Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2000

Struikelen over een streepje

De lol van het invoeren van een recept! Een tijdje geleden kom ik op het idee om de koeken die ik al een aantal keren gemaakt had op smulweb te zetten. Het zijn van die platte koeken die je in stukjes kunt snijden, met lekker veel chocolade!

Tijdens een verjaardag waren de reacties op deze koeken weer zo leuk dat ik de knop doorhakte.

Heel economisch tikte ik de recepten in in wordpad. Vervolgens opende ik een verbinding met internet, logde in, opende een "recept invoeren" venster en ging aan het knippen en het plakken.Uiteindelijk staan beide recepten in het invoer venster. Ik klik op versturen. PATS!!! Een foutmelding van heb ik jou daar! He get. Nou ja, de volgende keer beter, het zal wel druk zijn op de digitale snelweg.

Lees meer

Theine

is eigenlijk cafeine Als de thee wordt getrokken komen er in de eerste 2 a 3 minuten vooral geur- en smaakstoffen vrij en de theine. Theine is eigenlijk cafeine. Cafeine zorgt er voor dat we ons na een kop thee wat beter kunnen concentreren en alerter zijn. De cafeine heeft een licht stimulerend effect op het centraal zenuwstelsel. Cafeine komt niet alleen voor in thee maar ook in koffie en cacao. Omdat het een stof is die wereldwijd veel wordt gebruikt, hebben onderzoekers er ook veel studie naar gedaan. Ze komen tot de conclusie dat een normaal gebruik van cafeine geen problemen voor onze gezondheid oplevert.Een kopje thee bevat gemiddeld 30 milligram cafeine, een glas cola 35 milligram. Ter vergelijking: een kopje filterkoffie levert gemiddeld 75 milligram cafeine.

Lees meer

Engelse maten

Bij het maken van cocktails werkt men vaak met Engelse maten wat betreft de

hoeveelheden. Voor alle

duidelijkheid zal ik echter even de equivalente

hoeveelheden in `onze'

maten geven: http://members.aol.com/eponaworks/ptriskele.jpg'">

Bij het maken van cocktails werkt men vaak met Engelse maten wat betreft de

hoeveelheden. Voor alle

duidelijkheid zal ik echter even de equivalente hoeveelheden in `onze'

maten geven:

Lees meer

Tea time

alles wat u altijd al wilde weten over High-Tea en Afternoon-Tea Op het platteland in het noorden van Engeland en in Schotland wordt deze theemaaltijd high tea of meat tea genoemd. High tea moet niet verward worden met de veel luchtigere afternoon tea. High tea is een degelijke maaltijd rond de klok van zes met vooral stevige kost om de honger van de boeren die de hele dag op het land hebben gewerkt, te stillen. Het is een gezellige maaltijd met de hele familie aan tafel, waaraan ook vrienden gewoon bijschuiven. 'High' slaat dan ook op de 'hoge' tafel. De tafel staat vol simpele, eerlijke gerechten: een ham, een groot stuk kaas, een egg-and-bacon pie, roerei, rolmopsen, een schaal met tomaten en waterkers en natuurlijk brood, boter, jan en honing en een heerlijke fruitcakeAfternoon tea is een veel luchtiger gebeuren, ontstaan in het midden van de vorige eeuw. Hertogin Anna van Bedford nam in 1840 het initiatief. De lunch werd in die dagen vroeger geserveerd dan voorheen en het diner juist later. De uren tussen de lunch en het diner duurde Anna te lang. Ze kreeg rond 4 uur telkens zo'n hongerig gevoel, dat zij op een dag al haar moed bij elkaar raapte en een blad met thee, sandwiches en cake op haar kamer liet brengen. Haar honger was gestild. Anna raakte zo verknocht aan deze gewoonte dat er er ook als er vriendinnen op bezoek kwamen aan toegaf. De afternoon tea werd al snel populair. Ook koningin Victoria was gecharmeerd van de afternoon tea.In gezellige theekransjes wisselden de dames boven hun schaaltjes met cake heel discreet de opwindendste roddels uit.Tegen 1880 kleedden de dames zich speciaal voor de tea in mooie jurken. Jurken met losse tailles, zodat er ruimte was voor al het lekkers dat geserveerd werd.Na de tweede wereldoorlog is de belangstelling voor de afternoon teas wat afgenomen. Het leven werd jachtiger en er was geen tijd meer voor feesten. Bovendien heeft de zo begeerde slanke lijn roet in het eten gegooid. De afternoon tea is echt een traditie om in ere te houden. Misschien is het een idee om met uw volgende verjaardag, of welke gelegenheid dan ook eens een traditioneel Engelse afternoon tea te geven.Eigenlijk is het niets zo ontspannend als in een echte Engelse sfeer te genieten van een kopje thee.Op mijn pagina staan verschillende recepten voor de afternoon tea.

Lees meer

Het complete fitness-boek 1

Weight Watchers, Een betere gezondheid uit Het complete fitnessboek, deel 1 Sommige mensen denken ten onrechte dat oefeningen alleen maar zin hebben wanneer ze iedere dag een lang en zwaar programma afwerken vergelijkbaar met een marathontraining. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat het niet nodig is dergelijke extreme prestaties te leveren om een betere conditie te bereiken. De laatste paar jaar heeft men zelfs ontdekt dat ook geringe activiteit nog invloed heeft op uw gezondheid.

Begin jaren negentig heeft de Amerikaanse hartstichting aangetoond dat gebrek aan beweging niet slechts een van de factoren is die bijdraagt tot hart- en vaatziekten, maar zelfs een van de hoofdoorzaken is geworden. Gebrek aan beweging staat, samen met roken, hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolgehalte, boven aan de lijst van factoren die de kans op hart- en vaatziekten verhogen.

Lees meer

Beweging helpt bij afslanken

Hier op smulweb hebben we het vooral over het voedingsaspect van afslanken. Maar bewegen is net zo belangrijk! Minder eten en meer beweten is het beste recept voor een gezond leven en een gezonde lijn! Wie wil afvallen, zal minder gaan eten. Dat is logisch. Door minder te eten, verbrandt je je reserves, en val je af. Maar je verbrandt niet alleen vetweefsel, maar ook spierweefsel en dat is niet de bedoeling! Spieren heb je nodig om goed te kunnen functioneren, maar ook voor een strak en gezond lichaam. Een gezond lichaam heeft een andere vet-spieren verhouding dan een ongezond lijf. Hoe gunstiger die verhouding, hoe minder kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, enz.

Lees meer

Hypoglykemie wat mag je wel en wat mag je niet!

Wat mag je wel en wat mag je nu eigenlijk niet eten. gebonden soepen, varkensvlees, gepaneerd vlees, mosselen, oesters, paling, makreel, haring, gebonden jus, witte rijst, pasta, zoete melk, vla, pudding e.d., bananen, vijgen, druiven, dadels, kersen, gedroogde vruchten, frisdranken, , koffie, thee, alcohol, cacao, witmeel, maizena, aardappelmeel, witbrood, pinda's, gebak, koek, snoep, suiker, fructose, dextrose, honing, pindakaas , zoet broodbeleg.heldere soepen, rundvlees, gevogelte, wild, kabeljauw, forel, zalm, tonijn, ongebonden jus, volkorenpasta, ongeglansde of zilvervliesrijst, kaas, kwark, yoghrt, biogarde, sojacarobevla, eieren, twee middelgrote vruchten per dag, verse vruchten, groentesappen, mineraalwater, kruidenthee, cafeinevrije koffie, en bambukoffie.

Lees meer

Borrelhapjes zijn geen Aperitiefhapjes

De meeste mensen verwarren borrelhapjes met aperitiefhapjes. Het verschil tussen Nederland en Belgie in het aperitieven zit hem in het feit dat er bij ons in Belgie wordt geaperitiefd met Sherry,Porto of Champagne,dan kun je geen echte borrelhapjes serveren,omdat de meeste borrelhapjes te pikkant zijn en de smaak verstoren.

Daarom zijn mijn bijdragen allemaal aperitiefhapjes.

Als je een Party geeft met sterke drank en zo dan geef je beter borrelhapjes.Dat kikkert op en zo kun je meer drinken dan normaal.

Lees meer

suikertabellen

De methode waarmee je de wijn op het gewenste alcoholpercentage kan krijgen.

10 liter sap: SG van 1050 = 1320 gr. suiker

Je wilt 12% alcohol 1090 = 2400 gr. suiker

per 10 liter moet er nog 1080 gr. suiker bij

Als je het begin SG hebt gemeten kun je bij benadering berekenen hoeveel alcohol de uitgegiste wijn bevat.

bij de aanvang was het SG 1085

na stoppen gisting is SG 1005

Lees meer

Ma Yesh

Ma Yesh (vrij vertaald "had je wat") is een muziekgroep van drie personen Op dit moment is joodse en jiddische muziek 'hot' in alle (ook niet-joodse) kringen. Voor hen die de muziek kennen vrij logisch want de muziekl kenmerkt zich door mooie melodieen en voor elke emotie geschikt. Ma Yesh bestaat uit 1 pianist en 2 zangeressen die vooral de traditionele liederen brengen. Van slaapliedje tot huwelijkslied en natuurlijk de nodige lofzangen op het mooie Yerushalaim. Er wordt gezongen in het Hebreeuw, Engels , Jiddisch en Nederlands.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten