Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 2000 (pagina 1 van 6)

Struikelen over een streepje

De lol van het invoeren van een recept! Een tijdje geleden kom ik op het idee om de koeken die ik al een aantal keren gemaakt had op smulweb te zetten. Het zijn van die platte koeken die je in stukjes kunt snijden, met lekker veel chocolade!

Tijdens een verjaardag waren de reacties op deze koeken weer zo leuk dat ik de knop doorhakte.… Lees meer »

Theine

is eigenlijk cafeine Als de thee wordt getrokken komen er in de eerste 2 a 3 minuten vooral geur- en smaakstoffen vrij en de theine. Theine is eigenlijk cafeine. Cafeine zorgt er voor dat we ons na een kop thee wat beter kunnen concentreren en alerter zijn. De cafeine heeft een licht stimulerend effect op het centraal zenuwstelsel. Cafeine komt niet alleen voor in thee maar ook in koffie en cacao.Lees meer »

Engelse maten

Bij het maken van cocktails werkt men vaak met Engelse maten wat betreft de
hoeveelheden. Voor alle
duidelijkheid zal ik echter even de equivalente
hoeveelheden in `onze’
maten geven: http://members.aol.com/eponaworks/ptriskele.jpg‘”
Bij het maken van cocktails werkt men vaak met Engelse maten wat betreft de
hoeveelheden. Voor alle
duidelijkheid zal ik echter even de equivalente hoeveelheden in `onze’
maten geven:

* “oz.” (of: “1 fluid ounce”) is gelijk aan 28.41 kubieke centimeter
(of 0.028 liter).… Lees meer »

Tea time

alles wat u altijd al wilde weten over High-Tea en Afternoon-Tea Op het platteland in het noorden van Engeland en in Schotland wordt deze theemaaltijd high tea of meat tea genoemd. High tea moet niet verward worden met de veel luchtigere afternoon tea. High tea is een degelijke maaltijd rond de klok van zes met vooral stevige kost om de honger van de boeren die de hele dag op het land hebben gewerkt, te stillen.… Lees meer »

Het complete fitness-boek 1

Weight Watchers, Een betere gezondheid uit Het complete fitnessboek, deel 1 Sommige mensen denken ten onrechte dat oefeningen alleen maar zin hebben wanneer ze iedere dag een lang en zwaar programma afwerken vergelijkbaar met een marathontraining. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat het niet nodig is dergelijke extreme prestaties te leveren om een betere conditie te bereiken. De laatste paar jaar heeft men zelfs ontdekt dat ook geringe activiteit nog invloed heeft op uw gezondheid.… Lees meer »

Beweging helpt bij afslanken

Hier op smulweb hebben we het vooral over het voedingsaspect van afslanken. Maar bewegen is net zo belangrijk! Minder eten en meer beweten is het beste recept voor een gezond leven en een gezonde lijn! Wie wil afvallen, zal minder gaan eten. Dat is logisch. Door minder te eten, verbrandt je je reserves, en val je af. Maar je verbrandt niet alleen vetweefsel, maar ook spierweefsel en dat is niet de bedoeling!… Lees meer »

Hypoglykemie wat mag je wel en wat mag je niet!

Wat mag je wel en wat mag je nu eigenlijk niet eten. gebonden soepen, varkensvlees, gepaneerd vlees, mosselen, oesters, paling, makreel, haring, gebonden jus, witte rijst, pasta, zoete melk, vla, pudding e.d., bananen, vijgen, druiven, dadels, kersen, gedroogde vruchten, frisdranken, , koffie, thee, alcohol, cacao, witmeel, maizena, aardappelmeel, witbrood, pinda’s, gebak, koek, snoep, suiker, fructose, dextrose, honing, pindakaas , zoet broodbeleg.heldere soepen, rundvlees, gevogelte, wild, kabeljauw, forel, zalm, tonijn, ongebonden jus, volkorenpasta, ongeglansde of zilvervliesrijst, kaas, kwark, yoghrt, biogarde, sojacarobevla, eieren, twee middelgrote vruchten per dag, verse vruchten, groentesappen, mineraalwater, kruidenthee, cafeinevrije koffie, en bambukoffie.… Lees meer »

Borrelhapjes zijn geen Aperitiefhapjes

De meeste mensen verwarren borrelhapjes met aperitiefhapjes. Het verschil tussen Nederland en Belgie in het aperitieven zit hem in het feit dat er bij ons in Belgie wordt geaperitiefd met Sherry,Porto of Champagne,dan kun je geen echte borrelhapjes serveren,omdat de meeste borrelhapjes te pikkant zijn en de smaak verstoren.
Daarom zijn mijn bijdragen allemaal aperitiefhapjes.
Als je een Party geeft met sterke drank en zo dan geef je beter borrelhapjes.Dat kikkert op en zo kun je meer drinken dan normaal.… Lees meer »

suikertabellen

De methode waarmee je de wijn op het gewenste alcoholpercentage kan krijgen.

10 liter sap: SG van 1050 = 1320 gr. suiker
Je wilt 12% alcohol 1090 = 2400 gr. suiker
per 10 liter moet er nog 1080 gr. suiker bij

Als je het begin SG hebt gemeten kun je bij benadering berekenen hoeveel alcohol de uitgegiste wijn bevat.

bij de aanvang was het SG 1085
na stoppen gisting is SG 1005
er is vergist 80 = 10,6% alc.
Lees meer »

Ma Yesh

Ma Yesh (vrij vertaald “had je wat”) is een muziekgroep van drie personen Op dit moment is joodse en jiddische muziek ‘hot’ in alle (ook niet-joodse) kringen. Voor hen die de muziek kennen vrij logisch want de muziekl kenmerkt zich door mooie melodieen en voor elke emotie geschikt. Ma Yesh bestaat uit 1 pianist en 2 zangeressen die vooral de traditionele liederen brengen.… Lees meer »

Oudere posts