BEWAREN VAN MELOEN EN GEHALVEERDE MELOEN!

wat te doen bij onrijpe meloen of gehalveerde meloen. gehalveerde meloen!

soms moet je voor een gerecht meloenen halveren. maar hoe moet je ze bewaren tot de tijd dat ze gebruikt gaan worden?

om te voorkomen dat het snijvlak van de gehalveerde meloen te veel uitdroogt, kunnen de helften weer op elkaar worden gelegd tot het moment dat ze gevuld en/of opgediend gaan worden.

het bewaren van meloenen!

meloenen rijpen goed na bij kamertemperatuur! bewaar onrijpe meloenen daarom niet in de koelkast. dan bestaat namelijk het gevaar dat ze niet narijpen maar gaan rotten, een verschijnsel dat ook wel "lage temperatuurbederf" word genoemd en waar overigens meer (sub)tropische vruchten last van hebben.

parten en stukjes meloen zijn nog enkele dagen houdbaar in de koelkast, mits verpakt in plastic-folie.onrijpe meloenen hebben minder smaak en aroma dan rijpe meloenen.
door met de duim tegen de onderkant te drukken kun je voelen of het vruchtvlees hard (onrijp)- of zacht(rijp( is. je kunt ook aan de vrucht ruiken.
rijpe meloenen hebben een meer geur!

4 Reacties

  1. Neem dit mee want het is handig om te weten!
    Groetjes,
    Louise

  2. recepten_van_omalidy

    11 mei 2003 at 11:36

    Dit neem ik mee – altijd nuttig om te weten!

  3. dolfijntje4

    18 juli 2002 at 21:51

    deze ook mama,
    dag mama, groetjes van denise

  4. Jaaaaaaaaaaaaa, meloen!!! Ik ben er gek op, bedankt voor de tip! Liefs Joos

Geef een reactie