Wil je zelf ook kaas bestellen bij Delekkerstekaas.nl, stel dan zelf een kaasplankje samen of probeer eens de Boerenkaas.
Ook kun je de kaasspecialist Adri van Delekkerstekaas op Twitter volgen, zo blijf je op de hoogte van heel veel leuke tips, weetjes en nieuwtjes over kaas.
Anneke: “In Nederland wordt op ongeveer 340 boerderijen op traditionele wijze kaas gemaakt. Het is handwerk dat een grote ervaring vraagt. Het ambacht wordt veelal overgedragen van moeder op dochter. Wij selecteren op smaak, kwaliteit en letten nauwkeurig op de rijping. Wij leveren die kaas, met overtuiging, graag aan u.” Dit belooft de site van www.delekkerstekaas.nl ons. We zijn benieuwd.

Het is een concept dat helemaal past in deze tijd: online kaas uitzoeken, bestellen en thuis laten bezorgen. We kunnen alles vanuit de luie stoel uitzoeken en hoeven nu zelfs voor een lekker blokje kaas de deur niet meer uit. Voor de eerste keer ontvangen wij een kaaspakket via de post. De postbode staat voor de deur met een witte doos. Spannend, wat voor kazen zitten er in? De doos bevat een aantal kazen dat vacuüm verpakt is. Bij het openen begrijpen we dat er een extra, stevige plastic zak om de kazen zit. Dat is om de smaak en de geur inside te houden, en dat is niet overbodig.

Er zit helaas geen beschrijving van de kazen bij, en daar laat www.delekkerstekaas.nl gelijk een mooie kans liggen. Gelukkig kunnen we alles op de site terugvinden. Want informatie over de streek, de kaasmaker en de specifieke kenmerken voor juist deze kaas, geven de kaasjes nu precies zoveel extra smaak!

De kazen zijn allen vacuüm verpakt en de doos bevat voldoende kaaswikkels, zodat de kaas -eenmaal aangebroken- prima bewaard kan worden. Op de site zie je dat er veel aandacht wordt besteed aan de verpakking. “Wij zijn op het gebied van verzenden zo zorgvuldig als mogelijk is. Kaas is immers onze passie.”

’s Avonds bij de borrel proeven we een aantal kaasjes. Het hele gezin doet mee.
Op een mooi kaasplankje leggen we de kaasjes neer, lekker flesje wijn erbij; wat wensen we eigenlijk nog meer?
Eerst de truffelkaas: “Hollandse boerenkaas met stukjes zomertruffel”, vinden we op de site. De kaas ziet er gespikkeld uit met zwarte korst. De heerlijke zachte smaak en de romige beet maakt deze kaas al gelijk tot onze favoriet.
Onze oudste zoon is dol op pittige belegen kaas: “mmm, daar zit tenminste smaak aan” en zo geniet ieder van deze heerlijkheden.

M’n vader proeft en geniet ook mee. Hij is een groot kaasliefhebber en het is hem niet gauw pittig genoeg. Dit is zijn mening over de volgende kaasjes:
“De Salerskaas is een kaas met een sterke, nadrukkelijke smaak, vooral bij doorproeven. Ideaal als snack bij een stevig glas rode wijn, bijvoorbeeld uit de Bourgogne.
Het Trappistenkaasje etaleert de liefelijke achtergrond van de makers: de Trappisten, waarschijnlijk uit het Tilburgse klooster: een vriendelijke, zachte en bijzonder smakelijke kaas. De smaak is mild en subtiel. Deze smaakt perfect bij een jonge rode wijn.
Omdat ik graag met kazen kook, heb ik nog een lekkere pasta gemaakt met een kaassaus. Zo kan ik niet alleen de smaak, maar ook de samenstelling van de kazen beoordelen.
Ook hier komen de romige kazen glansrijk door de test.
Conclusie: deze kaasjes van www.delekkerstekaas.nl kan ik iedereen aanraden!
Grappig aardigheidje: we kunnen een kaas redden! Nu eens geen kip adopteren of een granny, maarÂ…: “Red Een Kaas helpt kleinschalige kaasmakers die op een ambachtelijke manier kaas met een verhaal maken. Door het kopen van deze kaas levert u een bijdrage aan het behoud van de kaasmakende boeren.” vermeldt de site.
Je proeft de liefde voor het product in de smaak, de zorgvuldigheid van verpakking en verzending en de uitgebreide uitleg op de site. Hier wordt een stukje vakwerk geleverd. Om de prijs hoeft niemand het laten; er is voor iedere beurs iets bij. En anders kunnen de aanbiedingen altijd nog geraadpleegd worden.
De lekkerste kaas? Ja, inderdaad!