Snijbiet…

Snijbiet,wel eens geprobeerd?…
In mijn moestuintje staat snijbiet uit een zakje zaad wat ik cadeau kreeg bij het tuinnummer van Seasons. Het is al prachtig om te zien. De planten heb ik groot laten worden en de bladeren toen afgesneden. De plant groeit gewoon weer aan. De nerven waren lekker dik en mals en heb ik uit het blad gesneden. Die nerven weer in kleine stukjes, zoals schorseneren, en toen gekookt. Lekker met een licht kaassausje en wat nootmuskaat gegeten. De smaak is heerlijk zacht en het is een makkelijke groente. Zeker het proberen waard. De groente kun je dus een aantal malen van dezelfde plant oogsten.

3 Reacties

  1. ik heb een recept op mijn pagina waar ieder die het bij mij eet van geniet. De ribben kun je klaarmaken als asperges en de bladeren gebruik je als spinazie.
    groet
    jeannet

  2. Hier ook geliefd.Zet weleens een Spaans recept op smul .Acelgas in het Spaans en Bledes in het Catalaans.
    Saludos Marjon

  3. mauritsenole92

    25 juni 2003 at 11:25

    heb ik snijbiet geprobeerd. Mijn buurman teelt het in zijn moestuin en ik eet het graag. Gelukkig zaait hij altijd veel te veel.

    Carla

Geef een reactie