vleestips Haal het vlees uit de koelkast. Masseer het vlees met olijfolie, peper
en/of kruiden. Laat het vlees minimaal 30 minuten afgedekt buiten de
koelkast op temperatuur komen. Verwarm een (antiaanbaklaag) koekenpan even
voor op een hoog vuur. Zet daarna het vuur op halve stand. Leg het vlees
voorzichtig in de pan, deze is op temperatuur wanneer het vlees zachtjes
sist. Bak het vlees zachtjes door het vlees regelmatig over de bodem te
schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren. Het vlees
zal tijdens het bakken zachtjes garen en mooi lichtbruin kleuren. Haal het
vlees uit de pan, zout het en laat het even rusten.

Varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees (bijvoorbeeld filetlapjes) per 100 g
circa 4 minuten bakken. Oesters, medaillons en koteletten per 100 g circa
6 minuten.
Rundvlees bijvoorbeeld biefstuk van de haas, lende-, kogel- en Hollandse
biefstuk circa 2 a 3 minuten bakken. Zout het vlees direct na het bakken,
dan trekt het er snel in en blijft het vlees lekker sappig.