Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Bakkerellen

vleestips Haal het vlees uit de koelkast. Masseer het vlees met olijfolie, peper

en/of kruiden. Laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt buiten de

koelkast op temperatuur komen. Verwarm een (antiaanbaklaag) koekenpan even

voor op een hoog vuur. Zet daarna het vuur op halve stand. Leg het vlees

voorzichtig in de pan, deze is op temperatuur wanneer het vlees zachtjes

sist. Bak het vlees zachtjes door het vlees regelmatig over de bodem te

schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren. Het vlees

zal tijdens het bakken zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren. Haal het

vlees uit de pan, zout het en laat het even rusten.

Varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees (bijvoorbeeld filetlapjes) per 100 g

circa 4 minuten bakken. Oesters, medaillons en koteletten per 100 g circa

6 minuten.

Rundvlees bijvoorbeeld biefstuk van de haas, lende-, kogel- en Hollandse

biefstuk circa 2 a 3 minuten bakken. Zout het vlees direct na het bakken,

dan trekt het er snel in en blijft het vlees lekker sappig.

Home Recepten