze. Snijd de lengte in dunne plakken. Maak een 2,5 grote snee in het midden van elke plak en laat ze vervolgens 10 minuten in zout water weken. Spoel ze. Als ze soepel genoeg zijn, het ene einde door de gleuf trekken.Snijd een wortel in 7,5 cm grote stukken. snijd de stukken in 5 hoekige vorm en snijd met een schrep mes driehoeken uit de 5 hoeken. Snijd een kant schuin af en snijd al draaiend een dunne plak van de wortel. Ga twee keer rond om een dubbele bloem te maken.Snijd een ongeschilde komkommer in 5 cm dikke stukken. Snijd van een kant een 6 mm dikke plak in de lengte af. Snijd een stuk van 5 cm dik uit het midden van het stukken en maak hierin twee inkepingen in de lengte aan beide zijden. Elke inkeping moet tot op 6 mm van de tegenovergestelde eindigen. Draai de twee buitenste repen dat ze kruisen. Hetzelfde kunt u doen met een stuk citroenschil.Snijd de uiteinden af. Snijd ze in de lengte doormidden. Vervolgens van boven naar beneden in plakjes snijden, niet helemaal doorsnijden met de sneden op gelijke afstand van elkaar. Laat ze 10 minuten in zout water weken. Spoel ze en spreid ze uit als waaier. Als je een komeet wilt maken leg dan een wortelspoor onder aan de waaier.Snijd wortel en top van de radijs. Maak twee inkepingen in de 4 kanten van de radijs en kerf een kruis in de bovenkant. In water laten weken tot ze open gaan.Gebruik radijsjes met blad. Snijd het worteltopje eraf. Snijd ze bijna tot aan de steelaanzet in. Week ze in zout water en spreid ze op een bord.Snijd een radijs in dunne ronde schijfjes. Maak in elk plakje een inkeping en steek de plakjes door de inkepingen in elkaar.Snijd de citroen en de komkommer in dunne plakjes. Maak een inkeping en steek de plakjes in elkaar.

Lees meer

DE SURINAAMSE KEUKEN

De kruiden en pepers en andere ingredienten die in de surinaamse keuken voorkomen. In de surinaamse keuken worden veel pepers gebruikt en knoflook ook zijn er alllerlei andere dingen die gebruikt worden,en daar wil ik een uitleg over geven, omdat er veel surinaamse gerechten op mijn pagina zal komen te staan. Alle ingrdienten zijn te koop bij surinaamse winkels, sommige kruiden kun je ook bij de supermarkt kopen.

Masterbeef

het masterbeef wordt vervaardigd volgens een unieke zoutingsproces waardoor er een exotische smaak ontstaat. De Masterbeef moet voor gebruik eerst gewassen worden en vervolgens een uur in water om het te ontzouten. Verwijder dan de botten en snij het in stukken of reepjes.

Lees meer

Gewicht en de menopauze

Wanneer de eierstokken tijdens de overgang steeds minder oestrogeen gaan produceren, neemt het lichaamsvet de productie van dit belangrijke hormoon over; oestrogeen beschermt oudere vrouwen tegen het risico van osteoporose. Wanneer de eierstokken tijdens de overgang steeds minder oestrogeen gaan produceren, neemt het lichaamsvet de productie van dit belangrijke hormoon over; oestrogeen beschermt oudere vrouwen tegen het risico van osteoporose. Vet produceert het hele leven al oestrogeen; daarom zijn vetarme en vetvrije dieten voor vrouwen van alle leeftijden een grote vergissing. Tijdens en na de menopauze is lichaamsvet nog belangrijker voor een goede gezondheid en het is heel natuurlijk dat u een paar kilo zwaarder wordt dan voor de menopauze.

Lees meer

Virus aangetroffen ??????

NEE het bleek een grappig plaatje te zijn die de melding gaf dat het een virus was. Gelukkig was het een grap en daarom heb ik mijn ingezonden stukje eruit gehaald.
Sorry als ik iemand ongerust heb gemaakt dit was niet de bedoeling.

Lees meer

Henna

henna tatoes henna word al duizenden jaren gebruikt.Henna is te koop in oostere en turkse winkels.

Waarschijlijk hebben ze alleen haar henna. Daar kun je ook hennatatoes op je huid maken. Huid henna is wat fijner. Voor huid henna moet je naar oosterse markten.Je moet eerst tee of koffie zetten. Op 1 kop thee moeten 2 eetlepels citroensap.

Meng de hennapoeder met wat thee of koffie ( met citroensap ) tot dat de henna op vla dikte is!!De pasta kun je met een stokje ( sate prikker )

of kwastje. Aanbrengen ( met een spuitzakje kan ook.http://gallery.uunet.be/tattoo.bodydesign/hennahanden'">

Lees meer

deel 3 Schaaldieren

Vervolg van Vis, schaal- en schelpdieren

Product informatie en dieettabellen 2 SCHAALDIEREN

---------------

Naast de vissen vormen de schaaldieren voor de visliefhebber een tweede belangrijke groep van in het water levende dieren. Elke lekkerbek kent wel de Noordzeegarnaal en Noordzeekrab, maar er zijn ook de reuzengarnaal, de langoest, de langoestine en het rivierkreeftje. Ze hebben enkel de schaal met elkaar gemeen.

2.1. GARNALEN(SCHAALDIEREN)

--------------------------

Er zijn ongeveer drieduizend garnaalsoorten gekent, waarvan een zestig soorten in de handel verkocht worden. De lengte varieerd van 1 tot 30 cm.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten