Vandaag kreeg ik mijn slowcooker thuis

Hieronder kunt u lezen waarom ik dit schrijf want het is niet echt bijzonder als iemand een slowcooker krijgt.

Het is eigenlijk gericht aan alle mensen die een Bestron slowcooker hebben.


Een lid van Smulweb had een slowcooker gekocht, een Bestron DSC65 en als eerste slowcooker gerecht mijn recept van Stifado gemaakt (wat ze overigens heerlijk vond).

Ik ontving de dag daarna echter een bericht met de vraag of mijn recept van Stifado soms uit de bijgeleverde handleiding van de Bestron slowcooker kwam omdat ze ontdekte dat het daar ook in stond.

Ik was stom verbaasd want dat is beslist niet het geval. Ik heb geen Bestron slowcooker en ook nooit de handleiding gelezen.
Ik heb een wel een slowcooker (mijn 2e al) maar beide heb ik in Engeland gekocht. En in die Engelse handleidingen stond geen recept van Stifado. Ik heb de firma Bestron een mailtje gestuurd plus de link van mijn recept (zodat ze het konden vergelijken) en gevraagd hoe het mogelijk was dat mijn recept in de handleiding stond en- als het inderdaad mijn recept was – waarom er dan geen bronvermelding bij stond. Ik schreef ook dat ik er geen bezwaar tegen heb dat een recept van mij gekopieerd wordt maar ik had het wel netjes gevonden als de bron vermeld was.

Ik kreeg per omgaande een e-mail met daarin ( o.a.)

We hebben uw recept vergeleken met die uit onze handleiding. Die vergelijking laat direct zien dat er sprake is van sterke gelijkenis. De oorzaak hiervan moeten we helaas zoeken in een overijverige medewerker die verzuimd heeft om de juiste bronnen aan te boren en daarna verzuimd heeft om aan bronvermelding te doen.
De betreffende medewerker is overigens al enkele jaren niet meer werkzaam voor onze firma.

Bestron voelt zich wel verantwoordelijk voor dit vervelende gebeuren. Daarom allereerst onze oprechte excuses voor dit voorval. Dit was namelijk helemaal niet nodig geweest, want we hebben immers een speciaal Slowcooking receptenboekje waarin authentieke gerechten staan. We hebben dan ook maatregelen getroffen waardoor dit niet meer kan gebeuren.


En verder;

Wanneer u ons uw adres stuurt, sturen wij u kosteloos een Bestron Slowcooker.
Blijkbaar bent u prima in staat om zelf Slowcooking recepten te verzinnen of geheel naar eigen smaak aan te passen, maar toch doen we er een kleurig Slowcooking receptenboekje bij.


Ik heb de excuses aanvaard en vond het zeer netjes van deze firma om zo adequaat te reageren.

Dus daarom heb ik dit geschreven zodat iedereen die deze Bestron slowcooker heeft weet dat ik het recept niet gekopieerd heb uit de handleiding.
Als dat zo was geweest dan had ik de bron vermeld.


Vandaag kreeg ik dus de Bestron DSC65 thuis, een mooie slowcooker en met een leuk slowcooker boekje erbij.

Maar ook de handleiding waar inderdaad mijn Stifado recept nog in staat.
Ik zal de slowcooker uiteraard uitproberen en hij zal beslist nog wel van pas komen, ik ben er blij mee.


Louise

8 Reacties

 1. Wat een verhaal Louise. Je hebt gelijk dat je aan de bel hebt getrokken.
  Leuk dat ze het op deze manier hebben recht gezet. En jij bent een slowcooker rijker! Gefeliciteerd ermee. Groetjes, Petra

 2. Capellenaartje

  5 februari 2012 at 11:35

  Degene die het in de handleiding zag staan van Bestron ben ik dus. En ik ben blij dat ik het aan je heb doorgegeven Louise. Gerechtigheid is gedaan en jij bent een slowcooker rijker :-)En je Stifado is heerlijk!

 3. FJbaktpannenkoeken

  1 februari 2012 at 11:55

  Inderdaad, een bedrijf hoort dat soort zaken gewoon goed te regelen. Natuurlijk kunnen er eens fouten worden gemaakt maar dan moet het netjes worden rechtgezet. Nou, dat hebben ze in dit geval prima gedaan, lijkt me. Overigens kunnen ze er beter een bronvermelding bij zetten dan het recept weghalen.. het is namelijk een heerlijk recept :-)

 4. Hoi Louise. Het verbaasd me alleszins dat ze zo openhartig toegaven dat dit niet in de haak was. Had ik niet verwacht. Toch leuk en mag ook wel eens gezegd worden dat er gelukkig nog steeds bedrijven zijn die het juiste doen. Groetjes, Rita.

 5. Hoi Louise, ik heb een vraag,die ik aan jou wel durf te stellen zonder mezelf voor gek te zetten. Is een slowcooker ook geschikt voor vegetariers? Zie vaak recepten voor de slowcooker en denk dan al gauw aan vlees dat lang moet garen en hoe lekker het dan wel niet zal gaan ruiken in huis. Ben hierin dus een complete leek maar het lijkt me dus heerlijk met zo`n ding te werken. Groet van Ankie

 6. Hoi louise,
  Wat een verhaal. Ik heb ook een Bestron slowcooker.Met uiteraard het recepten boekje erbij. Bevalt me goed. Wel keurig van de firma om schuld te erkennen.Zomaar een slowcooker cadeau krijgen is wel je verdienste.Inderdaad is bronvermelding wel chique en verplicht.Ik hoor nog wel hoe het bevalt.
  Groet, Marieke

 7. Aan Deon, het is echt niet zo`n toestand hoor! Maar ik vindt het netjes als iemand een bronvermelding doet. Ik kom net als jij ook overal mijn recepten tegen op internet bij allerlei sites, dat vind ik ook niet erg want het is leuk als andere mensen het lekker vinden en het op hun site plaatsen, vaak zetten ze er dan Alidada of Smulweb onder. Geen probleem dus. Bestron zal ook zonder mijn recept in die handleiding ook geld verdienen hoor daar hebben ze mijn recept niet voor nodig.Maar omdat het een firma is verwacht ik wel een bronvermelding gewoon om te laten zien aan mensen op Smulweb dat ik dit recept niet gekopieerd heb uit die handleiding. Gr.Louise

 8. Wat een toestand Louise, maar wel leuk zo een slowcooker. Ik verbaas me ook vaak waar ik allemaal mijn eigen recepten tegenkomen. Vind ik niet erg zonder bronvermelding, het is mijn bedoeling juist om mensen te probeer inspireren en aan "koken" te krijgen. Maar jij heb helemaal gelijk hoor, vooral omdat ze geld aan jou recept verdienen? Deon

Geef een reactie