Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: augustus 1999 (pagina 1 van 5)

Roomdieet (1100 kcal / 4605 Kjoules)

Deze kuur voldoet zoveel mogelijk aan de voedings-psychologische eisen Hier opnieuw het bewijs, dat een kuur ondanks de
beperking van 1100 Kcal / 4605 Kjoules, heel goed
kan verzadigen. Deze kuur werd door de ,,Raad voor
voedselwetenschappelijk onderzoek in de USA” ont-
wikkeld en voldoet zoveel mogelijk aan de voedings-psychologische eisen. Dientengevolge zijn ook gezondheidsstoornissen als gevolg van een gebrek aan vitaminen, mineralen en sporenelementen in het algemeen uitgesloten.… Lees meer »

Eten met minder zout

Informatie en tips voor eten met minder zout. Zout wordt ook wel keukenzout genoemd. Het bestaat uit twee stoffen (mineralen): natrium en chloride.
Deze mineralen komen normaal in ons lichaam voor en we kunnen ze niet missen. Het natrium houdt onder andere de hoeveelheid vocht in ons lichaam op peil.De meeste voedingsmiddelen bevatten van naturen zout. Aan kant- en klare producten wordt door de fabrikant zout toegevoegd en vaak doen we zelf ook wat zout bij ons eten.… Lees meer »

Het brooddieet of wisseldieet

Een dag alleen volkorenbrood eten en de volgende dag weer gewoon met de pot mee-eten Dit dieet ontketende begin 1984 een ware rage in ons land. De arts die het had bedacht, dr. C.M. de Vos, lichtte het toe via de massamedia en damesbladen besteedden er ruime aandacht aan. De bakkerswinkels deden goede zaken en veel mensen vielen af. Het principe van dit dieet is eenvoudig.… Lees meer »

Hulpstoffen in Levensmiddelen

groepsnamen Werking; gaan het samenklonteren tegen van poedervormige levensmiddelen.

Komen o.a. voor in; poedersuiker, soeppoeder, zout, witmakers voor de koffie.Werking; bescherming tegen aantasting door de zuurstof in de lucht, waardoor o.a. ranzigheid wordt tegengegaan.

Komen o.a. voor in; slasaus, mayonaise, bier, koekjes.Werking; gaan schuimvorming tegen tijdens bereiding of gebruik.

Komen o.a. voor in; soep, ananassap.Werking; gaan bederf door bacterikn en schimmels tegen; verlengen de houdbaarheid.… Lees meer »

Het Rotatie-dieet

Dit dieet, waarbij u snel kunt afvallen, is gebaseerd op het varikren van uw calorieconsumptie over een periode van drie weken. Dit dieet, waarbij u snel kunt afvallen, is gebaseerd op het varikren van uw calorieconsumptie over een periode van drie weken. De eerste drie dagen krijgt u 600 Kcal / 2520 Kjoules binnen, dan vier dagen lang 900 Kcal / 3780 Kjoules, vervolgens een week lang 1200 Kcal / 5040 Kjoules en tenslotte, in de derde week, weer het programma van de eerste week: 600/900 Kcal / 2520/3780 Kjoules.… Lees meer »

Some like it hot


Heel veel over peper Pepers zijn er in heel veel soorten.De bekenste staan hieronder. Wie een beetje peper gewens is zal al gauw naar de heetste soorten grijpen.Voor wie het echter maar af en toe gebruikt adviseren we voorzichtig te beginnen. Na het snijden is het verboden in de ogen te wrijven.

Adyuma geel blokvormig als een miniatuur-paprika zeer heet

Cayennepeper rood en blokvormig, zeer heet, er bestaan ook mildere pepers die meer glanzen

Madame Jeanette geel of lichtgroen, beetje onregelmatig van vorm, heet en zeer aromatisch

Rawit langwerpig zeer klein , rood of groen heet

Spaanse peper of lombok, langwerpig rood of groen , mild en de groene is milder dan de rode

groene pepers zijn onrijpe pepers en niet van een ander soort.… Lees meer »

Ellens recept voor speculaaskruiden

van Ellen overgenomen Zo maak je ze Natuurlijk zijn speculaaskruiden kant en klaar te koop in de winkel, maar voor degene die dit zelf willen maken, hieronder het recept.
Ingredienten: 30 gram gemalen kaneel,
10 gram gemalen kruidnagelen,
10 gram gemalen nootmuskaat,
5 gram gemalen witte peper,
5 gram gemalen anijszaad,
5 gram gemalen korianderzaad… Lees meer »

Vis-fitheidskuur (gem. 700 Kcal/2930 Kjoules)

Deze kuur is warm aan te bevelen voor liefhebbers van vis. Ze bevat uitermate veel hoogwaardige voedingsstoffen, terwijl het calorieen/joulesgehalte laag blijft. Dit dieet wordt gedurende zeven dagen gevolgd. Er kan gerekend worden op een gewichtsafname tot vier kilogram. De kuur is juist voor Nederland zo geschikt,omdat we hier een voordurende aanvoer van verse vis hebben. Voor het geld hoeft men het dus meestal niet te laten.… Lees meer »

‘Streng-dagen’

Beschrijving van een fruitdag, eiwitdag en zuiveldag. Er zijn wel eens van die weekenden of feestjes waarop u toch meer eet of drinkt dan u van te voren gepland had. Schuldgevoelens hebben geen zin. Die lokken alleen maar een extra eetbui uit. ‘Morgen weer een dag, met nieuwe kansen’, is een betere houding. Wilt u een dag wat extra streng zijn om weer in balans te komen, volg dan een van onderstaande dagen.Ontbijt: doe in een glas: 2 uitgeperste sinaasappels, 1 uitgeperste citroen, 1/5 banaan in stukjes; roer hier 1 kopje magere yoghurt doorheen (eventueel met zoetstof).… Lees meer »

Montignac,Chocolade

Geschiedenis en twee recepten In 1502, tijdens zijn vierde reis naar de West, ontdekte Christoffel Columbus op het eiland Martinique als eerste de chocolade.
Deze vreemde drank werd hem aangeboden door de
Aztekenleider van het kusteiland, waar hij zijn boot had gemeerd. Columbus en zijn reisgenoten vonden dit brouwsel echt slecht en ze besteedden er verder geen aandacht aan. Op de manier waarop de inheemsen het toen bereidden moet de drank nogal bitter en kruidig gesmaakt hebben.… Lees meer »

Oudere posts