Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

KNOFLOOK-TIP VAN DE TOP.

Knoflook hoeft niet zo te smaken als het ruikt.

  • Knoflook hoeft niet zo te smaken als het ruikt.....
  • Een milde knoflookpuree maakt u als volgt:
  • Snij van 4 verse knoflookbollen de onder en bovenkant af,zodat je de teentjes kunt zien.
  • Laat ze in 1/2ltr.melk die net tegen de kook aan is garen.Na 1/2 uur eruit halen en laten afkoelen.
  • Als de knoflook lauwwarm is kunt u de teentjes eruit knijpen.
  • Pureer ze in een keukenmachine en meng er ca.100g ongezouten koude boter in blokjes door.
  • Druk het door een fijne zeef en breng op smaak met zure room of yoghurt,zout en peper.
  • Deze puree is heerlijk als los groentegerechtje,of bij gebakken zeebaars die nu aangevoerd wordt.
  • Varieer ermee:Roer het door mayonaise of maak er met room en bouillon een heerlijke,milde knoflooksoep van.

      ....Eet Smakelijk....

Home Recepten Kookboeken