Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Biologische Boerderij Lindenhoff

Luilekkerland in Baambrugge Lindenhoff BV

Rijksstraatweg 21

1396JC Baambrugge

Telefoon 0294-291272

info@lindenhoff.nl

lindenhoff

In december van het afgelopen jaar maakten wij op de ETEN EN GENIETEN BEURS

in de RAI in Amsterdam, kennis met het biologische vlees van de Lindenhoff. Allemensen wat een smaak, zo had ik het nog nooit geproefd.

Op deze stand werd ons ook verteld dat de eigenaar Ben Te Voortwis, in de Pijp in Amsterdam een restaurant heeft geopend waar chefkok Jan Borst, werkt met produkten van de boerderij.

Lindenhoff Restaurant

2e van der Helststraat 16

1072 PD Amsterdam

Telefoon: (020) 37 91 400

Email: restaurant@lindenhoff.nl

Openingstijden 18.30 uur- 23.00 uur

Geopend van dinsdag t/m zaterdag voor diner.

Lunch op afspraak

zie recensie

We besloten dat we daar een keer zouden gaan eten, en bespraken een tafel voor 2 januari 2004 om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Jammergenoeg moesten we ivm ziekte de reservering annuleren. Maar wat in het vat zit verzuurt niet natuurlijk en dus leek het ons een goed idee voor zaterdag 10 april opnieuw een poging te wagen.

Zoekend naar de website om vast een idee te krijgen van de kaart, belandden we op de site van de boerderij. Het restaurant heeft geen eigen site en een menukaart wordt ook niet vermeld.

Wat blijkt, de boerderij houdt op zaterdag 10 april een open dag. Het lijkt ons leuk om een bezoek te gaan brengen voordat we ?s avonds in het restaurant gaan eten.

Zaterdagochtend regent het pijpestelen maar dat mag de pret niet drukken, we gaan op weg.

Onder de rook van Amsterdam, over de weg van Abcoude naar Baambrugge, langs prachtige monumentale boerderijen en ouderwetse buitenhuizen, ligt het oude koets- en tuinhuis van lusthof Lindenhoff.

We draaien het hek in en moeten verder over een hobbelig pad met kuilen, voor de hooiberg langs en passeren een weitje waar een prachtige trotse zwarte merrie-moeder staat met haar pasgeboren veulen.

Het terrein is een aftandse bedoening, we parkeren achter de loods middenin een soort autokerkhof. Zijn we hier wel aan het juiste adres, vragen we ons vertwijfeld af.

De deuren van de loods staan open en we zien een paar mensen, druk is het niet.

We worden vriendelijk welkom geheten en krijgen een kleine rondleiding en uitleg over de produkten. We bekijken de koelcellen waar al dat prachtige vlees is opgeslagen, we proeven in de slagerij heerlijke lamsrollade, worstjes en wat dies meer zij.

We proeven diverse kazen, waaronder DOREVAEL.

Deze kaas wordt gemaakt op het melkveebedrijf van Ad, Ans en Jirco Vlooswijk in Montfoort. Op die plaats zijn zij na een ruilverkaveling terechtgekomen. Zij moesten hun bedrijf verplaatsen en konden daar een groot aaneengesloten stuk grond krijgen. Dat zagen ze wel zitten. Ze noemden hun nieuwe bedrijf DORUVAEL. Het klinkt een beetje Frans, maar het is gevormd uit de zin: DOor RUilverkaveling VAn ELders. Op het bedrijf maakt Ad de kaas, Ans heet u welkom in de winkel en hun zoon Jirco verzorgt en melkt de koeien.

Bij de ingang staat een proeftafel met biologische wijnen, zowel van de boerderij als van Wijnimporteur Gilles Faelens.

Bacchanteswijnimport

We kopen 6 flessen, Grain De Muscat, Muscat Sec, 2002, Vin de pays d?oc.

Een heerlijke volle, droge wijn.

Natuurlijk kunnen we er niet omheen om ook wat andere produkten in te slaan.

Zo kopen we: La Ratte (aardappels), Saucisson Roquefort, Kalfsworstjes met zwezerik, (deze worden exclusief gemaakt voor en geleverd aan Restaurant De Kersentuin in Amsterdam, maar voor de open dag maken ze een uitzondering), Baviere Entrecote, Hollands/Lozere Lamsnek, Boerenboter met zeezout uit Frankrijk, Brie de Meaux A.O.C., Le Petit Dorevael, Fourme d?Ambert Laqueuill en supermooie peultjes.

We krijgen alles mee in een piepschuim koelbox.

Na nog diverse proeverijtjes van o.a. biologische biet met een basilicumdressing, pompoenpitolie, walnoot- en hazelnootolie, een drankje 20% alcohol, genaamd Drupke, (een speciale hollandse jenever met verse citroen, heerlijk fris en ijskoud geserveerd)

en een paar leuke gesprekjes met oa de eigenaar Ben, zijn zoon Bert en andere bevlogen

medewerkers, keren we zeer tevreden met al onze inkopen terug naar Amsterdam.

Dat wordt smullen de komende dagen.

Maar eerst vanavond eten bij Lindenhoff Restaurant, we zijn benieuwd aan de produkten zal het niet liggen.

Home Recepten