Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Fotoreportage restaurantweekmenu De Fuik

Afsluiting van de restaurantweek We hadden als afsluiting van de restaurantweek onze favoriet de Fuik geboekt. Het weer zat helaas niet mee en we moesten binnen plaats nemen maar ook hier heb je een geweldig mooi uitzicht over het water en het Brabantse land. We hebben het menu uitgebreid met de twee mogelijke opties en de als biefstuk bereide sukade vervangen door drie bereidingen van kalf.

Het eten was over de gehele linie zeer goed maar we misten in de gerechten wel de signatuur van Marco de chef. Ofwel de mooie smaakvolle sausen en de bereidingen van grootmoeder in een culinaire jas. Het kaasgerecht was mijn favoriet van deze middag en dit was het enige gerecht wat echt op top niveau was. Het totaal punt voor het eten is een 9,0.

De wijnen waren zorgvuldig door Ben geselecteerd, klassieke keuzes met twee uitschieters naar boven. De Chennin Blanc en de dessertwijn uit Juraçon. De andere waren goed gekozen maar spraken mij persoonlijk wat minder aan. Het totaalpunt voor de de wijnen is 8.8.

Bediening was onder leiding van Inez Poldervaart uitstekend verzorgd. Alles liep gesmeerd. De wijnen werden keurig door de sommelier ingeleid en de gerechten werden door verschillende personen van de bediening ingezet en toegelicht.

Prijs kwaltijd was zeer goed, uitbreidingen van het menu kosten 10,- , begeleidende wijnen 7,50 en de huiswijn kost 5,-. Deze prijs vind ik voor twee begeleidende wijnen zeker gerechtvaardigd en voor de andere drie net iets te veel.

Ik snap dat je tijdens de restaurantweek iets minder hoogwaardige producten krijgt en hierdoor kunnen we stellen dat we, ondanks dat het niet over de gehele linie top was, een geslaagde middag hebben beleefd.

Home Recepten