Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: maart 2000 (pagina 1 van 8)

Betaald surfen.

Geld verdienen op het net. Betaald worden terwijl je gewoon surft.
Kijk op alladvantage
Of op deze:

www.crew-design.com/cgi-bin/refer.asp"


Deze betalen 1,25 dollar per uur.


Euroclix sparen door e-mails te lezen.Of spaar happy’s.… Lees meer »

Pastasoorten

Verschillende pasta categorieen. Pastavormen kunnen in 4 categorieen worden ingedeeld: lange slierten en linten; korte pasta, platte pasta en gevulde pasta.
De bekendste lange pasta is spaghetti, die ook in een dunnere(spaghetti) en een plattere (linguine) variant verkrijgbaar is. Bucatini is dikker en hol, zodat de saus er in kan. Lintpasta’s zijn dikker dan de slierten; voorbeelden van lintpasta’s zijn fettuccine, trenette en tagliatelle.… Lees meer »

Pasta

Geschiedenis van de pasta. De ruzies over de oorsprong van pasta zullen waarschijnlijk eeuwig blijven voortwoeden. De Chinezen beweren dat zij ontdekten hoe ze de noedels moesten maken en dat Marco Polo de pasta vanuit China naar Italie heeft gebracht. De Italianen zijn er van overtuigd dat pasta een Italiaanse vinding is. Geschiedkundigen kunnen vertellen dat de oude Romeinen en Grieken al pasta aten.… Lees meer »

Nederland heeft geen trappist meer

Het Nederlandse bier La Trappe van de trappistenbrouwerij Koningshoeven is volgens de Internationale Vereniging Trappist geen trappist meer. Het Nederlandse bier La Trappe van de trappistenbrouwerij Koningshoeven is volgens de Internationale Vereniging Trappist geen trappist meer. En toch blijven er zes trappistenbieren bestaan, want dezelfde vereniging heeft het bier van de Achelse Kluis als trappist erkend.

Een bier mag zich trappist noemen als het binnen kloostermuren is gemaakt, als de brouwerij onmiskenbaar verbonden is met de kloostergemeenschap en als de opbrengst naar het klooster of naar caritatieve werken gaat.… Lees meer »

Italie

Bespreking van culinair Italie volgens de streken en de produkten 1.1 Situering:

Italie is een schiereiland dat ongeveer 210000 km? groot is zonder de bijhorende eilanden, met de eilanden erbij zo?n 301243 km?. Italie telt ongeveer 55 miljoen inwoners. Zo?n 36 % woont in de grote steden. Italie lijkt op een enorme laars, het is gesitueerd tussen aangrenzende landen zoals Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Joegoslavie.… Lees meer »

TIPS VOOR DE BBQ

GOED OM TE WETEN? De barbecue:
Koop een barbecue van een bekend, vertrouwd merk.
Je hebt dan een goede garantie en altijd de mogelijkheid om
reserveonderdelen te kopen.
Kies ook een barbecue die bij uw wensen past.
Ongeacht de aantal keren dat u barbecuet.

Let dan op:
(1) Voor hoeveel personen
(2) Waar ga ik hem gebruiken ( thuis en/of elders )
(3) Goed te onderhouden
(4) Veilig ( stevig en stabiel )
(5) Duurzaam

Bij de betere slager kunt u ook een barbecue huren.… Lees meer »

De kunst van het diner…..

Een korte beschrijving van de kunst van het ontvangen en het dekken van de tafel voor het diner. De kunst van het ontvangen lijkt op de kunst van het opvoeren van een toneelstuk: teklst, toneelspelers, decors en muziek zijn de belangrijkste elementen van een opvoering, die de zorgen van een regisseur vereist: hij laat ze tot hun recht komen en geeft ze een onderlinge harmonie.… Lees meer »

Lijmen

Heel vaak wordt er gebruik gemaakt van lijm bij het maken van kinder traktaties. Als eetbare waar moet worden gelijmd, kan dat met verschillende soorten ‘lijm': Als papier of karton gelijmd moet worden, maak dan gebruik van gewone knutsellijm op waterbasis.
Dat is ten opzichte van eetbare waar de veiligste oplossing.Als eetbare waar moet worden gelijmd, kan dat met verschillende soorten ‘lijm':

Honing kleeft, dus lijmt van alles, met name bij fruit.… Lees meer »

Parmigiani-Reggiano

Dit gaat over de Italiaanse kaas beter bekend onder de naam Parmezaan, dit gaat over de geschiedenis van de kaas, de bereiding en wetgeving rond de kaas. 1. Bespreking Parmigiano-Reggiano

1.1 Geschiedenis:

1.1.1 Waarom is deze kaas zo uniek?

De Parmigiano-Reggiano is een van de enige kazen die door kenners en fijnproevers het waard is om bij allerlei pasta?s te geven.… Lees meer »

Een glutenvrije gast in uw restaurant

Dit is de titel van een brochure, die uitgegeven wordt door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Deze brochure is bedoeld voor personeel dat betrokken is bij de samenstelling, de bereiding en het serveren van glutenvrije maaltijden in de horeca. Hoewel zowel koks als bedienend personeel hun best doen glutenvrije maaltijden zo goed mogelijk te verzorgen, blijkt het in de praktijk een vrij lastig iets.… Lees meer »

Oudere posts