Verrassend goed restaurant met meesterlijke menu's Dit jaar wederom bij Hotel Mariekenland in Mijdrecht een weekend doorgebracht. Deze keer hadden we een arrangement geboekt waarbij een welkomsdiner was inbegrepen.
Direct bij aankomst werd ons dan ook gevraagd om hoelaat we wilden eten. De tafel was al gereserveerd bij het eigen restaurant van Hotel Mijdrecht, Meesters geheten. Hier onze indruk van dit restaurant.

Inrichting: modern, maar toch ook weer klassiek ingericht. 2 en 4 persoonstafels,waarbij opvalt dat de 4 persoonstafels zijn voorzien van een 2-persoonsbank + 2 losse stoelen daar tegenover. Geeft meteen al een gezellige sfeer. Ook al omdat men niet bespaart heeft op sfeerlicht en inrichting
De bediening is vlot en spontaan, maar nooit opdringerig. Ons welkomstdiner, zo vertelt de ober, bestaat uit een combinatie van zalm en baars, maar we kunnen voor 3 eurootjes p/p/ meer ook kiezen voor het meesterstuk diner, bestaande uit 4 voorgerechten, 4 hoofdgerechten (beide telkens 2 * vis en 2 evolg* vlees), gevolgt door 4 nagerechtjes. Gezien de geringe meerprijs en het feit dat ik me graag laat verrassen gaf al snel de doorslag: het werd het meesterwerkdiner.iojk
Hier hebben we geen ogenblik spijt van gehad. Het ene na het voor- en hoofdgerecht was nog lekkerder en meer bijzonder als het vorige. Waarlijk een meesterwerk. We hebben zalm geproefd, en zeebaars, lamsvlees en runderentrecote. Risotto's, sauzen, bijgerechtjes… Van sommige zou je zo een 2e en zelfs een 3e portie willen hebben… En voor het nagerecht, bestaande uit ijs en puddingen, een creme brule etc. alleen al zou je een moord willen doen.
Bij het meesterwerk werd een wijnarrangement geschonken. Met een kleine 20 euro pp voor een aantal klasse wijnen ook beslist niet te duur.
Na 2 uur verlieten we het restaurant. Meer dan voldaan, maar met spijt in het hart dat het voorbij was. Hiervan hadden we nog veel en veel meer willen proeven.
Het meesterwerkmenu wordt overigens elke laatste zondag van de maand standaard door Meesters gevoerd. Regelmatig aangepast aan de seizoenen en wat de kok bedacht heeft of waar hij gunstig voor heeft kunnen inkopen. Wij komen in ieder geval hier terug om een vers meesterwerk te proeven, want dit smaakte zeker naar heel veel meer.