Wat voor BBQ gebruiken jullie?

Ik ben zoals de meeste leden op het smulweb wel weten een zeer enthousiast BBQer. Steeds weer nieuwe hapjes verzinnen,het experimenteren,de voorbereiding, het marineren en uiteindelijk natuurlijk het eetfestijn zelf….ik krijg er niet genoeg. Inmiddels heb ik al veel BBQ’s gehad. Van een kleine – maar o zo fijne – Hibachi , via de barbecook(what’s in a name), een mooie Weber , een betonnen tuinhaard annex BBQ (heb ik nog) tot mijn laatste aanwinst, een echte Amerikaanse Outback 4-burner met alles erop en eraan.Een gedeelte met een rooster waaronder lavastenen of houtskool komen en op de andere helft een keramische bakplaat.
Hierop kan ik een deksel plaatsen zodat hij als oven te gebruiken is, een gril voor de kippetjes en rollades en ik heb pas een heuse rookoven laten maken, die precies op het halve gedeelte van het bakoppervlak past. Een echte buitenkeuken dus.

Nu weet ik dat er erg veel BBQ liefhebbers op Smulweb zitten (tik maar eens BBQ in op de recepten zoekmachine) en ik ben erg benieuwd wat voor soort BBQ de meeste leden gebruiken. Ben je tevreden over je huidige of ben je op zoek naar een andere? Hoe ziet voor jullie de ideale BBQ er uit? Ook ben ik benieuwd of er al veel leden met roken bezig zijn. Hierover kom ik op Smulweb nog niet zo veel recepten en/of artikelen tegen.

Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie’s.
Groeten,
Willem

3 Reacties

 1. Willem, ik heb ook al van alles gehad, en ook een grote weber gasbarbeque. Maar die nam veel ruimte in, en nu heb ik twee skottelbraai`s. 1 thuis en in bij de caravan. Ik vind het super, want ik kan er alles mee. Het schotelgedeelte, en het BBQ gedeelte en een rooster wat je weer om kan draaien om bv pannekoeken te bakken. Ik gebruik dit al enige jaren, en vind het een aanrader voor iedereen die niet op kolen kan of wil stoken. vr gr Herman

 2. Ik gebruik een Weber barbeque en gebruik briketten.
  Ik laat me er niet van weerhouden om in alle jaargetijden te barbeque-en.
  Wij proberen van alles op die Weber.
  Direct en indirect bbq-en, hele gerechten maken, wild indirect bbq-en enzovoorts.

  Ik heb ook een electrische gril maar dat is maar een kwart pret, voordeel boven koken op het fornuis is dat het vet van het vlees wegdrupt in een soort waterbadje.

  Omdat ik zo’n bbq-fanaat ben heb ik hier op smul ook een bbq-pagina want ik wil dat iedereen weet/begrijpt/leert dat je meer pret met de bbq kunt hebben dan een verbrand speklapje op een zonnige zomerdag.

 3. Mijn ervaringen met de gas- en electrische BBQ zijn niet geweldig. Het smaakt gewoon niet naar ECHT BBQ-eten. Er moet wel een vlammetje onder geweest zijn. Dat is voor mij BBQ.
  Ik heb een hele fijne, op sta hoogte. Groot grilloppervlak die je op verschillende hoogtes kan hangen en ik heb er geen kap op.
  Mijn schoonouders hebben zo’n weber met kap, maar als ik bij hun BBQ heb ik altijd het idee dat alles hetzelfde smaakt…gerookt!
  Nee, doe mij maar eentje op kolen!

  Succes verder met je artikel! Wat ga je nu trouwens doen? Het is immers geen BBQ weer meer….
  Groetjes, Sonja

Geef een reactie