Beleefdheid kan geen kwaad

Wie reageert er nog op oproepjes? Ik lees het vaker in het forum en zie het ook wel eens in gastenboeken staan. Als je reageert op een oproepje krijg je meestal geen respons of bedankje, alsof het heel normaal is dat je de moeite doet om te helpen cq antwoorden.

Nu wilde ik dat niet voetstoots aannemen en heb de afgelopen 3 weken uitgeprobeerd of dat waar is.

En……………, nou het is waar, ik heb op denk ik zo’n 25 oproepjes gereageerd (alleen als ik echt iets zinnigs te melden had of echt kon helpen) en heb 1, let wel een, bedankje gehad en verder geen enkele reactie.

Bij deze wil ik dan ook alle leden oproepen om de beleefdheid te hebben om, als mensen de moeite doen om op je oproepje te reageren, even een bedankje of minstens een bevestiging dat je de reactie hebt ontvangen te sturen!

Bovendien denk ik dat de oproepjes dan een beter imago krijgen en er ook meer op gereageerd gaat worden want ook dat is een klacht die ik regelmatig lees: “er zijn zo weinig reacties als je een oproepje plaatst”.

Als jullie mijn verzoek ter harte willen nemen en meer gaan reageren, alvast bedankt!!

Stempelmuis

29 Reacties

 1. Hallo, ik ben het helemaal met je eens. Het is niet leuk als je ziet dat ze wel kijken maar geen berichtje achterlaten.
  Groetjes, Erna

 2. Ik heb het artikel op mijn pagina gezet!
  Groetjes Anneke

 3. Ik heb ook aan aantal artikelen op mijn smulpagina, en ik krijg niks te horen van anderen, terwijl het al wel meer dan 50 keer bekeken is… Dan vind ik het eigenlijk ook weinig nut om het op mijn smulpagina te zetten!
  Dus helemaal mee eens! En neem je artikel meteen mee!

  Groetjes Mariska

 4. Sorry als ik het niet deed!!!!
  maar het is echt zo!!
  Foei,foei,foei!!

 5. Dat is zo jammer.
  En het is zo’n kleine moeite om even te reageren! Zo kom je ook nog eens op een pagina waar je misschien anders nooit was geweest en dan kun je best het een en ander missen! Dat zou toch jammer zijn, nietwaar? Ik zelf vind het altijd zooo leuk als er gereageert is! Ik geef altijd antwoord! Misschien niet direct (er bestaan nog meer dingen dan smulweb hihi), maar het komt wel.
  Maria

 6. deze neem ik mee,

 7. Iemand vroeg mij om de code van mijn muziek op mijn pagina, ik heb de code via we gegeven en zie allemaal complimenten in zijn gastenboek staan voor de mooie muziek, en ik heb nog geen bedankje ervoor gehad. Er wordt simpelweg gewoon niet gereageerd. Superkwaad kan ik op dat onbeschofte gedrag worden. Heeft als resultaat dat je de volgende x het niet meer doet!

  Groetjes Joke.

 8. Je hebt helemaal gelijk het is een kleine moeite ook ik betrap me er nu op dat ik dat ook wel eens niet doe.
  Vanaf nu ga ik het wel doen.

  Groetjes Mirjam

 9. OOK, op: Andere: Pagina”s, zoals: VZ:Helaas!
  JAMMER,..Inderdaad, want 1: Klein: Bericht;..1: GROOT: Gebaar!! Maar,..Wie: Weet: Herman, wordt het toch nog 1-s GAUW: Beter!!? Ik,..HOOP t OOK!! Groetjes: zmecyu29= Els.

 10. Je hebt gelijk. Ik laat het ook vaak zitten. Niet expres maar gebrek aan tijd en het voornemen het later te doen maar dan vergeten.
  Sorry, ik zal mijn leven beteren ;-)
  Groetjes Petra

 11. liliannepartouns

  25 januari 2003 at 13:04

  Hallo helemaal gelijk heb ook vaker op iets gereageert of iets op gevraagt je krijgt maar heel zelden antwoordt.
  Groetjes LILIANNE

 12. Ben het hier ook helemaal mee eens, een kleine moeite om dan even een klein berichtje terug te sturen. Neem het mee naar mijn pagina.
  Groetjes, Anneke

 13. Je hebt helemaal gelijk in dit artikel,ik herken het probleem,ik neem dit artikel van je mee,groetjes van Karin

 14. Hallo
  Gelijk heb je natuurlijk
  Maar als wij serieuse gewoon doorgaan met elkaar dan wordt ons groepje toch groter of niet?
  Op een gegeven moment weet je toch wie reagiert en wie niet
  En ik ben er heel laat achter gekomen waar ik mijn berichtjes kon lezen
  Als ik deze reakties al gelezen heb dan zijn wij toch al een leuk groepje
  en deze artikel neem ik natuurlijk mee

  Groetjes Carla

 15. Het komt nog veel te vaak voor dat mensen niet meer reageren.
  Alleen als ze zelf nog de moeite doen om een oproepje te plaatsen dat ze wegens omstandigheden niet op het web kunnen,dan begrijp ik het nog.Maar meestal stuur ik zoveel mogelijk een berichtje of dankwoordje.
  Kort en krachtig DANKJEWEL is toch prachtig. neem hem mee en zet henm gelijk favo

  groetjes mia en co

 16. Om het met een gezegde te formuleren ” DANKEN DOET DEUGD “.
  Heb het meegenomen naar mijn pagina zodat het mijn bezoekers ook kunnen lezen ,(toepassen).
  Nog een prettige dag gewenst.
  Groetjes van Ghislaine.

 17. Ik reageer “bijna” altijd op mailtjes. Behalve de weekendgroetjes. Nu moet ik zeggen dat het momenteel boven m’n hoofd groeitd.
  Er is persoonlijk van alles aan de hand , o.a. mijn moeder, sloggi, ligt in het ziekenhuis met ‘n giga hartinfarct maar ik probeer toch altijd mensen te antwoorden.
  Sorry als dit de laatste weken wat minder zou zijn maar dat geloof ik niet.
  Groetjes Petra/pg/maigret

 18. Gelijk heb je zeker en vast. Ik sta dan ook helemaal achter dit berichtje.
  Vele groetjes Tilly

 19. ja ik heb dat ook regelmatig al mee gemaakt
  het is toch niet teveel om je te laten weten of het geluk is of niet
  ik ben volede met je eens
  groetjes francine

 20. Dat er alleen mensen zijn die dat zelf hebben ondervonden (ik ook dus), maar dat je geen reacties ziet van mensen die dit ooit vergeten zijn of er niet aan gedacht hebben.Die mogen wat mij betreft ook best wel reageren waarom ze dat niet doen.
  Ik kan me voorstellen als je nieuw op smul komt, dat je nog niet snapt hoe alles werkt, maar je kunt toch later ook nog reageren.
  DUS KOMOP SMULLERS!!!!EVEN EEN BEDANKJE MOET ER TOCH WEL VANAF KUNNEN!!!
  Bep
  (ps ik heb je artikel meteen favoriet gezet.
  Bedankt>)

 21. Ik heb weken terug hier ook eens een oproepje over geplaatst. Hierop heb ik ook weinig of geen reacties op gehad. Heel frusterend. Ieder doet veel tijd in artikelen steken, en dat geld ook voor recepten, dan is het toch een kleine moeite om een berichtje achter te laten als je het meeneemt. Ik zet jou berichtje favoriet, hoop dat zo nog meer smullers jouw oproepje lezen. Smulgroetjes Wil.

 22. hier moet ik je gelijk in geven , maar niet iedereen is het zelfde .Maar deze oproep is wel op zijn plaats groetjes van marian

 23. bumblebeelief

  1 juli 2002 at 11:44

  je hebt gelijk,beleefdheid is tegenwoordig ver te zoeken
  en het is een kleine moeite om een berichtje achter te laten.
  groetjes van jeanne.

 24. Eigenlijk moet iedereen dit artikel lezen,want is is mij ook al opgevallen,ook
  het gasten boek wordt niet vaak gebruikt,als je ziet hoevaak er iemand op geweest is en het aantal berichtjes,gewoon bedroefend,groetjes Annie

 25. Je hebt helemaal gelijk
  Ik heb het ook mede malen mee gemaakt,
  Maar ik denk dat heel veel mensen er heel makelijk over denken en het beleeftheid
  is eraf aan het gaan.Kijk maar is naar jonge
  kinderen,ergers halen ze het vandaan tog.
  Eindelijk iemand die dit artikel heeft geschreven.Ik hoop ook dat er weer mensen zijn die als het kan weer op het een en ander
  gaan reageren.dan is het weer de moeite waard om van alles neer te gaan zetten of te reageren,en wordt alles ook veel leuker om te doen.Groetjes Marie

 26. Je hebt helemaal gelijk. Mij is de lust vergaan om nog te reageren. Meestal hoor je gewoon niets terug. En als je er tijd in gestoken hebt om wat op te zoeken of gewoon om iets op te schrijven vind ik dat wat zuur.
  Nelleke

 27. Je hebt gelijk, heel vaak is het net of je gewoon niets gedaan zou hebben (dit geldt ook voor felicitaties bij genomineerde pagina’s of verjaardagen, zelfs reactie bij een receptje of zo). Ik probeer steeds een woordje terug te schrijven, en misschien heb ik ook al een reactie over het hoofd gezien, niet bewust dan. Maar….. ik heb ook de ervaring dat met sommigen er nog verschillende berichtjes nadien volgen gewoon uit interesse.
  Toch vind ik het ook een minimum aan beleefdheid om gewoon even te reageren. En is dat eigenlijk niet een van de hedendaagse problemen … gebrek aan respect voor de medemens?????
  groetjes Karine

 28. En of je gelijk hebt!!!!
  Soms ga ik op zoek etc ennnnnnnn hoor niks.
  Nou sorry hoor dat snap ik ook echt niet.
  Trouwens op geen enkele manier kan ik jouw een bericht sturen; enkele andere mensen ook niet!
  En nu ik dit neerschrijf bedenk ik dan ga ik in de reactie op recept of artikel schrijven! Beetje raar maar dan krijg je het waarschijnlijk.
  Dus hierbij dan nogmaals hartelijk dank voor Pat’s grapics en voor je advies.Groetjes

 29. Ik heb ook vaak genoeg op een oproepje gereageerd. Maar een klein bedankje is ver te zoeken. Fijn dat je dit artikeltje hebt gemaakt.
  Groetjes van Jose.

Geef een reactie