mosterdsaus

Honing-mosterdsaus is een overheerlijk saus die je bij ieder gerecht wel kunt serveren. Het is natuurlijk extra lekker bij een BBQ. Als je een lekker stukje beenham hebt, kun je daar wel wat honing-mosterdsaus bij gebruiken. Maar veel andere soorten vlees kunnen ook met deze saus worden geserveerd. Je kunt het al helemaal zelf maken en het is ongeveer 20 minuten werk.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels honing
  • 40 gram (room)boter
  • peper en zout
  • 200 ml slagroom
  • Maïzena

Bereidingswijze

Honing-mosterdsaus kun je zowel koud als warm serveren, net als overigens de gewone mosterdsaus, of gewone mosterd.. Je doet er dan ook goed aan om zelf te bekijken op welke manier je het gaat serveren. Je kunt de saus in een pannetje opwarmen. Je kunt het helemaal zelf in de keuken maken. Als eerste moet je een pan met een dikke bodem op een laag vuur zetten. Hier kan de boter in gesmolten worden. Voeg hier het fijn gesnipperde uitje aan toe. Laat deze glazig worden en doe daarna de slagroom erbij. De slagroom moet goed door de uien worden geroerd. Daarna kun je de honing en de mosterd erbij doen. Je kunt zelf kiezen voor een soort mosterd.

De saus moet goed op temperatuur komen en kan op smaak gebracht worden met peper en zout. Ondertussen moet je de saus een aantal keer goed proeven, of deze goed op smaak is gekomen. Ook het toevoegen van honing of mosterd kan de smaak ten goede komen. Wanneer de smaak van de saus naar wens is, moet je het vuur naar een lage stand draaien. De maïzena kan met koud water worden gemengd, doe dit in een kopje. Doe dan een klein beetje van het mengsel door de saus heen en breng het geheel aan de kook. Het is de bedoeling dat de saus wat inkookt. Voeg maïzena toe als de saus nog niet dik genoeg is. Echter, voeg nooit teveel toe! Wanneer de saus de gewenste dikte heeft gekregen, kun je deze gaan serveren. Mocht er saus over zijn, dan kun je deze saus prima een dag in de koelkast neer zetten. Het is dus mogelijk om de saus al een dag van te voren klaar te maken.