Als je van bao buns, malse spareribs en krokante kip houdt zit je bij het net geopende Baohuis in Amsterdam West goed. Vorige week ging deze nieuwe bar restaurant open in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam (dat is vlakbij het Westerpark). De eigenaren Robin Schoonbeek en Bob Kikkert hebben al een urban cocktail- en foodbar op De Clercqstraat in Amsterdam Oud-West, namelijk Bar Karakter en met Baohuis is een jonger zusje voor Karakter geboren.

Baohuis Amsterdam Asian streetfood restaurant bar

Baohuis heeft een groot terras (met strandstoelen) en binnen valt de grote en kleurrijke bar direct op. Stoere golfplaten en ruig hout geven de bar body en de kleurrijke bloesemboom is er eentje waar je onder wilt verdwijnen.

Chef Justin Brown en Martijn hebben mooie Aziatische gerechten op de kaart staan. Van langzaam gegaarde sticky spareribs tot aan dim sum en bao buns met buikspek en tempeh. De klapper is toch wel de hele gefrituurde kip ssam stijl (op z’n David Changs) waarbij het hele dier in het hete vet gegaard wordt en geserveerd wordt met toppings zoals komkommer, bosui, crème fraîche, huisgemaakte kimchi en zelfs haring kuit. Rol het op in de bijgeleverde blaadjes sla en je hebt finger food waar je je hand nog net niet bij opeet zo lekker.

Naast gruwelijk fijne Aziatische bites en gerechten kun je bij Baohuis in Amsterdam West ook bijzonder goed drankjes doen. Ze hebben killer cocktails, maar ook verschillende wijn en bier. En Baohuis is ook tot lekker laat open dus je kunt hier ook laat op de avond nog wat snacken.

Een leuke nieuwe bar restaurant in Amsterdam dus die je zeker eens moet proberen.

Bekijk meer foto’s van Baohuis

Baohuis Amsterdam
Van Limburg Stirumstraat 115
Amsterdam West
Lunch | brunch | borrelen | dineren

Openingstijden:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag en donderdag 12.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 1.00 uur