Volgens de smaak alle sauvignonwijnen Het antwoord lijkt eenvoudig. Veel wijnen van de sauvignon blanc passen er vanwege het aroma bijzonder goed bij. Denk maar aan de wijnen uit de streken met namen als Sancerre, Sauvignon Touraine, Puilly (Fume),Quincy, Entre-deux-Mers, Bordeaux en de Rhone :

Chateau de Ruth.

Maar ook die uit Nieuw-Zeeland, beroemd om zijn sauvignons, Zuid-Afrika, Californie en uit Chili:

de Sauvignon “Chachapoal” .

De chardonnay-druif kan ook, vooral als er veel gesmolten boter aan te pas komt.

Maar het meest populair zijn, dankzij een al jaren durende reclamecampagne, de Elzassers. Dit omdat hun kruidigheid zou leiden tot een een aangenaam chemische reactie met de licht bittere smaak van de asperge. We hebben het dan over de Pinot Blanc of de Riesling.

Etienne Hugel uit Riquewihr beweert: “Die kunnen vanwege hun enorme extract en uitstekende zuurgraad gemakkelijk opboksen tegen de bittere tonen van de asperge”.

In Franse recepten wordt ook wel de Argentijnse wijn LaGarde aanbevolen.

?Siejokee 2001