Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 2000 (pagina 1 van 7)

dessert sauzen

Sauzen maken uw dessert af. Sauzen maken uw dessert af. Ze geven de finishing touch aan uw ijscreatie. Natuurlijk kunt u deze sauzen kant en klaar kopen, maar iets gaat toch boven een eigengemaakte saus.

Zachte vruchten zoals kiwi, aardbeien, frambozen kunnen goed tot een koude saus worden verwerkt door ze pureren met suiker. Deze vruchten hoeven niet te koken om ze zacht te laten worden.… Lees meer »

Toost toppers

Lekkere toostideetjes om je kind eens mee te verrassen, of jezelf natuurlijk Rooster 2 sneetjes brood. Bestrooi ze met geraspte jonge kaas en leg ze onder de grill
tot de kaas smelt. Beschuitbollen en muffins zijn ook geschikt.Beleg een geroosterde boterham met plakjes tomaat. Grill ca. 1 min. en strooi er dan
geraspte kaas op. Grillen tot de kaas is gesmolten.Besmeer een geroosterde boterham met gepureerde witte bonen in tomatensaus en strooi daar wat geraspte kaas over.Roer een 1/2 fijngesneden tomaat en 1 plakje fijngesneden ham door een 125 gram
geraspte kaas.… Lees meer »

Het anti-dieet woordenboek

Proberen af te vallen kan zwaar zijn….Verlicht je last met een greep uit dit opwekkende lexicon van Sandra Bergeson! AEROBICS, Z.N.
Stelletje wiegelende, giechelende, steunende, kreunende, sportende klungels.BEWUSTELOOSHEID, Z.N.
De enige toestand waarin een lijnende vrouw niet aan eten denkt.DOORBIJTER, Z.N.
Iemand die niet rust voordat hij weet waar ze de lekkerste pizza hebben.EXHIBITIONISTE, Z.N.
Vrouw met maat 50 die kleding past in de gemeenschappelijke kleedkamer.FITNESS-APPARATUUR, Z.N.… Lees meer »

Vriendschap !

Dit is een mooi en waar gedichtje.
Wees zuinig met een vriendschap en koester het zolang je kan.

Vrienden zijn mensen,
die een bijzondere plaats innemen,
in iemands leven.

Vrienden zijn de mensen,
die delen in iemands vreugde,
maar ook in hun problemen.

Een hechte vriendschap,
onstaat niet zomaar……
Het kost tijd om respect
en vertrouwen op te bouwen,
de basis van elke vriendschap.
Lees meer »

RSI-kooktips

Als je behoorlijk last hebt van RSI, blijken de meest eenvoudige handelingen in de keuken haast onoverkomelijk: snijden, roeren, tillen van (zware) pannen, flessen openen. Voordien stond je er nooit bij stil. #Als je het je kunt veroorloven en je hebt er ruimte voor, koop een vriezer, een magnetron, en een afwasmachine.

#Laat een makkelijk te bedienen kraan aanbrengen, bijv. met een elleboog-hendel.… Lees meer »

.***mijn plaatjes pagina***


klik op de balk als je mijn plaatjes pagina wil gaan bekijken.. Lees meer »

Basistips wijnmaken: Hygiene

Als je zelf wijn maakt, ligt het gevaar op de loer van infecties, schimmels en aantasting door azijnbacterien. (nauw verwant met de wijngistrassen). In dit artikel een paar tips over de beste wijze van desinfecteren. Alles waarmee de wijnvloeistof in aanraking komt dient ten eerste te worden schoongemaakt. liefst met heet water en soda. Reinig oppervlakten waarop je werkt en de omringende wanden.… Lees meer »

Thee

‘gedronken op zoveel verschillende manieren over de hele wereld’

Waar ter wereld je ook te gast bent, de kans is groot dat je thee krijgt aangeboden. Want wereldwijd is het een bekende, opwekkende drank die gemakkelijk is te bereiden. Het karakter van de thee varieert, afhankelijk van het klimaat, het tijdstip en de gewoonten ter plekke. Zo is het waarschijnlijk dat het in het Himalayagebergte een hete thee/melkdrank is en in een tropisch land een koele ijsthee.… Lees meer »

Wijngeschiedenis

De geschiedenis en het genot van Wijn http://www.geocities.com/Heartland/Ranch/7797/hanafudabk.gif‘”Geschiedenis van wijn

Hielden de aapmensen ook van wijn?
Wist je dat wijn al bestond in de tijd dat er nog dino’s op de aarde rondliepen? De allereerste aapmensen ontdekten al snel dat gegiste druiven een wonderlijke drank opleverden. Hoe ze dat ontdekt hebben weten we niet precies. Waarschijnlijk was het gewoon toeval.… Lees meer »

Wijnglazen


Waar kijkt u naar als u een glas koopt? Naar de vorm? Naar de prijs? De verpakking? Wijnglazen
Waar kijkt u naar als u een glas koopt? Naar de vorm? Naar de prijs? De verpakking? Voor sommige mensen is het uitzoeken van drinkglazen een kwestie van gevoel. De vorm van het glas moet aanspreken. Of het functioneel is, komt dan niet aan de orde.
Lees meer »

Oudere posts