Gevulde Paprika

Het mooie aan deze maaltijd is dat je het ver van te voren kan voorbereiden. Voor het klaarmaken hoef je ze alleen nog maar op te warmen en te vullen met rijst.

Ingrediënten lijst

Hieronder tref je een boodschappenlijst, voor het recept.

Voor de geroosterde paprika:
  • 6 grote gele paprika’s
  • 2 teentjes gesneden knoflook
  • 4 á 5 eetlepels olijf olie
Voor de rijst:
  • 570g basmati rijst
  • 110g krenten
  • 110g pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijf olie
  • 2 medium fijngesneden uiten
  • 3 kaneel stokjes ( door de helft )
  • 2 gemalen teentjes knoflook
  • 1.2 liter hete bouillon en 12 takjes mint voor het garneren
  • Zout

De bereiding van het recept

Het enigen wat je met de paprika hoeft te doen is hem in de lengte door de helft te snijden en de pitjes eruit te schrapen. Plaats de paprika nu op de bakplaat. Strooi er een beetje knoflook in gevolgt door een theelepel olijf olie. wrijf er nu een beetje meer olie omheen en voeg een beetje zout en peper toe. Stop ze nu in de hoogste trede van de oven voor 50-60 minuten totdat ze goed bruin aan de zijkant worden.

Nu ze in de oven zitten kun je de rijst klaarmaken. Verwarm de olie in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg nu de uien en pijnboompitten toe en laat ze voor ongeveer 10 minuten staan. Voeg nu de rozijnen, kaneel en knoflook toe. Voor u de rijst erin gooit moet u nog eventjes goed roeren zodat alles bedekt is met olie. Voeg nu de bouillon toe met een beetje zout. Roer nu eenmalig, zet het vuur op laag en doe de deksel erop voor ongeveer 15 minuten. Haal de pan nu van het vuur en leg een theedoek over de pan heen totdat u de rijst nodig hebt.

Zodra de paprika klaar is kunt u ze op een warm bord leggen en opvullen met de rijst. Voeg de munt op het aller laatste toe. U kunt de overgebleven rijst in een warme kom doen voor bij de paprika.

Vanzelfsprekend kun je dit recept voor gevulde paprika ook met andere kleuren maken, hoewel de smaak dan ietwat anders is.