Avocado is een vrucht .

Meer specifiek is het een grote bes met één zaad.

Hoewel het niet zo zoet is als veel andere vruchten, valt het onder de definitie van fruit, dat is “een zoete en vlezige product van een boom of een andere plant die zaad bevat en kan worden gegeten als voedsel” .

Avocado’s groeien aan de bomen in warmere klimaten, maar zijn afkomstig uit Mexico. Ze hebben een romige en gladde textuur en zijn gedekt door een hobbelige, dik, donkergroene of zwartachtige huid.

De helft van een kleine avocado (68 gram) wordt beschouwd als een portie. Het bevat 109 calorieën en zit boordevol gezonde vetten en voedingsstoffen.

U kunt meer over de voordelen van het eten van avocado’s lezen in dit artikel .

Kortom: Een avocado is een vrucht. Het is een single-zaadje bes dat groeit aan bomen in warmere klimaten, maar komt oorspronkelijk uit Mexico.

Hoe kun je onderscheid maken tussen groenten en fruit?

Zowel groenten en fruit zijn afkomstig uit planten, en het kan moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen hen.

In feite is er geen formele manier om dit te doen. Echter is het belangrijkste botanische verschil uit welk deel van de plant het afkomstig is.

Terwijl vruchten ontstaan uit een bloem van een plant en bevatten vaak zaden, groente bestaan meestal uit stengels, bloemknoppen, wortels of bladeren.

Hoewel deze richtlijnen niet vastliggen, ze moet voldoende onderscheid maken tussen groenten en fruit in de meeste gevallen.

 

    Lees verder