PIJNBOOMPITTEN EN ANDERE NOTEN!

deze nootjes worden in de mediterrane keuken veel gebruikt. zo worden ze geroosterd of verwerkt in pilafs en pastagerechten. ze zijn trouwens samen met basilicum heel belangrijk voor het bereiden van pesto. ook amandelen zijn afkomstig uit het zuiden van europa. ze worden met name in het middenoosten, veelvuldig gebruikt in hartige gerechten, maar ook bij het bakken van snoepgoed.

bewaar amandelen op een droge koele plaats, leg ze bij voorkeur in de koelkast. ze kunnen ook in de diepvries worden bewaard.

dit laatste geld trouwens ook voor met name geroosterde of gemalen pistachenoten.

2 Reacties

  1. Wist niet dat je pijnboompitten in koelkast of diepvries kon bewaren! Heb je artikel favo gezet.
    Groetjes,
    Louise

  2. jeirdolleke

    4 mei 2002 at 12:39

    Ik heb je artikel meegenomen, het is echt interessant.

    Groetjes Tilly

Geef een reactie