Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: september 2000 (pagina 1 van 9)

Bruin vet en geel vet

We hebben lichaamsvet nodig. Het bied bescherming tegen de kou en houd onze huid en aders soepel. Er zijn twee soorten vetcellen. We hebben lichaamsvet nodig. Het bied bescherming tegen de kou en houd onze huid en aders soepel. Er zijn twee soorten vetcellen, bruin en geel (ook wel wit genoemd). Bruin vet is donkerder omdat het meer mitochondrien (energiecentrales) bevat, delen van cellen waar energie wordt opgewekt en verbrand.… Lees meer »

Ongesneden brood vers maken.

Vroeger kon je geen gesneden brood kopen. Ja nu hebben we weer ongesnede brood.
Een hele oude tip voor het weer vers maken van brood.
Neem een schone theedoek.
Maak hem vochtig onder de kraan.
Wring hem goed uit.

Wikkel je brood er goed in.
Eventueel met een touwtje eromheen.
Doe hem in een voorverwarmde oven.
Net zolang totdat de theedoek weer droog is.… Lees meer »

Achtergronden en Plaatjes op je Smulweb-homepage?

Net als jij/u zocht ik ook een manier om plaatjes en achtergronden op de Smulweb-homepage te zetten. Helaas bood Smulweb maar drie kleuren om op je eigen homepage te zetten. Dus ik ben zelf op zoek gegaan.
En heb het even op een rijtje gezet. Heb je een plaatje gezien ergens op het web, of een achtergrond. Klik op dat plaatje met de rechterknop van je muis.… Lees meer »

Stofwisselingssnelheid

Uw stofwisseling is het totaal van alle calorie-verbrandende veranderingen in uw lichaam. U kunt een schatting maken van uw eigen MB Uw stofwisseling is het totaal van alle calorie-verbrandende veranderingen in uw lichaam. Deze veranderingen benutten de energie die wordt gewonnen uit het voedsel dat u eet als brandstof en sturen essentiele fysiologische functies aan, zoals celvernieuwing, spijsvertering, hormoonafgifte en hersenactiviteit.… Lees meer »

HEINZ – deel 3 – Creatief met Heinz

Heinz deel 3 KUNSTENAARS – Er zijn mensen die er gedichten over schrijven.

PLUK DE DAG

vanochtend na het ontbijt
ontdekte ik door mijn verstrooidheid,
dat het deksel van een middelgroot potje marmite
(het 4 oz net formaat)
precies past op een klein potje heinz sandwich spread

natuurlijk heb ik toen meteen geprobeerd
of het sandwich spread-dekseltje
ook op het marmite-potje paste

en jawel hoor: het paste eveneens.… Lees meer »

HEINZ – deel 2 – Anderen over Heinz

Heinz deel 2 LIEFHEBBERS – Ik heb ontdekt dat er ook mensen zijn die er anders over denken. The Children of the Corn hebben zich getransformeerd in The Children of the Sandwich Spread (‘Forget peanut butter and jelly. The really cool kids eat sandwich spread on their white bread. You’ll learn why so many folks in England love the taste of Heinz vegetable spread and why the sandwich spread movement took so long to form.’)

“The site outlines, among other falsehoods, wait, um, unproven theories, as the Ten Sandwich Spread commandments.… Lees meer »

Hoe kook je groente

Tips Je moet om te beginnen de groente eerst met koud water goed wassen. Als er veel zand aan zit, bijvoorbeeld bij worteltjes, kun je een borstel gebruiken.

Grote wortels en aardappels moet je schillen. Als ze nog klein zijn, kun je ze schrappen met een mesje. Soms is het al voldoende als je ze goed wast. Bij bladgroente moet je verwelkte bladeren verwijderen.… Lees meer »

SCHAR UNDERDOG VAN DE NOORDZEE

Wat je moet weten over Schar!!!!! Een veel voorkomende klant aan onze kust is de schar, een klein bodemvisje dat door vissers die op hoger gewaardeerde platvissen uit zijn, gevangen wordt. Toch biedt schar veel mogelijkheden.

RUWE SCHOL

Schar behoord tot de famillie platvissen met maar liefst 35 geslachten en 106 soorten. Bij de meeste zitten de ogen op de rechterkant, terwijl de vis op de linkerzijde zwemt.… Lees meer »

Nog steeds niet afgevallen?

Werkt uw schildklier te traag? Wat moet u doen als u gezond eet, voldoende aan lichaamsbeweging doet en er toch geen verandering komt in uw gewicht? Laat eerst door uw huisarts onderzoeken of er geen medische oorzaak is, zoals een te traag werkende schildklier.Als u vier of meer van onderstaande vragen met ‘ja’ beantwoordt, zou u last kunnen hebben van een traag werkende schildklier.… Lees meer »

wat betekent……….?

Termen die je veel in recepten tegenkomt. A LA; voluit;a la mode de..bereid op de wijze van.

ASPIC; een gelei gemaakt van vis,vlees,wild of gevogelte.Verkrijgbaar in potjes.

BAIN-MARIE;het verwarmen van gerechten door ze in een schaal in een heet waterbad te plaatsen.Dit bad is meestal een groet pan met water die op het fornuis warm wordt gehouden.

BARDEREN;het met lappen spek omwikkelen van groot vlees en gevogelte.… Lees meer »

Oudere posts