AARDBEIEN, FRAMBOZEN EN BRAMEN!

serveer aardbeien bij voorkeur op kamertemperatuur! ze smaken en ruiken dan lekkerder. aardbeien laten zich niet goed invriezen. aardbeien die bevroren zijn geweest zijn alleen nog bruikbaar om er een saus van te maken. wil je de aarbeien op langere termijn gebruiken maak er dan een jam of compote van.
een beetje fijne, versgemalen peper doet de smaak van aardbeien en ananas op een geraffineerde en aangename maier versterken.

frambozen!

frambozen kunnen worden ingevroren. ze mogen mogen echter niet tegen elkaar aanliggen tijdens het invriezen en pas in zakjes worden gedaan als ze helemaal bevroren zijn. ze krijgen hun vorm en kleur weer terug als ze langzaam, zonder elkaar te raken bij kamertemperatuur ontdooien.

bramen!

ook bramen kunnen goed worden ingevroren. spreid ze uit op een bord en doe ze als ze bevroren zijn in een diepvrieszak. ontdooi ze bij kamertemperatuur waarbij de bramen elkaar niet raken.deze drie vruchten moeten met de nodige zorg behandeld worden!
stuk voor stuk zijn het enorm kwetsbare vruchten.

HOE TE BEHANDELEN?

ze kunnen het beste snel- om aroma en smaakverlies te voorkomen- in koud water worden gewassen. niet onder stromend water want dat kan kneuzingen veroorzaken.
verwijder daarna de kroontjes en steeltjes met duim en wijsvinger of met een scherp mestje.

de vruchten komen vooral verpakt in bakjes in de handel. omdat ze nogal gevoelig voor schimmels zijn, kun je ze het best vers en gaaf kopen.
controleer de bakjes op aangestoken exemplaren, spreid ze uit op een bord en bewaar ze 1-2 dagen in de koelkast.

2 Reacties

  1. dolfijntje4

    18 juli 2002 at 21:50

    hallo mama,

    ik zet het op eigen pagina.
    groetjes van denise

  2. Nog meer heerlijks, ook deze neem ik mee, dank je wel!! Liefs Joos

Geef een reactie