Technieken voor het maken van cocktails

Hier een paar handige technieken voor het maken van cocktails uitgelegd. Na het schudden van de cocktail schenk je de inhoud meteen in het glas. Bij het schenken in een longdrinkglas, en soms ook in een whiskyglas, worden de ijsblokjes ook ingeschonken. Zeven is dan niet nodig.Als je een zeef gebruikt, voorkom je dat er ijs in het glas komt. Het zeven zorgt ervoor dat het gesmolten ijs niet de smaak verzacht en de cocktail verdunt.Houd een lepel met de holle kant omhoog, iets boven het niveau van de bovenste laag. Vul de lepel voorzichtig, de inhoud zal nu gelijkmatig over de rand stromen. Gebruik de bolle kant van de lepel als je enige ervaring hebt.Deze techniek wordt gebruikt om de rand van het glas te versieren met zout of suiker. Wrijf de hele rand eers in met een citroen- of sinaasappelschijfje. Houd het glas vervolgens bij de poot omgekeerd in een bordmet zout of suiker en draai een beetje, zodat het zout of suiker aan de rand blijft plakken. Als u het glas er te diep in drukt, blijven er vaak klontjes aan het glas hangen. Gebruik een schijfje citroen voor zout en een schijfje sinaasappel voor suiker.
Voor kleureffecten kunt u een beetje grenadine of gekleurde likeur in een bord gieten en de rand van het glas hierin dopen. Druk het glas vervolgens in de suiker. De grenadine absorbeert de suiker en maakt hem roze. Dit is veel eenvoudiger dan het mengen van grenadine met suiker en te proberen dit mengsel aan het glas te laten plakken.

1 Reactie

Geef een reactie