Andijvie Koken

Andijvie koken gaat snel en gemakkelijk. Je maakt eerst de andijvie mooi en goed schoon.

Hierna snijd je de andijvie in stukken. Natuurlijk kun je het ook kant en klaar kopen. Lees dan de verpakking hoe lang je het moet koken. Was het nog wel eerst nadat je het uit de verpakking hebt gehaald.

Heb je een krop andijvie gehaald?

Dan is het goed om de andijvie te koken nadat je hem goed hebt schoongemaakt. Dit doe je door eerste de dorre en niet zo mooie bladeren aan de buitenkant van de krop weg te halen. Daarna snijd je de andijvie in repen. Was hierna de andijvie. Gebruik hier ook wat zout bij.

Daarna pak je een grote pan waar je een klein beetje water onderin doet. Voeg dan de andijvie toe aan het geheel. Laat de andijvie nu voor een kwartiertje koken en roer de andijvie om, zo af en toe. Hierna kun je de andijvie afgieten in een vergiet.

Tijd om lekker te smullen!

Nu kun je de andijvie gaan serveren. Misschien wil je tijdens het koken wat zout toevoegen? Dat is het beste. Echter het kan ook achteraf.

Meer mogelijk

Andijvie koken is slechts één mogelijkheid om deze erg gezonde groente klaar te maken. Je kunt andijvie bakken, smoren, stoven, in de oven bereiden, vers gebruiken in een sslade of als stamppot andijvie, en je kunt er natuurlijk ook andijviesoep van maken.