Aspergesoep

Aspergesoep is één van de meest populaire gerechten om te maken met verse asperges, en dan zowel met groene asperges als met witte asperges. Bovendien is deze soep natuurlijk ook nog eens bijzonder lekker.

Ingrediënten:

  •  paar gekookte asperges
  • aspergeschillen + de kontjes
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 0,5 deciliter room

Bereiding basisrecept aspergesoep:

  1. De asperges gaar koken in 8 tot 10 minuten.
  2. Breng 1 liter water aan de kook met de twee kippenbouillonblokjes en leg er de aspergeschillen en de kontjes in en laat dit 30 minuten trekken.
  3. Snij de asperges in stukjes en leg de kopjes even apart.
  4. Zeef hierna de bouillon en vang deze op.
  5. Maak hierna roux (om de soep te kunnen laten binden) door de boter te laten smelten en hier de bloem onder te mengen. Meng beetje bij beetje de bouillon erbij tot je een gladde soep verkrijgt.
  6. Doe hierna de aspergestukjes in de soep en mix dit met een staafmixer.
  7. Als laatste voeg je de kopjes en de room eraan toe. En kruid je af met peper en zout.