Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Vandaag kreeg ik mijn slowcooker thuis

Hieronder kunt u lezen waarom ik dit schrijf want het is niet echt bijzonder als iemand een slowcooker krijgt.

Het is eigenlijk gericht aan alle mensen die een Bestron slowcooker hebben.


Een lid van Smulweb had een slowcooker gekocht, een Bestron DSC65 en als eerste slowcooker gerecht mijn recept van Stifado gemaakt (wat ze overigens heerlijk vond).

Ik ontving de dag daarna echter een bericht met de vraag of mijn recept van Stifado soms uit de bijgeleverde handleiding van de Bestron slowcooker kwam omdat ze ontdekte dat het daar ook in stond.

Ik was stom verbaasd want dat is beslist niet het geval. Ik heb geen Bestron slowcooker en ook nooit de handleiding gelezen.
Ik heb een wel een slowcooker (mijn 2e al) maar beide heb ik in Engeland gekocht. En in die Engelse handleidingen stond geen recept van Stifado. Ik heb de firma Bestron een mailtje gestuurd plus de link van mijn recept (zodat ze het konden vergelijken) en gevraagd hoe het mogelijk was dat mijn recept in de handleiding stond en- als het inderdaad mijn recept was - waarom er dan geen bronvermelding bij stond. Ik schreef ook dat ik er geen bezwaar tegen heb dat een recept van mij gekopieerd wordt maar ik had het wel netjes gevonden als de bron vermeld was.

Ik kreeg per omgaande een e-mail met daarin ( o.a.)

We hebben uw recept vergeleken met die uit onze handleiding. Die vergelijking laat direct zien dat er sprake is van sterke gelijkenis. De oorzaak hiervan moeten we helaas zoeken in een overijverige medewerker die verzuimd heeft om de juiste bronnen aan te boren en daarna verzuimd heeft om aan bronvermelding te doen.

De betreffende medewerker is overigens al enkele jaren niet meer werkzaam voor onze firma.

Bestron voelt zich wel verantwoordelijk voor dit vervelende gebeuren. Daarom allereerst onze oprechte excuses voor dit voorval. Dit was namelijk helemaal niet nodig geweest, want we hebben immers een speciaal Slowcooking receptenboekje waarin authentieke gerechten staan. We hebben dan ook maatregelen getroffen waardoor dit niet meer kan gebeuren.


En verder;

Wanneer u ons uw adres stuurt, sturen wij u kosteloos een Bestron Slowcooker.

Blijkbaar bent u prima in staat om zelf Slowcooking recepten te verzinnen of geheel naar eigen smaak aan te passen, maar toch doen we er een kleurig Slowcooking receptenboekje bij.


Ik heb de excuses aanvaard en vond het zeer netjes van deze firma om zo adequaat te reageren.


Dus daarom heb ik dit geschreven zodat iedereen die deze Bestron slowcooker heeft weet dat ik het recept niet gekopieerd heb uit de handleiding.

Als dat zo was geweest dan had ik de bron vermeld.


Vandaag kreeg ik dus de Bestron DSC65 thuis, een mooie slowcooker en met een leuk slowcooker boekje erbij.

Maar ook de handleiding waar inderdaad mijn Stifado recept nog in staat.

Ik zal de slowcooker uiteraard uitproberen en hij zal beslist nog wel van pas komen, ik ben er blij mee.


Louise

Home Recepten