Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Wijn_en_eten

Lichte wijnen bij lichte gerechten. Zware wijnen bij zware gerechten. Tot zover is het nog makkelijk .....hoewel??

Is het niet veel lekkerder een frisse wijn bij een zwaar gerecht te drinken? Wat doen we met chocolade en zoute of pittige gerechten. Eenduidige antwoorden zijn niet altijd te geven en vaak moeten we ook proeven om het zeker te weten.

De theorie van Peter Klosse helpt ons een heel end. Die gebruik ik ook als basis.

Een van de belangrijkste zaken, die hij leert zijn:

1. Kijke naar de verschillende bereidingswijzen

2. Kijk naar garnituur en sauzen

Gerechten kunnen veel verschillende smaakcomponenten hebben. Waar stem je je wijn dan op af?

Genoeg om over te discussieren en te beredeneren.

Ideen en koopadviezen zijn er genoeg. Ook zijn er wijn-eet-avonden, waar de smaaktheorieen worden uitgelegd.

Ik hoor graag van jullie!

Home Recepten Kookboeken