Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Maand: juli 1999 (pagina 1 van 2)

Rijst.

informatie. Gewoonlijk denken we hier aan de Aziatische keuken, maar ook Amerika is verbonden met dit unieke levensmiddel. Volgens de legende zou er een schip uit Madagascar gestrand zijn op de kust van Carolina en aldus aan de oorsprong liggen van de eerste rijstteelt.
WITTE OF BRUINE RIJST ?
Alvorens op de markt te komen, ondergaat de rijst verschillende behandelingen die smaak en uitzicht veranderen.… Lees meer »

Schaal en schelpdieren.

Informatie. – ALIKRUIKEN: worden vooral in Zeeland en Belgie gegeten. Het is een klein slakje dat op de grens van land en zee op stenen en zeeweringen voorkomt. Alikruiken worden 5 minuten gekookt en dan met een kromme speld uit het slakkehuis gehaald.

– GARNALEN: verzamelnaam voor verschillende schaaldieren. Het best van smaak zijn de kleine rose HOLLANDSE GARNALEN. ze zijn reeds gekookt en komen gepeld en ongepeld op de markt.… Lees meer »

Olie.

Verschillende soorten olie. – CHILI-OLIE: Deze olie geeft gebakken gamba’s een pikante smaak. De olie is ook erg geschikt om vis en vlees in te bakken. Gebruik het met mate, anders wordt de smaak wel erg gepeperd.
– MAISOLIE: Wordt gewonnen uit maiskiemen. Deze oliesoort heeft een lichte, zachte smaak en is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, ca 57 %.
– Toepassing: (roer)bakken, fonduen en bereiden van dressings en mayonaise.… Lees meer »

Boekbespreking; Weg met vet (met info over Xenical)

Weg met Vet, De nieuwe methode om af te slanken. Met informatie over xenical Schrijvers: Dierk Heimann, Prof.Dr. Jurgen Margraf, Prof.Dr. Volkel Pudel.

Woord vooraf
In dit boek zult u geen instructies vinden voor ‘dieetweken’ en ook geen recepten die iedere maaltijd zo ‘mooi overzichtelijk’ maken en daarmee de maag doet knorren.
Wij garanderen u geen ‘tien kilo eraf in slechts tien dagen’ en andere onrealistische successen, maar bieden u wetenschappelijk geteste en veilige strategiekn die u in uw dagelijks leven kunt toepassen.… Lees meer »

Le Caveau

interactieve wijnkelder Le Caveau

Le Caveau is een nieuw online wijnconcept van Le Chateau. U kunt in deze interactieve wijnkelder gratis een overzicht van uw eigen wijnkelder bijhouden. Maar er is nog veel meer, zo ontvangt u automatisch per e-mail maandelijks voorraadoverzichten en informatie over de wijnen die op dronk zijn in uw virtuele kelder. Le Chbteau garandeert dat uw gegevens vertrouwelijk behandeld worden en dat regelmatig backups gemaakt worden.… Lees meer »

Jam maken is niet moeilijk

ZELF JAM MAKEN IS NIET MOEILIJK! Is zelf jam maken een ingewikkelde en tijdrovende bezigheid? Kom nou! Dat is een fabeltje. Er is eigenlijk geen kunst aan. Het kind kan de jam doen! Hier volgt het basisrecept:

Koop een paar kilo zacht fruit. Doe dat bij voorkeur op zaterdagmiddag of tegen het sluiten van de markt; dan is het goedkoop, want de groentenboer krijgt het fruit niet ongeschonden het weekend door.… Lees meer »

(afslank) Capsules en tabletten 2

Waarop te letten en wie mogen ze gebruiken en voor wie zijn ze met name geschikt? Waarop te letten?

Let op de volgende zaken als je afslankcapsules of -tabletten gaat gebruiken.
Om te beginnen: lees nauwkeurig de gebruiksvoorschriften die er op de ver-
pakking of op de bijsluiter staan en volg de gegeven richtlijnen.
Zorg er verder voor dagelijks tussen de 1,5 en 2 liter water te drinken.… Lees meer »

(afslank) Capsules en tabletten 1

Hoe werken ze en welke soorten zijn er? Hoe werken ze?

Alle afslankcapsules en afslanktabletten worden als voedingssupplement
gebruikt. Dwz dat ze worden gebruikt naast de voeding die men normaal
tot zich neemt. Met het gebruik van de meeste afslankcapsules en -tabletten
probeert men iets te veranderen aan de wijze waarop het lichaam het
voedsel verwerkt. Het idee is dat men ook zonder drastisch dieet kan af-
vallen als het voedsel maar beter wordt verwerkt.… Lees meer »

De Waerland-kuur

Are Waerland, de bekende Scandinavische geleerde op het gebied van de dieetleer, heeft onder andere de beide volgende dikten samengesteld voor een kuur, waardoor veel afvalstoffen uitgescheiden worden. Deze kuur wordt 3 dagen achter elkaar gevolg en een gewichtsafname van 1,5 kilogram kan worden bereikt.Wanneer er veel vocht in het lichaams- weefsel is opgeslagen, dan kan men zelfs rekenen met een afname van 2,5 kilogram.… Lees meer »

De 12 geboden voor gezondheid

Uit: Slank worden/Dr Andre Dupuy/lyse Dupuy 1. Mis nooit de gelegenheid om diep adem te halen.
Zuurstof brengt het leven bij u binnen.

2. Drink veel water, het is het bad van de cellen.

3. eet gezond voedsel en eet het langzaam, vermijd lege en geraffineerde calorien,wat je vandaag eet zal morgen spreken en bewegen.

4. Voed je niet met geneesmiddelen maar zorg dat je voeding je tot geneesmiddel wordt.… Lees meer »

Oudere posts