Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: januari 2000 (pagina 1 van 13)

Het beste uit de Aziatische keuken

De invloeden en gebruiken in Aziatische landen INDIA
Het is uit gestrekte gebeid dat India beslaat is op cultureel valk een van de rijkste en meest complexe gebieden ter wereld.
Eeuwenlang hebben tal van grootmachten, zowel vijandelijke als meer vriendelijke snit, India ?ontdekt? en er nieuwe culinaire gewoonten ge?ntroduceerd, in ?ruil? voor recepten, specerijen en exotische vruchten.
Vanuit culinair oogpunt echter heeft India altijd meer gegeven dan het heeft ontvangen.… Lees meer »

Kazen van Europa

In dit artikel een overzicht van buitenlandse kazen. De landen zijn in alfabetische volgorde opgenomen. Brusselse kaas of Hette kaas. Deze kaas is plat rond (950 gr) wit zacht en brokkelig. Ook in segmenten verpakking verkrijgbaar. De smaak is scherp, zout. Lekker op toast of brood.
Herve en Remoudou zijn zachte kazen. Verkrijgbaar in kubus of staafvorm. Zachtzuivel met een oranje korstflora.… Lees meer »

Buitenlandse kazen

In dit artikel een overzicht van buitenlandse kazen. De landen zijn in alfabetische volgorde opgenomen. Brusselse kaas of Hette kaas. Deze kaas is plat rond (950 gr) wit zacht en brokkelig. Ook in segmenten verpakking verkrijgbaar. De smaak is scherp, zout. Lekker op toast of brood.
Herve en Remoudou zijn zachte kazen. Verkrijgbaar in kubus of staafvorm. Zachtzuivel met een oranje korstflora.… Lees meer »

Bagel, het brood met een gat

Geschiedenis van de Bagel. De knapperige ringvormige bagel- het woord betekent armband in het Duits- was het dagelijkse brood van de Joden in Oost-Europa. Vooral in Amerika wordt het nu heel veel gegeten. Maar ook in Nederland zien we de bagel steeds vaker bij de bakker verschijnen. Net als de Challe is het van Zuid-Duitse oorsprong, maar kreeg zijn definitieve vorm in de Poolse plaatsjes en dorpen.… Lees meer »

FRITUUR INSTRUCTIES

FRITUUR INSTRUCTIES  Frituur bakken dienen trapsgewijs dus langzaam op temperatuur te worden gebracht.
 Bij minder drukte, temperatuur ca. 30? C lager zetten.
 Deksel op de pan leggen indien deze niet wordt gebruikt.
 Regelmatig reactie snelheid thermostaat testen.
 De bakken regelmatig uitkoken.
 Frituurvet regelmatig zeven (indien mogelijk na iedere piek.)
 Manden of bakken nooit overladen met product
(dit verlaagd de kwaliteit, capaciteit en verhoogd het vet verbruik en de wachttijd).… Lees meer »

Bhang voor beginners

Bhang is een hennepdrank die al duizenden jaren in grote delen van Azie gedronken wordt. Bhang is een hennepdrank die al duizenden jaren in grote delen van Azie Voor mensen die niet roken is het weer eens wat anders dan space-cake. Het maken van je eigen Green Whiskey is niet moeilijk maar kost wel even tijd. Het is ideaal om bijvoorbeeld de restprodukten van je nederwiet in te verwerken.… Lees meer »

Surinaamse eetgewoontes

Hoe en wat eet men in suriname In suriname bestaan een heleboel eetculturen,dit komt door de vele geloven die er zijn en ook daar is weer verschil tussen.
Zo zal een Hindoe van de rode vlaggen beslist geen rundvlees eten.Ik al me nu even beperken tot deze tak.Zoals ik dus al zei eten zij beslist geen rundvlees maar weer wel varkensvlees,kip en allerlei soorten vis.Men gebruikt meestal gekookte witte rijst erbij en ze maken hiervan met hun rechterhand een balletje en schuiven dit met hun duim in de mond.Surinaamse hindoestanen zijn ontzettend gastvrij.… Lees meer »

HEERLIJKE BRUNCHTIPS!!!!!!!

Ik heb zalige, aparte SANDWICHES op mijn site gezet.
Ziet er apart uit, smaakt verukkelijk en is in een handomdraai gemaakt! Omschrijving :tips sandwiches met ham en…..
Aantal personen
keuken Frans
Techniek N.v.t.
Smaak Anders
Soort gerecht Lunch/Brunchgerecht
Hoofdingredient Brood
In combinatie met Vlees
Bereidingstijd 0-10 minuten
Ingredienten * zie bereidingswijze
Hulpmiddelen evt. broodrooster
Voorbereiding
Bereidingswijze besmeer een boterham met (room)boter en….… Lees meer »

TIPS

WETENSWAARDIGHEIDJES Bij het maken van een saus of gebonden soep moet u vaak een roux gebruiken, bij het maken van een roux moet u een aantal dingen in de gaten houden.

Verhouding boter en bloem moet goed zijn
Hete roux koude vloeistof
Koude roux hete vloeistof
Ook kunt u bij het maken van een roux kruiden toevoegen die geven dan extra veel smaak af.… Lees meer »

Liever beschaving dan een extra STER.

De Michelin-sterren zijn weer verdeeld. De druk is hoog bij de restaurateurs. Bij mij gaat beschaving voor een ster. De Michelin-sterren zijn weer verdeeld. Nederland komt nog niet in aanmerking voor een derde ster. De Librije uit Zwolle was een kandidaat. Ik weet via koks dat J. Boer niet alleen topkok is, maar ook respect heeft voor zijn medewerkers.

Ik weet niet of u het programma op RTL 4 met de kok Gordon kent, maar die heeft dat niet.… Lees meer »

Oudere posts