Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 1999

Rijst.

informatie. Gewoonlijk denken we hier aan de Aziatische keuken, maar ook Amerika is verbonden met dit unieke levensmiddel. Volgens de legende zou er een schip uit Madagascar gestrand zijn op de kust van Carolina en aldus aan de oorsprong liggen van de eerste rijstteelt.

WITTE OF BRUINE RIJST ?

Alvorens op de markt te komen, ondergaat de rijst verschillende behandelingen die smaak en uitzicht veranderen. Elk stadium betekent een andere varieteit :

* Paddy. Dit is ruwe rijst die niet voor verbruik bestemd is

Lees meer

Schaal en schelpdieren.

Informatie. - ALIKRUIKEN: worden vooral in Zeeland en Belgie gegeten. Het is een klein slakje dat op de grens van land en zee op stenen en zeeweringen voorkomt. Alikruiken worden 5 minuten gekookt en dan met een kromme speld uit het slakkehuis gehaald.

- GARNALEN: verzamelnaam voor verschillende schaaldieren. Het best van smaak zijn de kleine rose HOLLANDSE GARNALEN. ze zijn reeds gekookt en komen gepeld en ongepeld op de markt. 500 gram ongepelde garnalen leverd ongeveer 200 gram gepelde garnalen op. Aangezien de garnalen reeds gekookt zijn mogen ze bij bereiding van warme gerechten en sauzen pas op het laatste moment worden toegevoegd. Bij lang meekoken worden de garnalen taai. NOORSE GARNALEN zijn groter en goedkoper dan de Hollandse garnalen. Ze zijn eveneens gekookt en worden meestal gepeld en diepbevroren aangevoerd. De smaak is voornamelijk door het diepvriezen aanzienlijk minder fijn. ook van garnalen in blik of glas is de smaak minder.

Lees meer

Olie.

Verschillende soorten olie. - CHILI-OLIE: Deze olie geeft gebakken gamba's een pikante smaak. De olie is ook erg geschikt om vis en vlees in te bakken. Gebruik het met mate, anders wordt de smaak wel erg gepeperd.

- MAISOLIE: Wordt gewonnen uit maiskiemen. Deze oliesoort heeft een lichte, zachte smaak en is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, ca 57 %.

- Toepassing: (roer)bakken, fonduen en bereiden van dressings en mayonaise.

- MAISKIEMOLIE: Bevat veel linolzuur (tot 53%) en is een goede fosforbron. Maiskiemolie is de zachtste, meest onverzadigde oliesoort. De olie wordt gewonnen uit de kiemen van maoskorrels en is licht verteerbaar. Maiskiemolie heeft de neiging om te schuimen en is minder geschikt om in te frituren. De heelrijke botersmaak van maiskiemolie geeft gerechten net iets extra's (vooral gebak). Ook voor jonge kinderen heel geschikt. Toepassingen: zoet banket, bakken, stoven, smoren,

Lees meer

Boekbespreking; Weg met vet (met info over Xenical)

Weg met Vet, De nieuwe methode om af te slanken. Met informatie over xenical Schrijvers: Dierk Heimann, Prof.Dr. Jurgen Margraf, Prof.Dr. Volkel Pudel.

Woord vooraf

In dit boek zult u geen instructies vinden voor 'dieetweken' en ook geen recepten die iedere maaltijd zo 'mooi overzichtelijk' maken en daarmee de maag doet knorren.

Wij garanderen u geen 'tien kilo eraf in slechts tien dagen' en andere onrealistische successen, maar bieden u wetenschappelijk geteste en veilige strategiekn die u in uw dagelijks leven kunt toepassen. Ook u kunt afvallen - blijvend en zonder honger te lijden, dat is het grote verschil met alle tot nu toe bekende dikten.

Lees meer

Le Caveau

interactieve wijnkelder Le Caveau

Le Caveau is een nieuw online wijnconcept van Le Chateau. U kunt in deze interactieve wijnkelder gratis een overzicht van uw eigen wijnkelder bijhouden. Maar er is nog veel meer, zo ontvangt u automatisch per e-mail maandelijks voorraadoverzichten en informatie over de wijnen die op dronk zijn in uw virtuele kelder. Le Chbteau garandeert dat uw gegevens vertrouwelijk behandeld worden en dat regelmatig backups gemaakt worden. Heeft u al een bestand met al uw wijnen? Maak dan gebruik van onze speciale invoerservice!

Lees meer

Jam maken is niet moeilijk

ZELF JAM MAKEN IS NIET MOEILIJK! Is zelf jam maken een ingewikkelde en tijdrovende bezigheid? Kom nou! Dat is een fabeltje. Er is eigenlijk geen kunst aan. Het kind kan de jam doen! Hier volgt het basisrecept:

Koop een paar kilo zacht fruit. Doe dat bij voorkeur op zaterdagmiddag of tegen het sluiten van de markt; dan is het goedkoop, want de groentenboer krijgt het fruit niet ongeschonden het weekend door.

Verwijder alles wat u later niet op uw brood wenst te vinden. Was de vruchten zonodig, maar laat er zo weinig mogelijk water aanhangen.

Lees meer

(afslank) Capsules en tabletten 2

Waarop te letten en wie mogen ze gebruiken en voor wie zijn ze met name geschikt? Waarop te letten?

Let op de volgende zaken als je afslankcapsules of -tabletten gaat gebruiken.

Om te beginnen: lees nauwkeurig de gebruiksvoorschriften die er op de ver-

pakking of op de bijsluiter staan en volg de gegeven richtlijnen.

Zorg er verder voor dagelijks tussen de 1,5 en 2 liter water te drinken. Naast

water kan men bv ook ongezoete vruchtensappen, (vruchten-)thee zonder

suiker en melk en in beperkte mate bouillon, zwarte koffie

Lees meer

(afslank) Capsules en tabletten 1

Hoe werken ze en welke soorten zijn er? Hoe werken ze?

Alle afslankcapsules en afslanktabletten worden als voedingssupplement

gebruikt. Dwz dat ze worden gebruikt naast de voeding die men normaal

tot zich neemt. Met het gebruik van de meeste afslankcapsules en -tabletten

probeert men iets te veranderen aan de wijze waarop het lichaam het

voedsel verwerkt. Het idee is dat men ook zonder drastisch dieet kan af-

vallen als het voedsel maar beter wordt verwerkt. De meeste producten

stimuleren daarom de stofwisseling of de spijsvertering, of zorgen ervoor dat

Lees meer

De Waerland-kuur

Are Waerland, de bekende Scandinavische geleerde op het gebied van de dieetleer, heeft onder andere de beide volgende dikten samengesteld voor een kuur, waardoor veel afvalstoffen uitgescheiden worden. Deze kuur wordt 3 dagen achter elkaar gevolg en een gewichtsafname van 1,5 kilogram kan worden bereikt.Wanneer er veel vocht in het lichaams- weefsel is opgeslagen, dan kan men zelfs rekenen met een afname van 2,5 kilogram. Dit prima ontwa-

terende en pondenslinkende dieet is echter nogal vermoeiend en wordt derhalve alleen aanbevolen voor gezonde mensen. Ook dan niet meer dan een maal per maand toepassen. Het beste kan men een ontspannen,long week-end of een korte vakantie hiervoor uitzoeken.

Lees meer

De 12 geboden voor gezondheid

Uit: Slank worden/Dr Andre Dupuy/lyse Dupuy 1. Mis nooit de gelegenheid om diep adem te halen.

Zuurstof brengt het leven bij u binnen.

2. Drink veel water, het is het bad van de cellen.

3. eet gezond voedsel en eet het langzaam, vermijd lege en geraffineerde calorien,wat je vandaag eet zal morgen spreken en bewegen.

4. Voed je niet met geneesmiddelen maar zorg dat je voeding je tot geneesmiddel wordt.

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten