Borrelplank_Wijn

Vanavond is het eindelijk zo ver; een vriendinnenavond! We zijn drie datumprikkers verder, maar eindelijk een datum dat we allemaal kunnen. Ik verheug me hier altijd ontzettend op want vriendinnenavonden staan bekend om de enorme hoeveelheid eten, de flessen wijn en natuurlijk de #girlstalk! We praten weer over ons favoriete onderwerp: mannen! Marlot van Smulweb deelt een van haar minder succesvolle ervaringen….

Met zeven meiden afspreken was vroeger nooit zo’n probleem. Toen kwamen we bijna dagelijks bij elkaar over de vloer, want in onze studententijd hadden we vrije tijd in overvloed en gingen we vaak met zijn allen stappen. We waren standaard op de maandag- en donderdagborrel op onze vereniging te vinden en in het weekend was er ook altijd wel wat te vieren. Tegenwoordig is dat (helaas) wel anders. Mijn wekker staat standaard om 7u en avonden zoals dit heb ik het liefst op vrijdagavond zodat ik op zaterdag bij kan komen.

Oké tijd om boodschappen te doen! Een van mijn vriendinnen, Lieke, woont het dichts bij haar werk dus zij is standaard de pineut om naar de supermarkt te gaan. Met uitgebreide instructies ( we willen een kaasplankje, voor-, hoofd- én nagerecht!) gaat ze op pad. Iemand anders haalt de wijn en deze moet nog wel budget-proof zijn voor ons startersbudget.  Wild Pig Rosé om bij ons kaasplankje te eten, Sauvignon Blanc bij het voorgerecht en een Merlot bij het hoofdgerecht. Voor de zekerheid halen we nog maar een paar extra flessen want bij dit soort avondjes hebben we standaard te veel eten en te weinig wijn.

Borreplank_Wijn

Date-night

Na wat bijgekletst te hebben over ons dagelijks leven, komen we altijd uit op ons favoriete #girlstalk onderwerp: mannen. Van eerste dates naar trouwplannen, alles komt aan bod. De meeste van ons hebben al een tijdje een relatie, maar eentje is recentelijk single en deelt haar wilde datingleven met ons. Haar eerste dates via Happn tot op mannenjacht in de kroeg. Nadat ze haar laatste verschrikkelijke date deelt, zijn wij aan de beurt om onze ergste date ooit te delen.

Mijn ergste date ooit is gelukkig al een tijdje geleden. Ik had hem ontmoet met uitgaan, niks mis mee, maar met een beetje wijn op en in een donkere kroeg zien mensen er al snel anders uit. We hebben nummers uitgewisseld en zouden die week erna wat gaan drinken ’s avonds. Ik wilde hem niet op Facebook opzoeken om een beetje mysterie te behouden. Dat is toch wel iets leuker dan dat ik de naam van zijn moeder al gevonden heb en al zijn lievelingsbands uit mijn hoofd heb geleerd. Op de bewuste avond ging ik eerst met een paar  vriendinnen eten en ze wilden natuurlijk alles over hem weten, maar veel meer dan zijn naam kon ik niet delen. Toch maar even op Facebook kijken dan. Helaas geen foto te vinden en  zijn profiel was aardig leeg, nooit een goed teken….

Pijnlijke stilte

Aangekomen bij het café ging ik naar binnen maar, je raadt het al, ik herkende hem niet meer. Na een paar minuten rondgelopen te hebben, kwam hij maar naar me toe. Pijnlijk momentje. Dit zou het begin kunnen zijn van een grappig liefdesverhaal maar dat was het totaal niet. Nog nooit heb ik iemand ontmoet waarmee ik zo weinig gemeen had. Zijn favoriete films zijn thrillers, ik haat thrillers. Hij is dol op Hollands eten, ik heb daar helemaal niks mee. Hij heeft een afkeer voor dieren, terwijl ik leef voor schattige dierenfilmpjes. Na een half uurtje begonnen de pijnlijke stiltes al te vallen dus bestelden we nog maar een paar wijntjes.

We besloten daarna een rondje door de stad te lopen en in het romantische licht van de straatlantaarns naast de mooie gracht probeerde hij me te zoenen. Als ons gebrek aan gespreksmateriaal nog niet overtuigend genoeg was, was deze zoen dat wel. Een eerste zoen kan je veel vertellen en deze maakte het erg duidelijk dat wij geen klik hadden. De zoen was dan ook van korte duur en ik had maar een gedachte: ‘ik wil hier weg!’. Helaas had hij dit gevoel niet en nodigde hij me uit om mee te gaan naar zijn appartement. Ik stamelde iets over vroeg opstaan de volgende dag, liep naar mijn fiets en racete naar huis. Onderweg naar huis belde ik een vriendin, want een verhaal zoals dit kan ik haar natuurlijk niet ontnemen. Meer #girlstalk horen of beleven? Boek zelf een ‘vriendinnertje’ op ShareDnD  of kijk op de Facebook van Wild Pig!

Hierbij nomineer ik Daphne van Foodinista om over haar favoriete #girlstalk onderwerp te praten!