Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Koffiereclame valt verkeerd

uit de telegraaf,door Alexandra van den Bos PvdA-Kamerlid Barth is verbolgen over het tv-reclamespotje van koffiebrander Douwe Egberts, waarin een leraar is te zien die leerlingen de klas uitstuurt.

"Er wordt werkelijk een karikatuur gemaakt van de leraar", zegt een zwaar teleurgestelde Barth. "Hij wordt afgeschilderd als een man van middelbare leeftijd die aan de rand van een zenuwinzinking staat en om belachelijke redenen leerlingen uit de klas verwijdert. Wat een cliche."

Volgens de onderwijswoordvoerster is het reclamefilmpje "onverantwoord, schadelijk voor het onderwijs en kwetsend voor de leraren in Nederland".

"Dit spotje raakt kant noch wal", aldus Barth. "Alle miljoenen guldens die het ministerie van Onderwijs in een promotiecampagne heeft gestoken om nieuwe leerkrachten aan te trekken, lijken door dit filmpje weggegooid geld."

De PvdA'ster roept alle leraren in Nederland op om een kwade brief naar Douwe Egberts te sturen. Zij heeft inmiddels al veel klachten van rectoren van scholen ontvangen.

Home Recepten