ik ben typisch iemand die altijd teveel maakt van iets, dus zo ook vulling voor de appeltaart!


















voor diegene die het lekker vinden en zelf nog niet op het idee zijn gekomen heb ik hier wat dingetjes die je er ook mee kunt doen.





bak wat flensjes of pannekoeken:



doe een bolletje (of 2) kaneelijs (of vanille ijs) op de pannekoe doe daaromheen de ovegebleven vulling

en als garnering wat toefjes slagroom

dit kun je als lunch eten maar zeer zeker ook als nagerecht





voor appelflappen:



oven voorverwarmen op 220 gr. c. ontdooi wat plakjes bladerdeeg en doe een klein beetje vulling in het midden van het vel, vouw ze in een driehoek dicht

goed dichtplakken langs de randen en bestrijk ze hierna met een losgeklopt ei (lukt het best met een boterkwastje) leg ze

op een goed ingevette bakplaat en zet ze in het midden van de oven, ongeveer 20 tot 30 min. in de oven, maar dat verschilt per oven, dus na ongeveer 20 min. even zelf in de gaten houden. van de bakplaat halen en af laten koelen



je kunt ze eventueel nog versieren met witte glazuur

die maak je met een bodempje lauw water en wat poedersuiker, de glazuur moet niet te dun zijn

ook kun je dit glazuur maken met 75 gr. poedersuiker- 2 eetl. rum en een halve eetl. water



ook lekker is om wat slagroom op de flappen te doen of er naast te serveren

eventueel de slagroom nog garneren met wat geroosterde amandelschaafsel





als nagerecht in de yoghurt:

vulling aan yoghurt toevoegen gelang je eigen smaak eventueel bijgezoet met suiker of zoetstof



als ontbijt of luch: voeg aan de yoghurt en de vulling nog wat muesli, of zemelen, of een (ongezouten) notenmix toe of wat granen



of eet het restant gewoon zo op.