Herken jij dit ook? Heb je net heerlijk staan te koken, of bakken, (ter bescherming van je kleding natuurlijk wel een schort aangetrokken) je bekijkt trots je eigen creatie en dan gebeurt het…bij het willen wegbrengen van je creatie glijdt je oog over de mouw van je strui/lange t-shirt en bammmm….vlek! Op je mooie shirt/trui, die je nog wel zo goed beschermd had, wat nu? en hoe krijg ik dat eruit! in paniek pak je een doekje met lauwwarm water en begint meteen te deppen of wat mannen vaak doen om de vlek voor moeder de vrouw te verbergen te wrijven (waar de vlek terstonds alleen maar groter mee word en in tegenstelling tot hun gedachten er gewoon heel dominant aanwezig blijft zitten) paniek!

In de allerhande had ik toevallig net een dag daarvoor gelezen over hoe je bepaalde vlekken uit je kleding kon krijgen, en natuurlijk zijn er vele variaties mogelijk om een vlek eruit te krijgen, dus weet je een tip, schroom dan niet om dat te plaatsen bij reacties wellicht help je er een heleboel mannen mee, en ook vrouwen natuurlijk want er zullen vast tips tussen zitten die we nog niet wisten.

Het allebelangrijkste is: laat de vlek niet indrogen want dan is het vele malen moeilijker om het eruit te krijgen en sommige vlekken gaan er dan helemaal niet meer uit alleen nog met de vlekkenschaar!

Weet je een tip voor een bepaalde vlek? zet het hier neer, en deel jou kennis hierover met ons!

VRUCHTENSAP: deppen met schoonmaakazijn of citroen, goed naspoelen en wassen.

JAM: zoveel mogelijk verwijderen met een lepel. dan deppen met warm water en wassen.

KERRIE: lauw spoelen en deppen met keukenpapier. dan glycerine op de vlek smeren, een uur laten inwerken en warm uitspoelen. dan wassen

VET: maak de vlek nat en dep het met huishoud zeep of fijnwasmiddel. daarna wassen in de wasmachine.

RODE WIJN: snel absorberen met keukenpapier of zout. deppen met lauw water en schoonmaakazijn.

CHOCOLADE: koud spoelen. deppen met terpentine, of afwasmiddel of ossengalzeep erop doen en wassen.

TOMATENKETCHUP: lauw spoelen, afwasmiddel op de vlek doen, laten inweken en goed uitspoelen, daarna wassen.

AARDBEI: deppen met lauw water en wassen met fijnwasmiddel. eventueel nadeppen met verdunde ammonia.