Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Koken met Slow-cooker

Koken met een Slowcooker opend veel nieuwe kook mogelijkheden zoals voor soep, stoofpot, rollades, kip, ribben, rijst, dips, brood en cake, toetjes enz. Sommige recepten kunnen in de morgen klaargemaakt worden, andere recepten duren niet zo lang.

Koop een ruime slowcooker (7 ltr.) want na een tijdje experimenteren en koken ben je het beslist nodig.

Het is niet nodig om dure stukken vlees te kopen want de slow-cooker maakt het lekker mals. Om malse ribben te hebben is een slow-cooker ideaal. Meeste restauranten koken deze ribben langzaam en op lage temperatuur met bbq saus.

Omdat een slow-cooker niet het vlees bruin kan bakken (temperatuur te laag) en dit gewenst is, dan moet het even in de braadpan voorgebakken worden. Voor ribben gebruik ik de oven (broil) of de bbq om het even bruin te maken. Ik doe dit ook voor rollades, kip, karbonades ed. voor een lekker kleurtje. Slowcooking verliest heel weinig vloeistof/stoom en ga dus niet meer vloeistof toevoegen dan het recept aangeeft.

Voor het dik maken van de saus, kan men het beste doen aan het einde als het vlees ed. verwijdert is. De slow-cooker moet dan wel even op hoog gezet worden.

Als de maaltijd klaar is kan de keramische pan verwijdert worden en kan zelfs direct op de tafel gezet worden. Enjoy your cooking!!

Wat is gemakkelijker dan ingredienten in de slow-cooker te doen, aanzetten, weg gaan en voila! Als je aan het einde van de dag thuis komt is het eten klaar!

D`r zijn veel mogelijkheden om de slow-cooker te gebruiken, zelfs tezamen met BBQ recepten! Een paar "gouden" regels moet men even volgen.

  • Houd (voor gesneden)vlees en (voor gesneden) groenten gescheiden in de koelkast tot men het nodig heeft.
  • Een hele kip is niet altijd geschikt omdat de temperatuur meestal niet hoog genoeg is.
  • Bevroren vlees of groenten eerst ontdooien.
  • Slow-cooker NIET voorverwarmen.
  • Het eerste uur kan met de hoge stand beginnen en daarna verlagen tot de gewone stand.
  • Tijdens koken NIET het deksel openen en roeren, temperatuur verlies kost je 30 minuten.
  • Maak de binnenkant van de pan wat vettig voor gemak van schoon maken.
  • Rauwe bonen moeten eerst voorgekookt worden!
  • Vet van vlees zoveel mogelijk aftrimmen, vette kant naar boven (rollade enz.).
  • Bouillion of water is nodig voor de groenten, vlees heeft weing water of bouillion nodig.
  • Verse kruiden verliezen een beetje hun smaak tijdens koken, test even aan het einde of er meer toegevoegd moet worden.
  • Sommige ingredienten vallen uiteen tijdens langdurig koken, voeg die toe in het laatste uur.
  • Meeste vis soorten, melk, room ed. in de laatste 15-30 minuten toevoegen.
  • Voor bruin vlees, voorbakken is nodig.
  • Paprikas worden bitter na een lange kook tijd, voeg deze toe in de laatste15-30 minuten.
  • Als de maaltijd klaar is, serveer zo spoedig mogelijk direct uit de pan of op een serveer schaal.

^O^

Home Recepten