Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Goijbessen

Goijbes en gezondheid,

waarom goijbessen eten. [goji bes] Bijzondere vruchten

Goji bessen (Lycium Barbarum) vervullen een belangrijke rol binnen de traditionele Chinese geneeskunde. Misschien heb je nog niet eerder gehoord van deze bijzondere bessen. Ze zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de noni, heel lekker! En net als de mangosteen (mangostana) zijn Goji bessen rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren, antioxidanten en andere belangrijke voedingstoffen.

De bessen worden in China verwerkt in medicijnen, maar zijn ook zeer geschikt voor het dagelijkse gebruik in de keuken. Goji bessen kunnen worden verwerkt in smoothies, soepen, thee en zelfs gezichtsmaskers. Ze helpen bij afvallen, om beter en dieper te slapen, tegen acne en huiduitslag. De bessen hebben een gunstig effect op organen zoals de lever en de nieren.

Goji bessen bevatten veel antioxidanten, waaronder vitamine C. Daarnaast bevatten ze veel selenium, germanium, proteïnen en andere zeer waardevolle vitamine en mineralen. Omdat het dagelijks eten van 5 tot 25 gram (een kleine hand vol) Goji berry zorgt voor een algehele positieve levenshouding, worden ze in China ook wel "happy berries" of "smiley berries" genoemd.

Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en ziekteverwekkers. Goji bessen bevatten veel antioxidanten. Op deze pagina zie je hoeveel in vergelijking met bijvoorbeeld worteltjes, sinaasappels en andere groenten en fruit. Goji overtreft ze allemaal!

Goji bessen horen net als bijvoorbeeld de noni, mangosteen, ananas, acaï, granaatappel, framboos, gedroogde pruimen, blauwe bessen en zwarte bessen tot de zogenaamde supervruchten. Wat deze vruchten zo bijzonder maakt zijn de gecombineerde voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, aminozuren, polysacchariden en antioxidanten, die in deze vruchten zo geconcentreerd en overvloedig aanwezig zijn.

Link TIP: Goji bessensap kopen

Tot nu toe zijn de vele voordelen van de Goji berry voor de meeste mensen geheim gebleven. Goji berry bevatten polysachariden die een gunstig effect hebben op de celvernieuwing. Ze helpen bij de vertraging van het ouderdomsproces en horen daarmee tot de natuurlijke anti-verouderingsmiddelen (anti aging).

Goji bessen zijn erg lekkere vruchtjes. Ze zijn gemakkelijk te verwerken in allerlei gerechten. Ze hebben een verhogend effect op het libido van zowel vrouwen als mannen. De bessen helpen u op weg naar een gezond leven. De Goji bes kan op veel manieren gebruikt worden en draagt er aan bij lichaam en geest meer in balans te krijgen en te houden.

Kortom: Goji bessen hebben een gunstige invloed op lichaam en geest!

Nog meer voordelen van Goji bessen:

Goji bessen helpen bij gewichtsbeheersing.

Het kan je weerstand verhogen en versterkt het immuunsysteem.

Goji berries regelen de bloeddruk en versterken je hart.

Ze verbeteren je geheugen en verminderen klachten van Alzheimer.

Goji berries brengen de bloedsuiker meer in balans en helpen cholesterol te reduceren.

Ze helpen bij duizeligheid en hoofdpijn.

Goji bessen bevatten krachtige anti-oxydanten, en polysachariden, welke helpen tegen verouderings verschijnselen.

Ze helpen tegen slapeloosheid en verbeteren de kwaliteit van het slapen.

Goji berries helpen bij de spijsvertering.

Toevoeging van wat ik nog gevonden heb wat belangrijk is voor medicijn gebruikers!!!!!

Hoewel de goji bes een rijke bron is van anti-oxidanten –en vroeg onderzoek wijst een potentieel krachtige gunstige werking op de gezondheid – is het nog altijd onduidelijk hoe de goji bes in verhouding staat tot andere bessen. Onderzoekers weten ook nog niet of goji bes supplementen dezelfde gezondheidsvoordelen bieden als de bessen zelf. Als u warfarin slikt (een bloedverdunner), dan kunt de goji bes beter vermijden. Goji-bessen kunnen ook een wisselwerking hebben met medicatie voor diabetes en bloed-druk medicatie.

Home Recepten