Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De 4 maal 4 aardappeltjes van Jamie.

Vier heerlijke recepten die stuk voor stuk een eigen draai geven aan de gouwe ouwe aardappelsalade.

Vier heerlijke recepten voor 4 personen. AARDAPPELTJES MET SJALOTJES EN VINAIGRETTE.

-Ingredienten.

-1 kg nieuwe aardappeltjes,schoongeboend.

-Zeezout.

-Versgemalen peper-1 theelepel Dijon mosterd.

-2 eetlepels witte wijnazijn.

-6 eetlepels extra vergine olijfolie.

-3 sjalotjes,fijngesneden.

-Handvol verse platte peterselie,grof gesneden.

-Bereiding.(30 minuten).

-Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken.

-Halveer ze en laat ze iets afkoelen.

-Klop de mosterd op met de azijn en voeg langzaam de olijfolie toe.

-Voeg de sjalot en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

-Schep de aardappelen door de sjalot-peterselie-vinaigrette.

-AARDAPPELTJES MET KNOFLOOK?MAYONAISE EN TUINKERS

-Ingredienten.

-1 kilo nieuwe aardappeltjes,schoongeboend.

-Zout en versgemalen zwarte peper.

-1 eierdooier.

-1 theelepel (Engelse)mosterd.

-6 dl. extra vergine olijfolie.

-1 teen knoflook.

-citroensap.

-2 bakjes tuinkers.

-Extra nodig een vijzel.

-Bereiding.(30 min).

-Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken.

-Halveer ze en laat ze iets afkoelen.

-Maak de mayonaise door de eierdooier en mosterd door elkaar te kloppen.

-Voeg druppel voor druppel de olijfolie toe,na 1 1/2 dl kun je de rest wat sneller toevoegen.

-Blijf kloppen.

-Stamp de knoflook en een snufje zout in de vijzel fijn en voeg aan de mayonaise toe.

-Breng op smaak met peper en zout en een scheutje ctroensap.

-Giet de knoflook mayonaise over de aardappeltjes.

-Leg de bakjes tuinkers op hun zijkant en snij de steeltjes dicht bij de aarde af.

-Als de tuinkers wat viezig is ,was deze dan even,voordat je ze door de aardappeltjes spatelt.

-AARDAPPELTJES MET CREME FRAICHE EN MUNT.

-Ingredienten.

-1 kilo nieuwe aardappeltjes,schoongeboend.

-Zout.

-Versgemalen zwarte peper.

-1 (liefst biologische)citroen.

-2 1/2 dl creme fraiche.

-Handvol verse munt,heel fijngesneden.

-Eventueel 1 dikke rode peper,zaad verwijderd en fijngesneden.

-Bereiding.(30 minuten).

-Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken.

-Halveer ze en laat iets afkoelen.

-Boen de citroen schoon,rasp de gele schil eraf en pers uit.

-Schep de creme fraiche,de citroenrasp en het sap door de aardappels en voeg peper en zout toe naar smaak.

-Roer de munt en eventuele rode peper erdoor en strooi tenslotte nog wat over de salade.

-AARDAPPELTJES MET ZURE ROOM?BIESLOOK EN PANCETTA.

-Ingredienten.

-1 kilo nieuwe aardappeltjes,schoongeboend.

-Zeezout.

-Versgemalen zwarte peper.

-150 gram pancetta of bacon,in plakjes.

-Handvol grof kruim van oud brood.

-2 1/2 dl zure room.

-Bosje verse bieslook,fijngesneden.

-Bereiding.(30 minuten).

-Kook de aardappeltjes in water met zout gaar,giet af en laat uitlekken.

-Halveer ze en laat iets afkoelen.

-Bak de pancetta knapperig,breek in stukjes en houd appart.

-Bak het broodkruim in het bakvet van de pancetta knapperig.

-Schep de zure room,zout en peper door de aardappelen.

-Spatel de pancetta en het grootste deel van het broodkruim erdoor.

-Bestrooi met de bieslook en de rest van het broodkruim en serveer.

-SMAKELIJK!

Home Recepten