Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: mei 2000 (pagina 1 van 7)

Dieet jams

Dieet jams Moeilijk te vinden zijn de recepten voor dieet jams. Ik kwam op den duur in de VS terecht op een site van een universiteit. Maar waarom dieet jam?
Verse jam is lekker ? en voor gezonde mensen geen probleem om die te gebruiken. Maar als je om een of andere reden geen suiker mag hebben, wordt het moeilijk.

Wat info: Pectine.… Lees meer »

assem jawa

hoe gebruik ik assem jawa en waar gebruik ik het voor ? dompel een lekker stuk assem jawa in heet water;
gebruik het liefst de assem jawa zonder pitten.
laat het 5 minuten staan;
klaar voor gebruik.utf… Lees meer »

Tupperware Magnetron Koken : Ook U kunt het !

Ins en outs over koken in de magnetron met Tupperware magnetronschalen. – Een magnetron is een kooktoestel in uw keuken dat u moet leren gebruiken.
– Om u hierbij te helpen hebben wij een en ander uit onze eigen ervaring opgeschreven.
– U zult ervaren dat de Magnetron schalen van Tupperware hierbij uw beste maatjes zijn.
– Koken in de magnetron, GEWOON DOEN.… Lees meer »

Het is weer Gepentijd

De Dansende Samoerai De geep een wel heel aparte vis die in Denemarken eerder is te vangen dan bij ons ze blijven daar langer hangen en zijn vaak groter dan bij ons.
De gepen trekken langs onze kust zodra het weer warmer wordt.
De gepen zijn al gevangen aan de Zeeuwse kust.
en ze zwemmen zo naar de Noordhollandse kust.
Zodra het zeewater wat opgewarmd is kan je ze bij bosjes vangen.… Lees meer »

Fondue suggesties

Enkele suggesties voor het fonduen
Mexicaanse fondue


 • in blokjes gesneden ma?sbrood
 • tortillachips
 • in blokjes gesneden voorgekookte ma?s
 • champignons, voorgekookte kleine uitjes, stukjes augurk
 • stukjes kip, vlees of vis (gaar)

 • TIP:
  Geef er een frisse avocado- of ma?ssalade met gehakte verse koriander bij.
  Toe? Creme caramel, echt Mexicaans.

  Japanse fondue

 • stukjes paprika, aubergine, courgette, sjalotjes
 • knoflok, champignons, blaadjes verse salie
 • mozzarella kaasjes
 • verse sardientjes
 • voorgekookte mosselen
 • verse tonijn
 • gamba’s
 • inktvisringen

 • TIP:
  Zet kleine bakjes wasabi (Japanse groene mierikswortel), sojasaus, pestosaus of a?oli op tafel en drink warme rijstewijn, thee of wijn bij deze fondue.… Lees meer »

  31 MEI…. HOLLANDSE NIEUWE

  De naam maatjesharing is afgeleid van het oud-hollandse “Magdekens” haring. Het is de eerste haring die eind mei op het moment dat de vis op weg gaat naar de paaigronden, wordt gevangen. Bij maatjesharingen is nog geen sprake van de ontwikkeling van hom of kuit. Ze hebben een zeer hoog vetgehalte, dat tot 30 procent kan oplopen. De haring wordt na de vangst direct aan boord gekaakt en ingevroren in pekel.… Lees meer »

  Hoe komt men aan de naam cocktail?

  Over de oorsprong van de naam “cocktail” bestaan verschillende verhalen. Hier volgen er twee die ik zelf wel grappig vind Hanengevechten zijn weliswaar tegenwoordig officieel verboden in Mexico en Zuid-Amerika, maar in de tijd van de eerste immigranten was het een bijzonder populair tijdverdrijf.
  Van de haan die verloor, trok men de staart uit, die de eigenaar van de winnaar als trofee werd uitgereikt.… Lees meer »

  Een diner op rolletjes

  Bij het organiseren van een diner loopt je hoofd soms om. Broodnodige ingredienten zijn opeens niet meer te krijgen, bij thuiskomst heeft u de helft vergeten en de wijnkeuze is ook een ramp. Met deze handige tips heeft u alles onder controle. . Kies gerechten met een niet al te lange bereidingstijd, of gerechten die u kunt voorbereiden. Het is niet leuk voor u en ook niet voor uw gasten als u de hele avond in de keuken staat.… Lees meer »

  Exotische smaakmakers


  Oosterse gerechten danken hun specifieke smaak aan kruiden met veelal exotische namen. De meest gebruikte kruiden en hun verschillende benamingen op een rijtje. Chilipeper is hier beter bekend als Lombok of Spaanse peper. Ze worden vers, gedroogd, gemalen en in vlokken in gerechten verwerkt. De kleur van de peper is een indicatie voor de rijpheid van de peper. Groene pepers zijn nog onrijp, rode pepers zijn rijp.… Lees meer »

  Gen-tech voedsel

  Genetisch gemanipuleerde organismen. (Genetisch gemanipuleerde organismen (ggo’s) komen steeds meer in ons voedsel terecht, vaak zonder dat we het merken. Het bekendst zijn de sojabonen. De stoffen die uit de sojabonen worden gewonnen zijn in meer dan de helft van de producten in de supermarkt verwerkt. Het aandeel van de ggo-soja daarin groeit steeds meer. Een paar voorbeelden:de soja-olie die uit de bonen wordt gewonnen, wordt verwerkt in slaolie, margarine/halvarine, mayonaise, frituurvet, koffiecreamer, koekjes, chocoladelaagjes, kant-en-klaar maaltijden.… Lees meer »

  Oudere posts