Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Exoten: Kailan

uit het Rotterdams Dagblad. Oorsprong:

Waarschijnlijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en van daaruit over subtropische en tropische gebieden verspreid. Wordt tegenwoordig veel verbouwd in China en Maleisie en is door de Chinezen ge?ntroduceerd in onder meer West Afrika.

Uiterlijk:

Stevige gladde stengel met bladeren die op die van bloemkool lijken en een witte glans over zich hebben. Op de stengel een kleine broccoli, een enkele keer met een klein wit bloempje.

Behandeling:

De stengel, bloemknoppen en de jonge bladeren worden opgegeten. De bladeren worden eerst verwijderd, waarna de stengel geschild wordt om de buitenste vezelige laag te verwijderen. De stengel in stukjes en de (jonge) bladeren grof snijden. De bloemsteel verwijderen en de bloemknoppen afsnijden. In de koelkast in plastic zeker 5 dagen goed houdbaar. Wel komen er meer bloemknoppen uit tijdens het bewaren. Goed in te vriezen.

Smaak:

Kailan wordt ook wel Chinese broccoli gemoemd; de smaak lijkt op die van broccoli en asperge.

Home Recepten