Passievrouwen

Vandaag plaatsen we een nieuwe blog van de #girlstalk tag. Deze blog is geschreven door Tamara van Passievrouwen. Zij deelt weer haar favoriete wijnmomenten. Een tegenslag of een overwinning, een glaasje wijn hoort erbij! Lees snel verder voor haar verhaal.

De zomer is prachtig. Ook heb ik zomervakantie op enkele afstudeerders na die ik begeleid op de hogeschool. Heerlijk. Ik houd van de zomer. Een lekker koud glas wijn. Toen Daphne van Foodinista me uitdaagde om de volgende blog over #girlstalk te schrijven, dacht ik meteen aan het “zomergevoel”. De momenten dat ik wijn drink? Mijn favoriete zomermomenten: lekker weggaan met de sloep in Amsterdam en thuis dineren.

Sinds deze zomer heb ik een gedeelde sloep in Amsterdam. Als ik vrij heb, nodig ik een aantal vriendinnen uit op de boot op een zwoele zomeravond of zondagmiddag met mooi weer. Dát is voor mij het ultieme genietmoment! Sinds dat ik in Amsterdam woon met een prachtig uitzicht op het water had ik een “droom”: een bootje aanschaffen. Op het water zijn geeft mij rust. Na een lange dag werken kun je dan je gedachten verzetten. Afgelopen maandag had ik met een vriendin een “wijnmomentje”. We hadden het over werk en waardering krijgen. In Amsterdam ben ik aangesloten bij een club met redelijk ambitieuze en hoog opgeleide dames. We dineren maandelijks met elkaar, hebben een maandelijkse borrelavond, doen leuke dingen zoals een pubquiz, organiseren een golftoernooi en gaan binnenkort een lang bourgondisch weekend met elkaar weg naar een nog onbekende bestemming.

Afgelopen maandag was weer zo’n avond. Zwoel, warm, we zaten lekker op het water met ons favoriete glas wijn en bespraken ons werk. Belangrijk is om waardering te krijgen. Als je maanden of jaren na een go live project toewerkt, vind je het fijn om waardering te krijgen van je leidinggevende, zeker als je het hele project hebt geleid. Soms is het lastig manoevreren in een werkomgeving met allerlei culturen. En áls dan net op dát moment jouw leidinggevende iedereen bedankt behalve de projectmanager, dan baal je. En daar heb ik nu met een vriendin een wijntje op gedronken. Dan vind je het fijn als je als vriendin je “ei” kwijt kunt. Vrouwen en mijn vriendinnen vinden het fijn om bij elkaar te toetsen of je op het juiste pad zit. Soms kan een leidinggevende ook vreemd reageren. Dan moet je toch doen wat hij zegt. Of word je op een project geplaatst terwijl je liever naar een andere klant zou gaan.

Op de boot zijn dit soort onderwerpen na een werkdag onderwerp van gesprek. Zelf vind ik het belangrijk om waardering te krijgen. Ik heb een fijne baan op school en mijn leidinggevende is aanspreekbaar en gaat daar goed mee om. Dus toen ik onlangs een vast contract kreeg, heb ik daar een wijntje op gedronken. Mijn favoriet voor de zomer is Wild Pig chardonnay. Op de ene of andere manier drink ik in de zomer liever wit dan rood. Maar ook de rode Merlot heb ik afgelopen weekend soldaat gemaakt bij een heerlijke BBQ avond.

Een ander onderwerp waar ik, mijn vriendinnen en vrouwen over praten zijn dates, relaties en mannen. Ik heb een paar vriendinnen die aan het daten zijn. “Hij reageert niet snel genoeg”, “hij is wel online, maar ik krijg geen bericht”, “zal ik reageren?” zijn vragen die bij vriendinnen bezig houden. Foto’s delen van potentiële mannen, ja Tinder en Happn zijn een soort van vleeskeuring, maar vrouwen doen dat onderling ook. Regelmatig vragen vriendinnen naar de status van de mannen…Mannen zijn nu eenmaal anders dan vrouwen. Mannen reageren wanneer het hen uitkomt, zijn soms minder snel van begrip en niet zo bezig met de boodschap.

Eén ander moment dat ik graag een goed glas wijn drink, is bij een diner. Omdat ik voor mijn werk als blogger en journalist vaak uiteten ga, kan ik genieten van de thuisdiners. Koken is één van mijn grootste hobbies. Regelmatig plaats ik een diner via ShareDnD, een online platform van thuisrestaurants waarbij gasten aan kunnen schuiven. Wild Pig nodigde me uit om een speciaal vriendinnendiner te organiseren en een paar weken geleden was het zover. Praten over het leven, werk, relaties, vakanties, etc.

Vriendinnen, ik zou niet zonder ze kunnen. Met de één ga ik naar het café, met de andere kook ik thuis, ga naar de sauna, shoppen, zeilen, het leuk is dat iedere vriendin een andere gedeelde passie met je heeft.

Ik heb het daar wel eens met mannen over. Met vrouwen bespreek je toch andere dingen. En met sommige dingen reageren vrouwen nét anders dan jij wilt. Mannen zijn rationeler, zoeken meer naar oplossingen, zetten alle stapjes op een rij, maar één ding is zeker, ik kan genieten van een goed glas wijn met een man! Maar toch ken ik genoeg mannen die begrip hebben als je er met hen over praat.