Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: november 2000

Gezonde lucht

(eigen ervaring) Koop een paar sinaasappels, en steek er met behulp van een lange stopnaald een lint door, zodat je hem kunt ophangen. Steek per sinaasappel er een stuk of tien kruidnagels op, en hang ze voor het raam. Het staat niet alleen decoratief, maar heeft ook een zuiverende werking.

Mensen met een stof en huismijtallergie kunnen er baat bij hebben, en het geeft een hele lekkere geur af, als je eraan ruikt..

Lees meer

Griekse Kerstkoekjes

Kerst lekkernijen die in geen enkel Grieks gezin ontbreken Kerst in Griekenland is ondenkbaar zonder de traditionele kerstkoekjes.

KOERABI-EDES: koekjes van zandgebak met of zonder stukjes amandel en met poedersuiker bestrooid.

MELOMAKARONA: Koekjes van zandgebak met honing en bestrooid met amandelstukjes

DIPLES: bladerdeegachtige vellen gebakken in olie, overgoten met honing en bestrooid met amandelstukjes.

TSOEREKI: Zoet brood dat meestal verkocht wordt in de vorm van een vlecht of rond (wordt ook nog wel zelf gebakken). Dit brood wordt traditioneel gegeten zowel met kerst als oudjaar, maar ook met pasen, bij die gelegenheid wordt het echter met een rood ei erin gebakken.

Lees meer

Nieuw Wild

De laatste jaren zijn er steeds meer nieuwe wildsoorten in Nederland ge?ntroduceerd. We hebben het over soorten die van nature niet in Nederland voorkomen, zoals de stuisvogel, kangoroe, krokodil en springbok. Vraag vooraf uw slager of poelier of hij het vlees kan leveren;

het kan zijn dat u het apart moet bestellen.

STRUISVOGEL

Van het `nieuwe wild` is de struisvogel in Nederland het meest bekend. Deze vogels zijn ook niet echt wild, maar worden al jaren gefokt, eerst alleen voor de veren, later ook voor het vlees. Vooral de struisvogelbiefstuk is zeer mals en lijkt qua kleur en smaak op rundvlees.

Lees meer

De reinigende kracht van vers vruchtensap

De volgende tabel mag niet de plaats innemen van bevoegd medisch advies. Alleen een arts kan de diagnose stellen van een ernstige, slopende ziekte en deze behandelen.

De aandoening staat genoemd, en daaronder het aanbevolen vruchtensap. Druivenaardbeien, papajaappel, kersen, watermeloencranberrycranberry, meloen, peer, watermeloengrapefruitcitroen, druiven, kersen, limoen, gedroogde pruimen, sinaasappel.ananas, citroen, druiven, limoen, papaja, perzik, sinaasappel, watermeloen.aardbeien, citroen, druiven, kersen, limoen, meloen, papaja, peer, perzik, gedroogde pruimen, watermeloen.cranberrykersenpapajapapaja, sinaasappelcitroen, limoensinaasappelcitroen, cranberry, druiven, grapefruit, limoen, meloen, sinaasappel, watermeloen.ananas, appel, citroen, cranberry, druiven, grapefruit, kersen, limoen, papaja, perzik, sinaasappel.ananasaardbeien, ananas, appel, citroen, druiven, kersen, limoen, sinaasappel.druivencitroen, limoenaardbeien, citroen, cranberry, druiven, grapefruit, limoen, sinaasappel.kersenappel, citroen, druiven, grapefruit, limoen, papaja, peer, sinaasappelaardbeien, ananas, citroen, grapefruit, limoen, sinaasappel.aardbeien, appel, cranberry, druiven, meloen, papaja, watermeloencitroen, grapefruit, limoenaardbeien, ananas, appel, citroen, cranberry, druiven, grapefruit, kersen, limoen, papaja, gedroogde pruimen, sinaasappel, watermeloen.aardbeien, watermeloenaardbeien, kersen, peer, watermeloenaardbeien, appel, citroen, druiven, kersen, limoen, sinaasappel.citroen, grapefruit, limoen, sinaasappel.aardbeiencitroen, druiven, grapefruit, kersen, limoen, sinaasappel.grapefruitcranberryananas, citroen, grapefruit, limoen, sinaasappelwatermeloenaardbeien, ananas, citroen, grapefruit, limoen, sinaasappelaardbeien, cranberry, watermeloenananas, papajagrapefruit, perzik, watermeloenpapaja

Lees meer

Waarschuwing voor alle smulwebers met recencies

De impact van smulweb is groter dan de meeste smullers misschien vermoeden. Wij schrijven met velen recencies over onze bezoekjes in restaurants. Smulweb is enorm gegroeid. De site wordt ook gevolgd door heel veel restaureurs en klanten.

Daarom moeten we wat bewuster omgaan met onze kritieken. Sommige voor ons losse opmerkingen kunnen een hele nare uitwerking hebben door de interpretatie van mensen.

Ik ben door mijn recencies al bij 4 verschillende restaurateurs geweest i.v.m. de kritische noot. Drie recencies bleven staan, maar 1 heb ik er veranderd.

Lees meer

VERSE TUINKRUIDEN 2

deel twee over verse kruiden. VERS IS ALTIJD LEKKERDER, DUS GEBRUIK VERSE KRUIDEN EN GROENTE

Peterselie(Petroselinum crispum): Peterselie heeft een tikje ouderwets imago en dat is helemaal niet terecht. Want peterselie is een lekkere smaakmaker in allerlei gerechten bijvoorbeeld aardappelpuree ook is het lekker in de soep of bij worteltjes. Gebruik platte peterselie om mee te koken en krulpeterselie als garnering. Gladde peterselie wordt veel gebruikt in de oosterse keuken om verse koriander te vervangen. In het voorjaar en in de zomer, in de periode mei-augustus, kunnen de zaadjes voor peterselie in de volle grond. Het duurt zo?n drie weken voor de eerste sprietjes zichtbaar zijn. Sneller: week de zaadjes eerst een paar min in heet water. Oogst de blaadjes voordat de plant gaat bloeien.

Lees meer

VERSE TUINKRUIDEN 1

Hoe gebruik je ze en hoe kan je ze zelf het beste kweken. Verse kruiden zijn het lekkerst in je gerechten. Maar hoe gebruik je ze en welke gebruik je bij welk soort vlees of vis. Hier een overzicht van de meest gebruikte kruiden met tips hoe je ze kan kweken, en waar je ze het beste bij kan gebruiken, en hoe je ze moet gebruiken. Zelf kruiden kweken is leuk om te doen en je heb altijd de lekkerste kruiden vers bij de hand. Kruiden doen het goed in de tuin of in een pot op de vensterbank. Je kunt zelf zaaien maar natuurlijk ook kruiden plantjes kopen die je zelf verder opkweekt.

Lees meer

Etiketten

verwijderen Met een haardroger zo lang tegen de etiketten blazen tot ze weggeschoven kunnen worden. Door de warme lucht wordt het etiket losgeweekt.

Let op bij plastic bakjes en hele dunne glazen.

Hierbij kunnen vervormingen en andere veranderingen onstaan.

Lees meer

De pond-per-dag methode

Dit is info over deze methode, geen aanbeveling o.i.d.! - Gaat u eens na wat voor eter u bent. Waar ligt uw 'zwakke plek'?

- Verkeerde voeding, en gebrek aan kennis daarover is een verschijnsel van deze tijd.

- Veel mensen kennen 'onder'voeding temidden van hun overvoeding.

- Ons lichaam heeft een enorm aanpassingsvermogen, maar als dat aanpassingsvermogen overbelast raakt en het laat afweten, is een ziekte of kwaal het gevolg en zo ontstaan 'welvaarts'ziekten van deze tijd.

- Voeding is iets dat we zelf grotendeels in de hand kunnen houden, itt vele andere negatieve invloeden uit de omgeving.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten