Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Unlimited Delicious bonbons en workshops

Eenmalige les bonbons maken in het bedrijf van bonboncouturier Kees Raat te Amsterdam. Deze les bonbons maken kreeg ik als verjaardagskado van mijn man en ik heb ervan genoten.

De scheppingen van bonboncouturier Kees Raat bevatten geen boter, geen fondant en geen alcohol en zijn bescheiden van afmeting. De meester is van mening dat een goede bonbon in een hap naar binnen moet kunnen. Zo kun je er meer nemen. Wat goed uitkomt, want er zijn smaken als Jasmijnthee, Cassis, Rose peper, Rozemarijn zeezout en Tomaat balsamico sambal.

Ze worden in menig toprestaurant bij de koffie geserveerd. Tijdens kantooruren kunt u aan de deur van zijn werkplaats/atelier circa 25 soorten bonbons kopen.

Hier geeft Kees Raat - of een van zijn medewerkers - ook workshops waar cursisten bonbons met drie verschillende vullingen leren vervaardigen, voorafgegaan door koffie/thee met bonbons en een korte chocolade-inleiding en gevolgd door een proeverij.

Alle chocolade-mysteries worden opgelost...

Na afloop gaan de minimaal 12 en maximaal 18 cursisten naar huis met hun zelfgemaakte bonbons en de receptuur. Ideaal voor bedrijfsuitjes enz.

Individueel inschrijven kan ook.

Als je deze cursus gaat doen kun je van tevoren een wandeling maken door de beroemde negen straatjes van Amsterdam met veel bizondere winkeltjes, maar niet te lang lopen, want de cursus duurt minstens 2,5 uur en dan moet je niet te moe zijn.

Daarna uit eten gaan in Amsterdam is leuk, maar bespreek geen compleet diner, want na al het proeven van de bonbons is er waarschijnlijk niet veel ruimte meer voor uitgebreid dineren.

De zaak van Kees Raat, genaamd Unlimited Delicious is geopend op ma. 9.30 - 18.00

di. 9.30 - 18.00

wo. 9.30 - 18.00

en na afspraak.

Het adres is: Tuinstraat 87

1015 NZ Amsterdam

tel.: 020-6224829

internet:' www.come.to/unlimiteddelicious'

Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een gedrukte uitnodiging met routebeschrijving en andere informatie.

Home Recepten