Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: februari 2000 (pagina 1 van 11)

Oosterse kruiden

Omschrijving en herkomst van de diverse oosterse kruiden.
(Bron: Conimex). Kruiden spelen een belangrijke rol in oosterse gerechten. In Indonesie worden ze vrijwel altijd vers gebruikt. In Nederland is dat nauwelijks mogelijk. Er wordt meestal gewerkt met gemalen en gedroogde kruiden. Een belangrijk voordeel daarvan is wel dat de dosering veel nauwkeuriger kan gebeuren, wat de smaak van het gerecht ten goede komt.Spelen met kruiden is niet moeilijk.… Lees meer »

Vreemde nog onbekende drankjes voor de Mix

Deze drankjes die nu beschreven worden zijn nog vrij onbekend. Behalve Grappa die is al wat bekender De volledige naam van deze likeur is “Amaro Felsino Ramazotti” en is een Italiaanse likeur.
Ramazotti wordt gemaakt van 33 geselecteerde ingredienten.Galliano wordt sinds 1896 gemaakt.
De “Liqoure Galliano” verkrijgt zijn opvallende gele kleur en zijn eigenzinnige smaak uit meer dan 70 verschillende kruiden.Grappa wordt gestookt van de tijdens het persen van wijndruiven achtergelaten resten (de zogenaamde trester).… Lees meer »

De geschiedenis vn het Paasei

Op de paasontbijttafel staan behalve verse broodjes, koffie, thee en jus d’orange natuurlijk volop eieren, het eten van eieren met pasen is een eeuwenoude traditie, net als het zoeken van eieren in de tuin op zondagochtend. hoewel het paasfeest een christelijk feest is, heeft het een heidense oorsprong. De Germanen vereerden in het voorjaar Ostara, de godin van de lente en de vruchtbaarheid.… Lees meer »

Hints & Tips – Stomen

Alle mogelijke vormen van “STOMEN” Stomen is in feite een zeer eenvoudige kooktechniek, die kan toegepast worden op de meeste voedingsmiddelen die ook gepocheerd of gekookt kunnen worden.
De techniek bestaat er uit het gerecht te laten gaar worden door middel van de hoge temperaturen van de damp van kokend water.
De ingredienten mogen niet in aanraking komen met de kokende vloeistof, waardoor de kans op beschadiging van de gestoomde ingredienten zo goed als onbestaande is.… Lees meer »

De Aardappel

Er zijn altijd vragen over aardappelen. Iedereen eet ze wel eens maar denkt er verder niet bij na of ze veel calorieen bevatten of vet zijn. Maakt de
aardappel dik?
De aardappel is absoluut geen dikmaker. De knol
bestaat namelijk voor bijna 80% uit water, bevat geen vet en
levert zeer weinig calorieen; vergeleken bij rijst, spaghetti of
macaroni ongeveer de helft.
Lees meer »

Vegetarisch Oud en nieuw

Het is mogenlijk, om een gezellig Oud en Nieuw te vieren, als vegetari&#235r, met de volgende recepten. Frittata met spinazie en verse kruiden

Bruschetta met tomaten en mozzarella

Wontons met spinazie en tofu

Aubergine-sate met pindasaus

Puntpaprika’s met pikante kaasvulling

Latkes

Chili-pinda’s

Mini-tortilla’s met geroosterde paprika

Marokkaanse sigaren… Lees meer »

Samengestelde boters

Men vertrekt van boter die met een houten spatel als creme bewerkt wordt, waarbij men, koud of warm, aromaten en zekere ingredienten toevoegt. Men bekomt zo bereidingen die zeer verscheiden van kleur en smaak. De koud samengestelde boters komen beter aan bod bij vlees-en visgrillades. De warme kunnen beter aangewend worden bij het afwerken van zekere sauzen. De samengestelde boters die warm bereid zijn benut men beter bij de schaaldieren (kreeft voor de kardinalboter, rivierkreeftjes voor de Nantuaboter, enz?) De koud samengestelde boters zijn eerder aangewezen voor de ongekookte of gekookte ingredienten.… Lees meer »

Keukenspelletjes 1

Spelletjes met uw peuter; 12 – 15 maanden O Peuters vinden het heerlijk om dingen doormidden te scheuren. Dit spelletje is heel geschikt om in de keuken te spelen, want dan kunt u uw peuter beter in de gaten houden.

O Zoek oude tijdschriften, kranten, pakpapier en folie bij elkaar. Omdat ze van verschillend materiaal gemaakt zijn klinken ze allemaal anders bij het scheuren.… Lees meer »

Oliebollentips voor kids

Oliebollentips voor kids Ook voor kids zijn oliebollen een lekkernij.
En er zijn een aantal leuke dingen mee te doen.
Zoals:
Zoete Zorro’s, Choco ufo’s en Happy New Year hamburgers

Wil je weten hoe die gemaakt worden? kijk maar in de receptenlijst bij kerst_pasen_pinkster of in het kinder_kookcafe.
Nog een tipje: voor een feestelijke jaarwisseling hebben kinderen ook hun eigen champagneglas.… Lees meer »

*


**Ik zou het erg leuk vinden als je mijn gastenboek tekent**

IK HEB SINDS KORT EEN ANDERE PAGINA ERBIJ WAAR JE AL JE VRAGEN KUNT STELLEN OVER BV.PLAATJES,ACHTERGRONDEN ENZ.
vraag het maar gerust via een a-mailtje kan ik je alle informatie toesturen…groetjes monique… Lees meer »

Oudere posts