Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2000

Toost toppers

Lekkere toostideetjes om je kind eens mee te verrassen, of jezelf natuurlijk Rooster 2 sneetjes brood. Bestrooi ze met geraspte jonge kaas en leg ze onder de grill

tot de kaas smelt. Beschuitbollen en muffins zijn ook geschikt.Beleg een geroosterde boterham met plakjes tomaat. Grill ca. 1 min. en strooi er dan

geraspte kaas op. Grillen tot de kaas is gesmolten.Besmeer een geroosterde boterham met gepureerde witte bonen in tomatensaus en strooi daar wat geraspte kaas over.Roer een 1/2 fijngesneden tomaat en 1 plakje fijngesneden ham door een 125 gram

Lees meer

Het anti-dieet woordenboek

Proberen af te vallen kan zwaar zijn....Verlicht je last met een greep uit dit opwekkende lexicon van Sandra Bergeson! AEROBICS, Z.N.

Stelletje wiegelende, giechelende, steunende, kreunende, sportende klungels.BEWUSTELOOSHEID, Z.N.

De enige toestand waarin een lijnende vrouw niet aan eten denkt.DOORBIJTER, Z.N.

Iemand die niet rust voordat hij weet waar ze de lekkerste pizza hebben.EXHIBITIONISTE, Z.N.

Vrouw met maat 50 die kleding past in de gemeenschappelijke kleedkamer.FITNESS-APPARATUUR, Z.N.

Werktuigen die in de achttiende eeuw zijn uitgevonden door markies de Sade.HEUP, Z.N.

Lees meer

Vriendschap !

Dit is een mooi en waar gedichtje.

Wees zuinig met een vriendschap en koester het zolang je kan.

Vrienden zijn mensen,

die een bijzondere plaats innemen,

in iemands leven.

Vrienden zijn de mensen,

die delen in iemands vreugde,

maar ook in hun problemen.

Lees meer

RSI-kooktips

Als je behoorlijk last hebt van RSI, blijken de meest eenvoudige handelingen in de keuken haast onoverkomelijk: snijden, roeren, tillen van (zware) pannen, flessen openen. Voordien stond je er nooit bij stil. #Als je het je kunt veroorloven en je hebt er ruimte voor, koop een vriezer, een magnetron, en een afwasmachine.


#Laat een makkelijk te bedienen kraan aanbrengen, bijv. met een elleboog-hendel.


#Als je genoeg ruimte hebt, laat pannen en zware voorraadpotten op het aanrecht staan, zodat je ze alleen aan hoeft te schuiven i.p.v. uit een kastje te tillen.#Koop geen hele pannensets (de grote pannen gebruik je toch niet), maar koop meerdere kleine pannetjes.

Lees meer

Basistips wijnmaken: Hygiene

Als je zelf wijn maakt, ligt het gevaar op de loer van infecties, schimmels en aantasting door azijnbacterien. (nauw verwant met de wijngistrassen). In dit artikel een paar tips over de beste wijze van desinfecteren. Alles waarmee de wijnvloeistof in aanraking komt dient ten eerste te worden schoongemaakt. liefst met heet water en soda. Reinig oppervlakten waarop je werkt en de omringende wanden. Als je op de vloer je flessen vult of laat staan gisten, reinig de vloer. Reinig natuurlijk ook je flessen, en je slang, waarmee de wijn overhevelt van de gistingsemmer of fles naar de fles. Gebruik flessenreinigers, (ragers) en spoel na. Gebruik altijd nieuwe kurken voor het afsluiten van de flessen.Na het reinigen moeten de flessen of emmers, waar de wijn enige tijd verblijft worden gedesinfecteerd. Ook de hevelslangen die je gebruikt en eventuele trechters moet je desinfecteren. De meest gebruikte desinfectans is sulfiet in combinatie met citroenzuur. Het klinkt wat beladen, maar het is tot nu toe het beste middel. Met naspoelen zorg je ervoor dat er geen resten in de flessen achterblijven.

Lees meer

Thee

'gedronken op zoveel verschillende manieren over de hele wereld'

Waar ter wereld je ook te gast bent, de kans is groot dat je thee krijgt aangeboden. Want wereldwijd is het een bekende, opwekkende drank die gemakkelijk is te bereiden. Het karakter van de thee varieert, afhankelijk van het klimaat, het tijdstip en de gewoonten ter plekke. Zo is het waarschijnlijk dat het in het Himalayagebergte een hete thee/melkdrank is en in een tropisch land een koele ijsthee. Kortom thee wordt in diverse landen heel verschillend gedronken.

Lees meer

Wijngeschiedenis

De geschiedenis en het genot van Wijn http://www.geocities.com/Heartland/Ranch/7797/hanafudabk.gif'">Geschiedenis van wijn

Hielden de aapmensen ook van wijn?

Wist je dat wijn al bestond in de tijd dat er nog dino's op de aarde rondliepen? De allereerste aapmensen ontdekten al snel dat gegiste druiven een wonderlijke drank opleverden. Hoe ze dat ontdekt hebben weten we niet precies. Waarschijnlijk was het gewoon toeval. Een logische verklaring is dat die mensachtigen druivenvoorraden aanlegden in een holletje onder de grond, om er in de winter nog van te kunnen snoepen. Ze zullen wel op hun neus hebben gekeken toen ze ontdekten dat hun moeizaam bijeengespaarde druiven waren gaan gisten. Maar toen ze er vervolgens van proefden zullen ze wel gejuicht hebben: het was wijn geworden. Bij het drinken merkten ze al snel dat het niet alleen heerlijk smaakte, maar dat ze er ook vrolijk van werden en dat ze voor even hun zorgen vergaten. Nu weten we dat dat komt door de alcohol die erin zit. Maar tot en met de middeleeuwen vonden de mensen wijn maar een mysterieuze drank. Ze begrepen maar niet hoe dat goedsmakende vocht hun stemming zo kon veranderen. Voor hen was het allemaal net zo vreemd als de donder, de bliksem en de regenboog.

Lees meer

Wijnglazen

Waar kijkt u naar als u een glas koopt? Naar de vorm? Naar de prijs? De verpakking? Wijnglazen

Waar kijkt u naar als u een glas koopt? Naar de vorm? Naar de prijs? De verpakking? Voor sommige mensen is het uitzoeken van drinkglazen een kwestie van gevoel. De vorm van het glas moet aanspreken. Of het functioneel is, komt dan niet aan de orde.

Lange geschiedenis

Glas heeft een hele lange geschiedenis. Uit opgravingen is gebleken dat het al zo'n 1500 jaar voor Christus door de Egyptenaren werd vervaardigd. De glasblaaskunst bestond toen nog niet. Die werd veel later, zo rond onze jaartelling, uitgevonden. De ondergang van het Romeinse Rijk en de Volksverhuizing zijn er de oorzaak van geweest dat veel van de glastraditie weer verloren ging. Dat wil zeggen, in ons deel van de wereld. Want de glastraditie werd wel bewaard in het nabije Oosten, waar een luxe-industrie ontstond. Men specialiseerde zich vooral in het vervaardigen van het met email en goud beschilderd glas voor de Islamitische vorstenhoven.

Lees meer

Drinkwater:

uit de kraan of uit een fles?Wat zijn de risco's van water?

Het water uit de kraan voldoet aan hoge eisen die in de wet zijn vastgelegd. De wet stelt grenzen aan de hoeveelheid bacterien, de hardheid en het zoutgehalte. In de wet staan ook normen voor de hoeveelheid zware metalen, organische verontreinigingen, nitraat, minerale olien en bestrijdingsmiddelen die in het water mogen zitten. Deze normen zijn meestal strenger dan dat nodig is voor de bescherming van de gezondheid. Dat betekent dat als de norm wordt overschreden er vaak nog geen gevaar is voor de gezondheid. De overheid vindt echter dat die stoffen eigenlijk niet thuis horen in drinkwater en daarom zijn die normen zo streng.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten