Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juni 1999

Weetjes over cocktail mixen

In dit artikel vind je informatie over het mixen van cocktails, de maten die er voor gebruikt worden en eventuele andere benodigdheden Bij het maken van cocktails werkt men vaak met Engelse maten wat betreft de hoeveelheden. Ik heb deze dan ook meestal niet vertaald omdat bijv. op cocktail-shakers ook heel vaak deze maten aangegeven staan. Voor alle duidelijkheid zal ik echter even de equivalente hoeveelheden in `onze' maten geven:

* "oz." (of: "1 fluid ounce") is gelijk aan 28.41 kubieke centimeter (of 0.028 liter).

Lees meer

Doe-het-zelf-kinderfeest

Alle ingredienten om een geslaagd kinderfeest te geven Een kinderfeest organiseren is niet een van de makkelijkste, maar wel een van de leukste opgaven waar je als volwassene voor kunt komen te staan.

Je wilt een feest geven dat bij de interesse van het kind past. Als je een thema bedenkt dat het kind aanspreekt is het meteen een stuk makkelijker om het feest in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan een heksenfeest op de 13e van de 13e voor een kind dat 13 is, een Amerikaans feest inclusief presidentsverkiezingen en krantverkoopwedstrijd, een doe-het-zelf-feest, ghostparty (uiteraard met witte lakens), horrorfeest (dit geeft de organisatie bijzonder veel voorpret) enz. enz.vertel in de uitnodiging al wat het thema van het feest zal zijn en de reden voor het feest. Pas de uitnodiging aan aan het thema en de leeftijd van de gasten. Denk aan een schortje met een lucifer voor een bbc-feest, een toverspreuk of piepklein bezemsteeltje voor het heksenfeest, een flesje cola voor het Amerikaanse feest etc. Bij de uitnodiging moet altijd duidelijk zijn waar, wanneer en hoe laat de gasten verwacht worden. Tot hoe laat het feest ongeveer gaat duren. Of het feest inclusief diner/lunch/ontbijt is. Of de gasten geacht worden verkleed te komen. In geval van specifieke hapjes of de gasten allergisch zijn voor bepaalde ingredienten en in geval van heel jonge gasten of ze door hun ouders worden opgehaald of dat de organisator ze thuis brengt.Ook hier is het thema een prachtig houvast. laat je leiden door dit thema en de leeftijd van de kinderen. Bijvoorbeeld het heksenfeest voor de 13-jarige kan gezien worden als een overgangsrite van aspirant-heks naar heks maar dan moet wel een stuk latijnse tekst achterstevoren foutloos worden voorgelezen (zijn de kinderen jonger dan kunnen zij bijvoorbeeld hun kat dresseren of bezemvliegraces houden). Bij een Amerikaans feest hoort een presidentsverkiezing, bij een doe-het-zelf-feest worden eerst de hoedjes geknutseld en vervolgens de gebakjes versierd, er wordt iets moois gezaagd of gekuntseld etc.last but certainly not least De hapjes. Ook deze staan in het teken van het thema. Denk bij het heksenfeest aan enge groene drankjes (grenadine of zelfs pisang ambon), drakendarmen (spaghetti met saus), Amerikaans uiteraard de donuts, hamburgers en cola, de doe-het-zelver kan voorgerecht-, hoofdgerecht-, en nagerechtploeg maken (kinderen vinden het feest in de keuken en heel jonge kinderen hebben al 'gekookt'als ze even hebben geroerd of hebben gekeken of iets niet overkookt!)Meel me maar!

Lees meer

Feestje met als thema make-up

Feestje voor meiden vanaf een jaar of 12 Bij een make-up feestje is het de bedoeling dat de gasten iets leren over het gebruik van reinigings producten voor de huid en hoe ze een make-up aan kunnen brengen.Maak een uitnodiging, dit kun je doen door plaatjes uit een folder van de drogist te knippen en daar een mooie collage van make-up artikelen van te maken.

Schrijf in de uitnodiging wat je gaat doen, en vraag of ieder een eigen spiegel en eventueel een haarband mee wil brengen.Omdat je met jonge meiden werkt is het verstandig om producten op een hypoallergene basis aan te schaffen;

Lees meer

Kinderfeestje met als thema heksen

Verjaardagsfeestje voor meisjes vanaf een jaar of 7.

Veel van dit feestje kan ook gebruikt worden bij het thema Harry Potter.

Zorg dat de ruimte niet te helder verlicht is, het mag best wat schemerig zijn.Hang slingers op, in de feestwinkel zijn slingers te koop met heksen, of maak zelf slingens van groen en paars crepe-papier. Maak een groot spinneweb van een hoepel, span met zwart garen draden, en weef met zwart garen hierdoor. Plaats een grote spin in het web. Hang de hoepel op. Spinnen, vleermuizen, en andere griezelige beesten, zijn te koop in de speelgoedwinkel. Kan je ook een grote plastic kikker op de kop tikken is dit helemaal leuk, want die was vroeger een heel knappe prins, maar nu is die door jou betoverd. Plaats de kikker op een stuk boomstam. Als je het hebt een zwarte pluche kat. Zet in een hoek van de ruimte een tafeltje, zelf heb ik de werkezel van de tuin gebruikt, met een kaars, een doodshoofd, een toverboek, zet wat flesjes neer met gekleurd water. Dit gekleurd water kan je maken door levensmiddelen kleurstof te gebruiken, of door crepe-papier in het water te leggen. Heb je een bol van een plafoniere, kan die ook gebruikt worden eventueel met een klein lampje erin. In de dierenspeciaalzaak zijn leuke muisjes te koop, verspreid die door de ruimte. Zet wat lege jampotten met een waxinelichtje erin neer. Maak er een echt heksen hol van.Zorg dat je alles klaar hebt staan, Verkleed je zelf eventueel als opperheks. Wij hadden het feestje gespeeld in de vorm van een school. De opperheks leerde de kleine heksen heksen.Voorbereiding om te grimeren; heksen hebben veelal pukkels in het gezicht. Deze kan je zelf maken van: vloeibare rubber om gietmallen te maken. Ga als volgt te werk:

Lees meer

De Argentijnse keuken

Info over de Argentijnse keuken De Argentijnse keuken.

Argentinie is een enorm groot land, in grootte het achtste land van de wereld en het tweede in Zuid-Amerika, na Brazilie. Het land meet 3.500 kilometer van noord tot zuid en 1.440 kilometer van oost tot west op zijn breedste punt. In dit land bestaat een grote variatie in landschap en klimaat. Het is zowel subtropisch als subarctisch. Het bekendste exportartikel van Argentinie is zijn rundvlees, afkomstig van het gebied waar het land beroemd om is, de pampa's. Deze vruchtbare alluviale vlakten werden de bakermat van de legendarische gaucho of cowboy.

Lees meer

Slank-druppels en thee, 2

Waarop te letten en voor wie zijn ze met name geschikt. Waarop te letten?

Let op de volgende zaken als je afslankdruppels of afslanktheekn gaat ge-

bruiken. Om te beginnen: lees nauwkeurig de gebruiksvoorschriften die op

de verpakking of op de bijsluiter staan en volg de gegeven richtlijnen.

Zorg er verder voor dagelijks ten minste 1,5 tot 2 liter water te drinken. Naast

water kan men bijvoorbeeld ook verdunde ongezoete vruchtensappen, (vruch-

ten-)thee zonder melk en suiker en in beperkte mate bouillon, zwarte koffie

Lees meer

Slank-druppels en thee, 1

Hoe werken ze en wie mogen ze gebruiken? Hoe werken ze?

Alle afslankdruppels en afslanktheekn worden als voedingssupplement ge-

bruikt. Dat wil zeggen dat ze worden gebruikt naast de voeding die men nor-

maal tot zich neemt. Met het gebruikt van deze producten probeert men iets

te veranderen aan de wijze waarop het lichaam het voedsel verwerkt. Het idee

is dat men ook zonder drastisch dieet kan afvallen als het voedsel maar

beter wordt verwerkt.

Zowel bij druppels als bij de theekn zien we dat verreweg de meeste ervan

Lees meer

Maaltijdvervangers 3

Wie mogen ze gebruiken en voor wie zijn ze met name geschikt? Wie mogen ze gebruiken?

In principe kunnen alle gezonde volwassenen een maaltijdvervangende af-

slankkuur volgen. Raadpleeg echter voor gebruik een arts bij gezondheids-

klachten en/of medicijngebruik.

Het volgen van dit of enig ander afslankdieet i af te raden aan vrouwen die

zwanger zijn, borstvoeding geven of personen onder de 18 jaar.

Lees meer

Maaltijdvervangers 2

Waarop letten en hoelang mag je ze gebruiken? Waarop letten?

Let op de volgende zaken als je maaltijd vervangers gaat gebruiken. Om te

beginnen: volg de richtlijnen die op de verpakking staan. De voor 1 dag be-

doelde hoeveelheid moet altijd in zijn geheel worden gebruikt, anders loopt

men het risico niet alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Boven-

dien krijg je in dat geval ook te weinig calorieen binnen. Zorg er verder voor

dagelijks ten minste 1,5 tot 2 liter water te drinken. Naast water kan men ook

Lees meer

Maaltijdvervangers 1

Hoe werken ze en welke soorten zijn er? Hoe werken ze?

Je neemt toe in gewicht als je meer eet dan je verbruikt. Een teveel aan

caloriekn wordt door het lichaam in de vorm van vetreserves opgeslagen. Om-

gekeerd verlies je gewicht als je minder eet dan je verbruikt. Op dit gegeven

berust het principe van de maaltijdvervangers. Een maaltijdvervanger is een

maaltijd die veel minder calorieen bevat dan een gewone maaltijd.

Vervang je alle gewone maaltijden op een dag door deze calorie-arme maal-

tijden, dan krijg je minder caloriekn binnen dan je verbruikt. De vetreserves

Lees meer
Oudere posts
Home Recepten