Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: oktober 2000 (pagina 1 van 10)

Sapkuurdag van Margriet

Tijdens deze kuur drinkt u versgeperste vruchten- en groentesappen waardoor uw lichaam gereinigd wordt. Na de kuur zit u boordevol energie en…nog een voordeeltje: extra kilo’s bent u zo kwijt. Tijdens deze kuur drinkt u versgeperste vruchten- en groentesappen waardoor uw lichaam gereinigd wordt. Bovendien krijgt u een flinke hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen. Na de kuur zit u boordevol energie en…nog een voordeeltje: extra kilo’s bent u zo kwijt.… Lees meer »

Citroenbasilicum of kemangi

weer een exoot. Bron: Rotterdams Dagblad Citroenbasilicum of kemangi is een Indonesische soort met een heerlijk citroenaroma. In Indonesie wordt het veelvuldig gebruikt in gerechten met vis. Andere soorten zijn bijvoorbeeld anijsbasilicum of horapha, oorspronkelijk afkomstig uit Thailand en Vietnam en kaneelbasilicum uit Mexico met een duidelijke kaneelgeur en smaak.

Heel bijzonder is de Heilige basilicum of Tulsi Khaprao, een basilicumsoort die in India in tuintjes en bij tempels wordt gekweekt.… Lees meer »

BASIS SAUZEN

De basis sauzen MET recepten Witte basissaus
40 gram boter,
40 gram bloem,
6 dl melk, licht verwarmd,
zout en peper
Smelt de boter in een middelgrote steelpan. Voeg de bloem al roerend toe en blijf nog 1 minuut roeren. Neem de pan van het vuur en giet een scheut melk bij de roux. Roer op het vuur tot het mengsel bindt.… Lees meer »

WELKE SAUS BIJ WELK GERECHT

Deegwaren
Sauzen voor deegwaren mogen sterk smaken en vis, vlees, gevogelte, groenten of gewoon alleen kaas en room bevatten.
Met sauzen voor deegwaren kunt u naar genoegen experimenteren.

Groenten
Omdat groenten op zich heel licht verteerbaar en caloriearm zijn, mogen de bijbehorende sauzen wat zwaarder zijn. Sauzen met een fijne smaak zijn heel geschikt omdat ze het eigen aroma van de groenten niet overheersen.… Lees meer »

OVER SAUZEN

Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak Dit is natuurlijk een kwestie van smaak en feeling. Een saus moet qua smaak en kleur altijd harmonieren met het gerecht waarbij ze opgediend wordt en de smaak daarvan beter doen uitkomen.
Natuurlijk kunnen minder sterk smakende gerechten best een krachtige saus gebruiken; gerechten met een heel uitgesproken smaak niet.
Sauzen die te sterk smaken en het gerecht domineren, zijn hun doel voorbij geschoten.… Lees meer »

groenten uit eigen tuin

Het telen van eigen groenten,kruiden en klein fruit is een genot. Sinds dit jaar ben ik lid van het B.A.T.Bredase amateur tuinders. Als je graag kookt stel je eisen aan de produkten.Het is heerlijk als na het harde zwoegen op de tuin het uiteindelijk ook resultaat wordt gehaald uit de tuin.De produkten zijn zo vers als je zelf wilt,ook kun je telen wat je zelf graag eet.… Lees meer »

KRUIDEN

De kruiden en specerijen in alfabetische volgorde. AJWAIN ZAAD:
Deze kleine zaadjes lijken op selderzaad. Ze worden van India tot Ethiopie gekweekt en worden vooral in Indische gerechten (brood, snacks, hartige schotels) gebruikt.

ALSEM:
Een kruid met een bittere smaak en geur dat weinig gebruikt wordt. Bloemen (net voor het opengaan geoogst) en bladeren vers of gedroogd bij wildsausen.

AMCHUR:
Gedroogd mangopoeder.… Lees meer »

Halloween grapjes


Hier staan wat grapjes voor Halloween, ze staan er wel in het engels omdat je anders de clue ervan mist.
Veel plezier Q. What do goblins and ghosts drink when they’re hot and thirsty on Halloween?
A. Ghoul-aid!!!

Q. What is a Mummie’s favorite type of music?
A. Wrap!!!!!

Q. Why do demons and ghouls hang out together?
A. Because demons are a ghouls best friend!… Lees meer »

Kaiserschmarrn

Drie verschillende recepten voor kaiserschmarrn uit Oostenrijk. 0.125 l melk,
150 gr bloem,
3 eieren,
poedersuiker,
snufje zout,
(eventueel 50 gr rozijnen geweekt in rum)

Bereiding: Klop de melk met de bloem tot een dikke brij. Voeg stuk voor stuk de al kloppende de eierdooiers toe, Meng er de suiker en het snufje zout doorheen en laat alles een kwartiertje rusten.… Lees meer »

Wijn en wild (deel 2)

Deel 2 van het overzicht van lekkere combinaties van wijn en wild .. Wijn en Wild (deel 2)

Wild en wijn vormen een twee-eenheid van tafelpartners. Van een wildgerecht geniet u pas echt met een passende fles wijn.

Wilde eend:
Strakke wijnen als de traditionele Medocs, vooral die met een hoog percentage Cabernet Sauvignon, of de wat rondere wijnen van Saint-Emilion, waarin de merlotdruif domineert.… Lees meer »

Oudere posts