Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Eend met Whiskey (beneveld verhaaltje)

Dit kreeg ik via e-mail van een vriendin, vondt het erg grappig. EEND MET WHISKY (Whiskey)

------------------------

Koop een eend van ongeveer 1.5 kg.

Twee grote flessen Schotse whisky.

Spekreepjes en een fles olijfolie.

De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.

De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.

Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.

De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.

De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky

inschenken. Het tweede glas opdrinken en de eend in de oven zetten.

Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met

whisky. De glaven opdlinken en de en de scherven van et eeiste glas

oplaapen. Nog een haiff glav insjenke en opdlinke.

Na en hailf uui, de hoven opedoen om deeend te sjekken.

Blantwondezalf in de padkamer ganhaale en op de povekand van de

linkerrand toen. Denove opedoen naadat eerste glav leegis en de sjotel

vastpakke. De blandwondezalf op de binnekant van de regtehandtoenen

deeeent oprape.

Deeent noges oprape en met nen nantdoek de bwantwondesalv van deeeent

vege. De hande ontvette me visky en dun tupe ssalfff veeroprape.

Tkappote glazzopvege endeeeent terug indun ovetoen.

Deent oprape en dove eers opedoen.

De twwwiede fjes bisky opedoenen overeindzette.

Opstjaan van de vjoer en toch mar blijfezitte.

De blas op degrond zjette.

Uide fjes drinke wnade glave sijn opof kabot.

Denove aftette deoooge sjuite en omvalle.

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feest

bestek en degusteren met citroen en mayonaise.

De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken

opruimen en de muren en het plafond schoonmaken. Het glas bij elkaar

vegen en naar de glasbak brengen. Naar het medicijnkastje lopen en een

paracetamolletje pakken, innemen, naar bed gaan en slapen.

Desgewenst de volgende dag een nieuwe eend en twee flessen whisky

kopen.

Bon appetit!

Home Recepten Kookboeken